مخالفت اعضای شورای امنیت با طرح آمریکایی - اسرائیلی درباره ارسال کمک به غزه
بسیاری از اعضای شورای امنیت سازمان ملل با طرح جدید آمریکایی-اسرائیلی برای ارسال کمک به نوار غزه مخالفت کردند.

به گزارش گروه رسانهای شرق ؛ شورای امنیت سازمان ملل سهشنبه شب به درخواست انگلیس، فرانسه، دانمارک، اسلوونی و یونان درباره تحولات غزه تشکیل جلسه داد که طرح کنترل رژیم صهیونیستی بر ارسال کمک به غزه از طریق پیمانکاران مورد بحث قرار گرفت.
«ژروم بونافونت» سفیر و نماینده دائم فرانسه در سازمان ملل با رد این طرح اعلام کرد: این سازوکار مغایر قوانین بینالمللی است و اجازه نمیدهد نیازهای مردم برآورده شود. اسرائیل باید از قوانین بینالمللی تبعیت کند.
«کریستینا مارکوس لاسن» سفیر و نماینده دائم دانمارک در سازمان ملل در جلسه شورای امنیت نیز تاکید کرد که مردم غزه به یک سازوکار جدید نیاز ندارند و باید محاصره این باریکه بدون هیچ پیششرطی لغو شود.
همچنین «ساموئل زبوگار» سفیر و نماینده دائم اسلوونی گفت که اعضای شورای امنیت سازمان ملل اقدام کافی برای کمک به غزه انجام نمیدهند.
وی با رد سازوکار پیشنهادی جدید برای کمک به غزه مخالفت و تاکید کرد که این طرح حداقلهای اصول بشردوستانه را رعایت نمیکند.
از سوی دیگر، «واسیلی نبنزیا» سفیر و نماینده دائم روسیه در سازمان ملل با رد این طرح اظها کرد: قحطی در غزه به سرعت در حال گسترش است. این طرح، سازمان ملل را به شریک عملیات نظامی (اسرائیل) تبدیل کرده و بیطرفی در فعالیتهای بشردوستانه را به مخاطره میاندازد.
نبنزیا با تاکید بر لغو ممنوعیت ورود کمکها به غزه افزود: متاسفانه این سازوکار جان انسانها را نجات نمیدهد.
«فو کونگ» سفیر و نماینده دائم چین در سازمان ملل هم بر لزوم ازسرگیری کمکهای بشردوستانه به غزه تاکید و طرح جدید کمک به این باریکه را رد کرد.
وی خاطرنشان کرد: نباید از کمکهای بشردوستانه، اصول بیطرفی و استقلال استفاده تسلیحاتی شود و باید در همه حال بیطرفی حفظ شود.
«بارباروا وودوارد» سفیر و نماینده دائم انگلیس در سازمان ملل گفت که در حال حاضر «چندین تُن غذا در مرز غزه قرار دارد و در حال فاسد شدن است و از ارسال آنها به مردم گرسنه جلوگیری میشود. این یک اقدام بیرحمانه و غیرقابل توجیه است.
وی اظهار کرد: از اسرائیل میخواهیم که با سازمان ملل همکاری کند تا تحویل کمکها، مطابق اصول بشردوستانه انجام شود.
«دوروتی شی» معاون نمایندگی آمریکا در سازمان ملل نیز در نشست شورای امنیت بار دیگر اتهامات علیه حماس را تکرار و بر حمایت از رژیم صهیونیستی تاکید کرد و خواستار همکاری بینالمللی با سازوکار جدید برای کمک به غزه شد.
وزارت خارجه آمریکا روز پنجشنبه درباره سازوکار جدید اعلام کرد راهحلی برای ارسال کمک غذایی به غزه در آستانه نهایی شدن است و بهزودی معرفی خواهد شد.
تمی بروس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت یک نهاد خیریه قرار است اجرای طرح را برعهده بگیرد.
بر اساس سندی که رویترز آن را رویت کرده، این طرح شامل ایجاد چهار پایگاه توزیع است که هرکدام برای خدمترسانی به ۳۰۰ هزار نفر طراحی شدهاند. کمکها از جمله بستههای غذایی و دارویی، از طریق مسیرهای کنترلشده منتقل خواهند شد.
در این سند تأکید شده که ارتش رژیم صهیونیستی در داخل یا اطراف این پایگاهها مستقر نخواهد بود و امنیت توسط نیروهای حرفهای تأمین خواهد شد تا مانع دخالت به زعم این سند «گروههای مسلح» و یا شبکههای مجرمانه شوند.
دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل، این طرح پیشنهادی را غیرقابل اجرا و ناسازگار با اصول انسانی خوانده و هشدار داده که خطرات امنیتی جدی به همراه دارد.