مسئولان دربرابر آب کدر چهارمحال و بختیاری بیتفاوتند + عکس
آب شرب این روزهای چهارمحال و بختیاری با کدورت، افت فشار و تغییر رنگ همراه شده اما بررسیهای رسمی نشان میدهد آب از نظر بهداشتی آلوده نیست. در حالیکه مردم میگویند به دلیل وضعیت ظاهری و طعم ناخوشایند آب، دچار مشکلات روزمره و گوارشی شدهاند، مسؤولین تأکید میکنند، شواهدی از آلودگی میکروبی وجود ندارد.

به گزارش گروه رسانهای شرق،
چند روزی است که افت و کاهش کیفیت آب شرب در چهارمحال و بختیاری وارد مرحلهای جدید شده است؛ مرحلهای که با وجود نبود آلودگی میکروبی، شکل ظاهری و طعم آب، شهروندان را نگران و معترض کرده است.مردم شهرکرد، باباحیدر، سورشجان، چالشتر، شهرستان کوهرنگ در چلگرد و روستاهای بخش مرکزی بیش از ۲ هفته است که با آب گلآلود، بدمزه و قطعیهای مکرر روبهرو هستند. درحالیکه کارشناسان سلامت تأکید میکنند هیچ نشانهای از آلودگی میکروبی مشاهده نشده، اما کدورت کم سابقه و کیفیت پایین آب، کافی بوده تا سلامت مردم در معرض تنش روانی و جسمی قرار گیرد.
روایت مردم؛ آب هست اما نمیشود خورد
شهروندان مناطق مختلف استان میگویند کیفیت پایین آب روزهای سختی برای آنها رقم زده است. یکی از ساکنان محله مهدیه شهرکرد به خبرنگار فارس میگوید: آب یا قطع است یا وقتی میآید گلآلود و بدبوست. چند روز است بچههایم دچار دلدرد و مشکلات گوارشی شدهاند. خرید آب معدنی برای ما با حقوق کارگری ممکن نیست. مگر میشود برای آب آشامیدنی هم اینقدر دغدغه داشت؟از باباحیدر هم خبر میرسد آب با رنگ سبز و طعم تلخ وارد شبکه خانگی میشود. یکی از اهالی میگوید:با اینکه آب را میجوشانیم باز هم تهنشین میدهد، رنگ و بو هم تغییری نمیکند. واقعاً نمیدانیم چطور باید ادامه بدهیم؛ بین بیماری و تشنگی گیر افتادهایم و هیچ مسؤولی پاسخگو نیست.
آب کدر است اما آلوده نیست
در مقابل نگرانیهای گسترده مردم، مسوولان حوزه سلامت میگویند وضعیت نگرانکنندهای از نظر آلودگی وجود ندارد. سمیه جوادی، پزشک عمومی، در گفتوگو با فارس میگوید: در بررسیهای انجام شده هیچ موردی از آلودگی میکروبی گزارش نشده است.جوادی تاکید میکند: با وجود کدورت بالا و افت فشار آب، آزمایشها نشان میدهد که آب به لحاظ میکروبی آلوده نیست و خطر بهداشتی جدی ندارد.
روند کدورت چشمه کوهرنگ نزولی است
شرکت آب و فاضلاب چهارمحال و بختیاری نیز در چندین اطلاعیه ریشه مشکل را افزایش کدورت آب چشمه کوهرنگ عنوان کرده است.محمد کریمی در گفتوگو با فارس با اشاره به آخرین وضعیت کدورت آب در چهارمحال و بختیاری توضیح داد: در حال حاضر روند کدورت چشمه کوهرنگ نزولی است و طی روزهای اخیر میزان کدورت از ۱۵۰ به ۱۲۰ کاهش یافته و در حال حاضر این عدد به ۹۵ رسیده است.مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب چهارمحال و بختیاری افزود: طبق برنامهریزی انجامشده، این میزان کدورت پس از طی ۲ مرحله تصفیه به عدد ۳۵ خواهد رسید که در محدوده استاندارد قرار دارد و برای مصرف شرب ایمن خواهد بود.کریمی درباره افت فشار در برخی مناطق استان گفت: مناطقی مانند باباحیدر به دلیل قرار گرفتن در شیب جغرافیایی، زمانی که سطح مخازن پایین میآید دچار افت فشار میشوند که این موضوع در چنین شرایطی طبیعی است.وی ادامه داد: بخشی از کدورت موجود نیز به دلیل تلاطم در شبکه لولهکشی ایجاد میشود، چرا که ذرات رسوبگرفته و کدورتهای قبلی که به دیواره لولهها چسبیده بودند، با نوسان فشار جدا شده و تنها راه خروج آنها از طریق شیرهای آب خانگی است.مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب چهارمحال و بختیاری خاطرنشان کرد: در حال حاضر خروجی مخازن فاقد کدورت است و مردم هنگام باز کردن شیرهای آب، به ویژه پس از قطعی یا افت فشار، بهتر است کمی صبر کنند تا آب اولیه که حاوی کدورت تهنشینشده در لولههاست تخلیه شود و سپس از آب شرب استفاده کنند.
تکمیل خطوط پدافندی در هالهای ابهام
در چهارمحال و بختیاری این روزها استفاده از آب آشامیدنی برای مردم با شک همراه شده است. حتی اگر از نظر علمی و آزمایشگاهی آب فاقد آلودگی میکروبی باشد، آنچه مردم هر روز با آن دستوپنجه نرم میکنند دیدن رنگ شیرکاکائویی، بو و طعم نامطبوع و ناخوشایند آب است. خاطره بحران قطعی ۱۳ روزه آب در پایتخت آب شیرین کشور که سال ۱۴۰۱ رخ داد هنوز فراموش نشده و کدورت هر ساله آب اعتماد عمومی را مخدوش کرده است.
مردم همچنان منتظرند تا علاوه بر وعدهها و اطلاعیهها، گزارشی از نحوه عملکرد و فرایند تکمیل خطوط پدافندی مثل بن _ بروجن و چشمه دیمه برایشان گفته شود، اقداماتی ملموس برای بازگشت آب سالم و شفاف به خانههایشان و عدم تکرار هرساله کدورت چشمه کوهرنگ و در نتیجه قطعی، اُفت فشار و همچنین آبی کدر و بدبو!
آخرین اخبار جامعه را از طریق این لینک پیگیری کنید.