پاپ برای ایستادن جلوی ترامپ انتخاب شد؟
یک رسانه آمریکایی ادعا کرد که انتخاب یک فرد متولد آمریکا به عنوان پاپ جدید شانسی نبوده و ۱۳۳ عضو مجمع انتخاب پاپ، با هدف تاثیرگذاری بر سیاستهای جدید کاخ سفید، وی را انتخاب کردهاند.

به گزارش گروه رسانه ای شرق؛ نشریه آمریکایی پولیتیکو در گزارشی با عنوان «آیا اولین پاپ آمریکایی در برابر ترامپ میایستد؟»، نوشت: کلیسای کاتولیک در حالی برای اولین بار در تاریخ، یک پاپ آمریکایی را به رهبری برگزید که وی ممکن است برنامه های در دستور کار رئیس جمهوری این کشور، به ویژه در حوزه مهاجرت را به چالش بکشد.
این رسانه غربی به نقل از کاردینال های واتیکان نوشت: کاردینال ها ابتدا درباره رای دادن به فردی از آمریکا تردید داشتند اما در نهایت آنها کسی را انتخاب کردند که بتواند به عنوان وزنه ای برای تعدیل رئیس جمهور بیفکر آمریکا عمل کند.
پولیتیکو، انتخاب پاپ آمریکایی را تصادفی ندانست و به نقل از کاردینال های واتیکان نوشت: کاردینال ها دنبال انتخاب کسی بودند که بتواند یک صدای متفاوت در مقابل ترامپ عمل کند.
این رسانه آمریکایی به نقل از یک کاردینال دیگر نیز نوشت: هرچند این تنها معیار نبود اما ما به دنبال پاپی بودیم که بتواند در برابر گفتمان ترامپ ایستادگی کند.
پولیتیکو به تبار پرویی-آمریکایی پاپ جدید و سال ها حضور وی در پرو اشاره کرد و افزود: پاپ جدید که حتی پاسپورت پرویی دارد، از مدافعان حقوق مهاجران و پناهندگان است. وی در اولین سخنرانی خود به زبانهای اسپانیایی و ایتالیایی (نه انگلیسی) صحبت کرد که برخی، این اقدام را کنایهای به ترامپ میدانند.
این نشریه انگلیسیزبان، توجه پاپ جدید به نقش کلیسا در کشورهای در حال توسعه و توجه وی به نابرابریها را از جمله نقاط تضاد پاپ آمریکایی با رئیسجمهوری آمریکا ارزیابی کرد.
پولیتیکو همچنین، واکنش منفی حامیان ترامپ به انتخاب پاپ لئون را یادآور شد و به نقل از استیو بنون، مشاور سابق ترامپ، این انتخاب را «ضدترامپ» خواند.
این مشاور امور راهبردی ترامپ گفته بود: پاپ لئون بدترین انتخاب برای کاتولیکهای حامی ترامپ بود.
این رسانه آمریکایی به نقل از لورا لومر، دیگر مشاور ترامپ، پاپ جدید را یک مارکسیست چپگرا نامید و او را به حمایت از مرزهای باز، متهم کرد.
کلیسای کاتولیک آمریکا بین جناحهای سنتی (حامی ترامپ) و پیشرو تقسیم شده است. برخی از کارشناسان حتی از احتمال گسترش شکاف کلیسای آمریکا با واتیکان، پس از انتخاب پاپ آمریکایی سخن میگویند.
کارشناسان معتقدند اگر لئون چهاردهم بهصورت علنی علیه سیاستهای مهاجرتی ترامپ موضع بگیرد، ممکن است روابط واتیکان-آمریکا تحت تأثیر قرار گیرد.
انتخاب یک پاپ آمریکایی نشاندهنده تمایل کلیسا برای تأثیرگذاری بر سیاستهای جهانی است، اما هنوز مشخص نیست که آیا لئون چهاردهم میتواند بهطور مؤثر در برابر ترامپ بایستد یا اینکه اختلافات بین واتیکان و واشنگتن، شکاف در کلیسای کاتولیک آمریکا را بیشتر خواهد کرد.
کاردینال رابرت فرانسیس پرووست روز ۱۸ اردیبهشت، پس از دو روز رایزنی و رأیگیری کاردینالها، بهعنوان جانشین پاپ فقید فرانسیس انتخاب شد. پاپ جدید که لقب لئو چهاردهم را برگزیده، ۶۹ سال دارد، اصالتاً اهل شیکاگو در ایالت ایلینوی آمریکاست و نخستین رهبر کاتولیکهای جهان با ملیت آمریکایی بهشمار میرود.
وی سالها در آمریکای لاتین فعالیت داشته و بهمدت یک دهه در شهر تروخیو واقع در پرو خدمت کرد. سپس بهعنوان اسقف شهر چیکلایو منصوب شد و از سال ۲۰۱۴ تا ۲۰۲۳ در این مسئولیت فعالیت داشت. پاپ فرانسیس (خورخه ماریو برگولیو) از آرژانتین که از مدتی پیش دوران نقاهت بیماری ذاتالریه را میگذراند، در سن ۸۸ سالگی بر اثر سکته مغزی درگذشت.