چرا هند و پاکستان به روی یکدیگر آتش گشودند؟
نیمه شب اتفاق افتاد
نیمه شب سهشنبه هند با شلیک به خاک پاکستان انتقام حمله به منطقه توریستی پهلگام در ناحیه کشمیر را گرفت.

به گزارش گروه رسانه ای شرق؛ حمله به پاکستان از سوی هند در شرایطی انجام شد که کشورهایی چون ایران در یک هفته اخیر تلاش به پادرمیانی میان اسلاماباد و دهلینو داشتند.
ریشه تنش
در عملیاتی که هند نام آن را سندور گذاشت، ارتش تین کشور در ۲۴ مرتبه به ۹ نقطه از پاکستان و بخشی از کشمیر که تحت کنترل اسلام اباد است حمله کرد.
حمله سه شنبه شب پاسخی از سوی هند بخریم حمله تروریستی در منطقه پهلگام بود که به کشته شدن ۲۶ نفر انجامید. هند، پاکستان را مسبب اصلی چنین حملهای دانسته و میگوید این کشور از تروریستها در کشمیر حمایت میکند.
بعد از حمله به پهلگام هند و پاکستان برخی از تندترین و شدیدترین حملات لفظی را علیه یکدیگر رقم زدند. در این جنگ لفظی وزیر دفاع پاکستان تندترین چهره محسوب میشد.
از اختلافات بر سر کشمیر چه میدانیم؟
پاکستان در سال ۱۹۴۷ راه خود را از هند جدا کرد. اما منطقه کشمیر از همان ابتدا ناحیهای مورد مناقشه به حساب میآمد.
پس از اولین جنگ هند و پاکستان که تا ۱۹۴۹ طول کشید جامو و کشمیر و لداخ تحت نفوذ هند در آمد. این ناحیه شامل ۷۰ درصد جمعیت و ۵۵ درصد از وسعت کشمیر میشد و منطقه کشمیرآزاد و گلکت-بلتسان توسط اسلامآباد اداره شد.
پاکستان به دلیل جمعیت زیاد مسلمانان در کشمیر خواهان کنترل کامل بر آن است و توافقنامه الحاق مربوط به ۱۹۴۷ را به رسمیت نمیشناسد.
در کشمیر دستکم سه گروه تروریستی با ادعای مقابله با هند حضور دارند که در سالهای گذشته اقدامات خشونتباری را دنبال کردهاند.
پاکستان تخاصم بیپروای هند را محکوم کرد
پاکستان میگوید مجوز لازم برای پاسخ به حمله هند را دریافت کرده و در زمان و مکانی که خودش آن را انتخاب خواهد کرد، به تهاجم نظامی کشور همسایه پاسخ میدهد.
وزیرخارجه پاکستان حمله هند را تخاصمی بیپروا خوانده اما وزیر دفاع این کشورکه خبر سرنگونی پنج جنگنده هندی را منتشر کرده، لحن تندتری دارد. او در وهله نخست ادعای هند در مورد حمله به زیرساختهای نظامی تروریستها را رد کرد و سپس هند را به شدت تهدید به تلافی کرد.
هند میگوید تمامی مناطقی که با دقت آنها را هدف قرار داده؛ تحت نظارت تروریستها بودهاند. این درحالیست که پاکستان میگوید کسانی که جان خود را از دست دادهاند، غیرنظامی هستند.
همزمان با این رخدادها پروازها در پاکستان متوقف شده و مدارس در دو سوی مرز هم تعطیلاند. شهباز شریف، نخست وزیر پاکستان نیز در بیانیهای بر پاسخ قاطع کشورش به «اقدام جنگی» هند تاکید کرد.
واکنشها چیست؟
ایران هند و پاکستان را دعوت به آرامش کرده است. عباس عراقچی روز سیزدهم اردیبهشت وارد اسلامآباد شد. برخی از ناظران این سفر را به میانجیگری بین هند و پاکستان نسبت دادند.
یکی دیگر از کسانی که به اتفاقات میان هند و پاکستان واکنش نشان داد ترامپ بود. او در یک نشست خبری، ساعتی بعد از حمله هند آن را شرمآور دانست و اظهار امیدواری کرد که تنش پایان پیدا کند.
هند و پاکستان هر دو کشورهایی اتمی محسوب میشوند. این موضوع باعث شده تا هرگونه تحرک نظامی در این ناحیه مورد توجه زیادی قرار گرفته و نگرانیهایی به وجود بیاورد. در عینحال به نظر میرسد اسلامآباد و دهلینو مایل به گسترش تنش نباشند و علاقهای به استفاده از سلاحهای جهنمی علیه یکدیگر نداشته باشند، چرا که هرگونه اقدام تندی میتواند منجر به وضعیتی بدون بازگشت شود.