توقف بازرسیهای تامین اجتماعی برای نظارت بر بیمه شدن مربیان تعلیم رانندگی
در روزهای اخیر، انتشار یک نامه با موضوع احتمال توقف بازرسیهای بیمهای از آموزشگاههای رانندگی حاشیهساز شد.

به گزارش گروه رسانه ای شرق،در سال گذشته صنف کارگری مربیان تعلیم رانندگی، توانست پس از سالها کشمکش حقوقی برای اثبات رابطه کارگری-کارفرمایی خود با مدیران مراکز آموزش و تعلیم رانندگی، خود را ذیل قانون کار و قانون تامین اجتماعی در آورده و بیمه خود را اجباری کند. در زمان مدیریت میرهاشم موسوی بر سازمان تامین اجتماعی، این حق در چهارچوب پذیرش بیمه مربیان رانندگی با درصدهای متعارف آغاز شد.
اما در روزهای اخیر انتشار نامهای با مضمون توقف احتمالی بازرسیهای تامین اجتماعی برای نظارت بر بیمه شدن مربیان تعلیم رانندگی حاشیه آفرید. این حواشی موجب نگرانی فعالان صنفی شد و به صدور نامهای از سوی معاون روابط کار جدید در ضرورت بازرسی بیمهای مراکز تعلیم رانندگی انجامید.
حاشیه از آنجا شروع شد که با فشار طرف کارفرمایی و انجمن آموزشگاههای تعلیم رانندگی، دفتر معاون اول رئیس جمهور در ماههای پایانی سال گذشته، نامهای به وزارت کار ارسال میکند که در آن درخواست توقف بازرسیهای بیمهای از سوی کارفرمایان آموزشگاهها ارائه شده، اما برخی بازرسان و مدیران وزارت کار و سازمان تامین اجتماعی با شانتاژ رسانهای به عمل آمده توسط کارفرمایان، آن را با نامه توقف اجرا یکسان انگاشته و موقتاً بازرسیها از آموزشگاهها را متوقف کرده بودند.
در این رابطه، اشکان ابراهیمی (رئیس کانون انجمنهای صنفی کارگری مربیان تعلیم رانندگی کشور) میگوید: پیرامون علت اجرا نشدن کامل بخشنامه تامین اجتماعی در خصوص مراجعه بازرسین به آموزشگاههای تعلیم رانندگی کشور، توضیحاتی باید داده شود. تامین اجتماعی و یا هر سازمان دیگری هنگام صدور و ابلاغ بخشنامه در کل کشور، باید بر اجرای بخشنامه و ابلاغ آن به زیرمجموعههای استانها نیز نظارت کند.
وی افزود: ما از آقای مصطفی سالاری مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی و معاون روابط کار وزارت کار یعنی خانم پروانه رضایی درخواست ویژه داریم که هر چه سریعتر وضعیت شغلی و بیمهای مربیان تعلیم رانندگی تعیین شده و حکم به بازرسیها داده شود. البته فعلا نامهای از سوی معاون روابط کار در تایید حق قانونی ما آمده و ما نیز مکاتباتی انجام دادیم. خانم رضایی نیز برای از سر گرفتن بازرسی بیمه آموزشگاهها به حوزه وزارتی وزیر کار، نامهای ارسال کردند با این هدف که مشکل حل شود.
ابراهیمی با اشاره به شرایط خاص کاری مربیان رانندگی و نیاز اغلب آنها به بیمه و مزایای قانون کار گفت: الان در برههای از زمان هستیم که حتی ممکن است بزودی رانندگان تاکسیهای اینترنتی نیز از خدمات بیمهای اجباری بهرمند شوند و این درحالی است که رابطه کارگری و کارفرمایی مربیان رانندگی که مشهودتر بوده و قبلاً به رسمیت و قانونیت شناخته شده، هنوز حل نشده است.
این فعال کارگری ادامه داد: جای تاسف دارد که بعد ۴ سال پیگیری بابت بیمه تامین اجتماعی مربیان، در این شرایط سخت معیشتی هنوز باید منتظر اجرای کامل و صریح بخشنامه سال گذشته در راستای الزام بیمه مربیان باشیم. کانون انجمنهای صنفی کارگری مربیان تعلیم رانندگی کشور و همچنین انجمنهای استانهای مختلف باید جوابگوی حدوداً ۲۶ هزار مربی در سطح کشور باشند که نتیجه ۲۳ جلسه متوالی در حوزهی روابط کار وزارت تعاون و کار و رفاه اجتماعی و سازمان تامین اجتماعی و ارگانهای مسئول چه شد؟ چه پاسخی به مربیان بدهیم؟!
رئیس کانون عالی انجمنهای صنفی کارگری مربیان تعلیم رانندگی اظهار کرد: لیست بیمهای اجباری مربیان برای پرداخت توسط آموزشگاههای رانندگی با توقف بازرسی بیمهای دچار مشکل شده است. ما به عنوان نمایندگان قانونی مربیان وظیفه خود میدانیم تا علاوه بر چانه زنیهای دیگر، برای بیمه رانندگان هم تلاش کنیم. امیدواریم هرچه زودتر دستور معاون وزیر کار در زمینه انجام بازرسیهای بیمهای در دستور کار قرار گیرد. ما علاوه بر حکم وزارت کار، بخشنامه صریح آقای میرهاشم موسوی مدیرعامل وقت سازمان تامین اجتماعی در تاریخ تیرماه سال گذشته را نیز داریم که صراحتاً بر ضرورت بازرسیهای بیمهای و بیمه اجباری مربیان تعلیم رانندگی تاکید کردند.
وی تصریح کرد: واقعیت امر، وجود فشارها و لابیهای جدی کارفرمایی برای توقف بیمه مربیان رانندگی به عنوان بخشی از طبقهی کارگر کشور است. در هفتههای گذشته، یک نماینده صنف کارفرمایی آموزشگاههای رانندگی، با هدف توقف اعزام بازرسان تامین اجتماعی به آموزشگاههای تعلیم رانندگی، نامهای به سازمان تامین اجتماعی و دفتر ریاست جمهوری ارسال کرده بودند. دفتر ریاست جمهوری در پاسخ برای بررسی این موضوع، نامهای به تامین اجتماعی و وزارت کار ارسال کرده بود. در واکنش به این نامه با پیگیری ما، نامه معاون روابط کار وزارت کار درباره تداوم بازرسیها از آموزشگاههای رانندگی صادر شد که متاسفانه فعلا فقط در تهران اجرا میشود و هنوز در استانها اجرا نمیشود.
این فعال صنفی اضافه کرد: جا دارد بدفهمی و سوء تفاهم برطرف شده؛ روی بازرسی بیمهای از آموزشگاهها نظارت شود تا کارفرمایان ملزم شوند همه مربیان ثابت خود را بیمه کنند.....