واقعیت سخنان ترامپ درباره ایران چه بود؟
بلاگرها و شومنها در کمتر از یک دقیقه چند شبهه میاندازند؛ شبهه را پشت هم مطرح میکنند تا اجازه فکر کردن به مخاطب ندهند؛ جنس این شبهه ها هم از آن جنسی است که ذهن پذیرش و علاقه به آن دارد (مثل مقایسه کردن دو موضوع) از همه مهمتر میدانند پاسخ علمی و منطقی به آنها طولانی خواهد بود و از حوصله مخاطب خارج است؛ درست روشی که ترامپ اخیراً از آن استفاده کرده.

به گزارش گروه رسانه ای شرق؛ ترامپ در سفر اخیرش به خاورمیانه، از آن چهره سیاستمدار فاصله گرفته و صحبتهایی درباره ایران بر زبان آورده که پیشتر از زبان اپوزیسیون داخلی و یا بلاگرهای اینستاگرامی شنیده بودیم:
۱. ادعای نابودی زمینهای حاصلخیز و بیابانزایی
یکی از ادعاهایی که دونالد ترامپ درباره ایران مطرح کرد این بود که مسئولان ایرانی مزارع و زمین های حاصلخیز را به بیابان تبدیل کردند و عربستانیها بیابانها را به مزارع و زمینهای حاصلخیر.این ادعاهای ترامپ درحالی است که به گفته کارشناسان محیط زیست، خشکسالی و بیابانزایی پدیدههایی جهانی هستند که ایران نیز به عنوان یکی از کشورها از آن متاثر است.صحبتهای ترامپ آنقدر غیر دقیق بود که سیاوش اردلان خبرنگار بی بی سی نیز به این موضوع واکنش نشان داد و نوشت: اینکه ترامپ میگوید ایران زمین کشاورزی را به بیابان بدل کرده دقیق نیست. عربستان هم تنها در 1/5 درصد اراضی بیابانیاش کشاورزی کرده است. (حدود ۹۰ تا ۹۵ درصد از مساحت عربستان را بیابانهای خشک و تپههای شنی تشکیل میدهد، تبدیل ۲۴ هزار کیلومتر مربع به زمین کشاورزی معادل حدود ۱.۱ درصد از کل مساحت کشور است.)نکته دیگری که به آن اشاره نمیشود این است که ایران با وجود تمام تحریمهای ظالمانهای که علیهش شکل گرفته است، در سالهای اخیر پروژههای بزرگی مانند کاهش گرد و غبار و طرحهای آبخیزداری را اجرا کرده است.از سوی دیگر نباید از این موضوع به راحتی عبور کرد که کشورهای عربی حاشیه خلیجفارس، مانند عربستان و ترکیه خود با حفر چاههای غیرقانونی و سدسازیهای بی رویه، یکی از عوامل اصلی خشکسالی در منطقه هستند. به این موارد میتوان به پروژه احیای تالاب هورالعظیم که پس از عقبنشینی داعش انجام شد اشاره کرد که خود نمونه موفقی از همکاری ایران و عراق میباشد.
۲. حمایت از گروههای مقاومت (حزبالله، انصارالله):
بخش دیگری از ادعاهای ترامپ به حمایت ایران از گروههای مقاومت اختصاص داشت. این درحالی است که آمریکا با حمایت از داعش و گروههای تکفیری، خود بزرگترین حامی تروریسم در منطقه بوده است. نکته مهمتر این است که حزبالله و انصارالله نماینده مردم خود (و یا بخش قابل توجهی از مردم کشور خود) هستند، درحالیکه عربستان با بمباران یمن، و اسرائیل با بمباران غزه هزاران کودک را کشته است. ناگفته نماند حزبالله در لبنان یک جناح سیاسی قانونی است که چندین نماینده نیز در پارلمان لبنان دارد.
۳. ادعای بیثباتسازی در منطقه
ادعای دیگر ترامپ، بیثباتی در منطقه توسط ایران است. این درحالی است که حضور ایران در سوریه و عراق به درخواست دولتهای قانونی این کشورها و برای مبارزه با داعشی بوده است که توسط همین کشورها حمایت شده بود.برای اطلاع ترامپ از تاریخ غرب آسیا باید به همین ۲۵ سال پیش برگردد که چگونه آمریکا با اشغال نظامی عراق و افغانستان و حمایت از دیکتاتورها، اصلیترین عامل بیثباتی در منطقه غرب آسیا شد.رئیس جمهور کنونی آمریکا که تلاش دارد جولانی اسرائیل را به رسمیت بشناسد چرا هیچگاه صحبتی از جنایتهای اسرائیل در حق دانشمندان ایرانی نمی کند مگر نه این است که اسرائیل با ترور دانشمندان هسته ای ایرانی عامل اصلی بیثبات سازی در روند دستیابی به انرژی صلح آمیز هسته ای بوده است؟
۴. ادعای تهدید مسیرهای تجاری توسط ایران:
ترامپ حتی مدعی شده که ایران مسیرهای تجاری را بی ثبات می کند. اما واقعیت این است که ایران همواره از امنیت تنگه هرمز دفاع کرده و این تنگه یکی از مهمترین مسیرهای انتقال انرژی جهان است. نیروی دریایی ایران همواره حافظ امنیت دریایی بودهاند و این کشورهای غربی بودند که همواره از تهدید مسیرهای تجاری به عنوان ابزار فشار استفاده کرده اند.دزدی دریایی آمریکاییها در سالهای اخیر و توقیف چندین کشتی و نفتکش ایرانی نمونههایی بوده که باعث برهم زدن امنیت دریایی زده است.
۵. ادعای خشککردن عمدی زمینهای کشاورزی:
ترامپ درحالی ایران به خشک کردن عمدی زمین های کشاورزی متهم کره است که ایران سالانه میلیاردها دلار برای مقابله با خشکسالی هزینه میکند.کارشناسان عقیده دارند که سیاستهای آمریکا و اروپا در تغییرات اقلیمی، عامل اصلی بحران آب در منطقه غرب آسیا است. حتی طبق اعلام بانک جهانی در سال ۲۰۲۳، تحریمها، مدیریت آب ایران را مختل کرده است.
۶. ادعای فروپاشی بناهای تاریخی در تهران:
یکی دیگر از ادعاهای مضحک ترامپ علیه ایران، ادعای فروپاشی بناهای تاریخی است. این درحالی است که ایران در شرایط تحریم هم بودجهای برای حفظ آثار فرهنگی درنظر گرفته شده است. ایران همچنین یکی از پیشروترین کشورها در حفظ میراث فرهنگی است (مثل ثبت جهانی بیش از ۲۶ اثر در یونسکو، این درحالی است که عربستان صرفا ۷ اثر ثبت شده دارد). از سوی دیگر این ادعاها درحالی مطرح شده که آمریکا با حمله به عراق، موزه ملی بغداد را غارت کرد و هزاران اثر تاریخی را نابود کرده و حتی می توان به این آمار، جنایتهایی که داعش بر سر آثار باستانی سوریه، اسرائیل بر سر آثار باستانی لبنان آورد را هم اضافه کرد.
۷.ادعای دزدی ثروت مردم توسط جمهوری اسلامی برای تروریسم:
رئیس جمهور آمریکا درحالی نگران ثروت و دارایی های مردم شده و مدعی است که مسئولان ایرانی پول های مردم را برای حمایت از تروریسم هزینه می کنند که چهارماه پیش اسکات پری نماینده جمهوریخواه پنسیلوانیا فاش کرد که آمریکا میلیاردها دلار برای تأمین مالی گروههای تروریستی از جمله بوکوحرام، القاعده و داعش استفاده کرده است.از سوی دیگر آمریکا با خارج کردن گروهک منافقین (MEK) (که ده ها هزار نفر از مردم عادی را به شهادت رسانند) از لیست تروریستی، کمک بزرگی به تروریسم کرده است.آمریکا اگر نگران مردم ایران است چرا دارایی های ایران را از بلوکه خارج نمیکند؟
۸. موضوع قطعی برق و سوءمدیریت: همچنین ترامپ آخرین شبههای که در قامت یک بلاگر برای تخریب جمهوری اسلامی استفاده کرد؛ موضوع قطعی های مقطعی برق بود؛ این درحالی است که جواب کارشناسی به این موضوع دارای سه بعد است.یکی از این دلایل، تحریمهای اقتصادی است که اتفاقاً خود آمریکا آن را وضع کرده و مانع واردات تجهیزات نیروگاهی شده است. درحالی ترامپ یک طرفه به این موضوع اشاره می کند که اروپا نیز درگیر قطعی برق شده به طوری که همین چندهفته پیش برق در قلب اروپا نیز قطع بود و چند تا از شهرهای این کشور ساعاتی فلج شده بود.بخشی از این ناترازی انرژی در ایران نیز به قیمت ارزان و به نوع مصرف ما بستگی دارد؛ مدیریت و هماهنگی دستگاهها نیز موثر است به طوری که در دوران مدیریت شهیدرئیسی چنین مشکلی وجود نداشت.
منبع:
فارس