پیش بینی هوای تابستان ۱۴۰۴
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا میگوید: طی روزهای آینده بارش خاصی در کشور وجود ندارد؛ از روز شنبه سوم خردادماه یک سامانه بارشی به کشور وارد میشود و استانهای نوارشمالی کشور مثل آذرباییجان غربی، آذرباییجان شرقی، اردبیل، زنجان، استانهای ساحلی دریای خزر، تهران، قزوین، قم و خراسان شمالی را در بر خواهد گرفت.

به گزارش گروه رسانه ای شرق؛ مناطق جنوبی کشور مثل نقاط مختلف خوزستان تا اینجای فصل بهار گرمترین نقاط کشور بودهاند.
صادق ضیاییان، رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا، در گفتگو با خبرآنلاین، در خصوص وضعیت بارشها تاکنون، میگوید: میزان بارشها و عددی که تا حالا در این باره به ثبت رسیده است، وضعیت خوبی را نشان نمیدهد.
او میگوید: ما از ابتدای سال زراعی و آبی (از اول مهرماه سال ۱۴۰۳) تا به امروز تنها ۱۳۰/۷ میلیمتر بارش داشتیم و این در حالی است که متوسط بلندمدت در همین بازه زمانی چیزی حدود ۲۱۶/۷ میلیمتر بوده است؛ به عبارت دیگر ما از ابتدای سال زراعی تا امروز چیزی در حدود ۳۹/۷ درصد کمبود بارش داشتهایم.
پیشبینی هوای تابستان ۱۴۰۴؛آمار ناامیدکننده بارشها در نقاط مختلف کشور/ مردم این نقطه دیروز دمای صفر درجه را تجربه کردند
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا میافزاید: متاسفانه فصل بهار امسال هم به لحاظ بارشی، فصل خوبی برای ما نبود؛ از ابتدای بهار تا الان میانگین بارشها در کشور ۳۱ میلیمتر بوده و میانگین بلندمدت این بازه زمانی حدود ۵۴/۸ میلیمتر بوده است و با این اوصاف ۴۳/۴ درصد کاهش بارش داشتهایم.
پیشبینی ما برای فصل تابستان سال جاری این است که تابستان گرمتری را پیش رو داریم و البته دمای هوا در مناطق مختلف متفاوت است ولی بین ۱ تا ۲/۵ درجه در سایر نقاط کشور دمای گرمتری را نسبت به بلندمدت تجربه خواهیم کرد.
ضیاییان معتقد است: از ابتدای ماه اردیبهشت تاکنون ۷/۹ میلیمتر بارش داشتیم و میزان بارشها در میانگین بلندمدت در همین بازه زمانی ۱۸/۵ میلیمتر بوده است و بارشها ۵۷/۵ درصد کاهش بارش داشتهایم.
او میگوید: طی روزهای آینده بارش خاصی در کشور وجود ندارد؛ از روز شنبه سوم خردادماه یک سامانه بارشی به کشور وارد میشود و استانهای نوارشمالی کشور مثل آذرباییجان غربی، آذرباییجان شرقی، اردبیل، زنجان، استانهای ساحلی دریای خزر، تهران، قزوین، قم و خراسان شمالی را در بر خواهد گرفت.
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا، میگوید: طی هفته پیش رو علی رغم اینکه بارشهایی را هم خواهیم داشت ولی متاسفانه کمبارشی همچنان در اغلب مناطق کشور حاکم خواهد بود و تا پایان خرداد وضعیت بارشی در کشور به همین شکل یعنی کمبارش خواهد بود.
ضیاییان میگوید: منظور از کمبارشی این نیست که کلا بارش نداشته باشیم ولی بارشهایی هم که رخ میدهد کمتر از آن چیزی است که باید طبق طبیعت فصل بهار وجود داشته باشد و با این وضعیت، به احتمال خیلی زیاد، با یک کمبارشی شدیدی سال زراعی جاری با همین وضعیت خاتمه خواهیم داد.
او میگوید: پیشبینی ما برای فصل تابستان سال جاری این است که تابستان گرمتری را پیش رو داریم و البته دمای هوا در مناطق مختلف متفاوت است ولی بین ۱ تا ۲/۵ درجه در سایر نقاط کشور دمای گرمتری را نسبت به بلندمدت تجربه خواهیم کرد.
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا، میگوید: مناطق جنوبی کشور مثل نقاط مختلف خوزستان تا اینجای فصل بهار گرمترین نقاط کشور بودهاند.
پیشبینی هوای تابستان ۱۴۰۴؛آمار ناامیدکننده بارشها در نقاط مختلف کشور/ مردم این نقطه دیروز دمای صفر درجه را تجربه کردند
ضیاییان میگوید: طی بیست و چهار ساعت گذشته خنکترین و کمترین دمای ثبت شده، به "میانده" جیرفت دمای صفر درجه و بعد هم "ماهنشان" از استان زنجان با دما ° ۱/۲ درجه مربوط است و گرمترین هوا طی همین ۲۴ ساعت گذشته هم به نقطهای بنام "شبانکاره" با °۵۲/۱ در استان بوشهر مربوط بوده است.
پیشبینی ما برای فصل تابستان سال جاری این است که تابستان گرمتری را پیش رو داریم.
او میگوید: دمای ۲۴ ساعت گذشته شهر تهران هم در حداقل دما °۲۴/۵ و در حداکثر دما هم °۳۷/۲ درجه بوده است.
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا، میگوید: از ابتدای سال آبی جاری تهران ۱۲۸/۵ میلیمتر بارش داشته است و این در حالی است که متوسط بارشها در بلندمدت ۲۴۷ میلیمتر بوده است و بارشها ۴۸/۱ درصد نسبت به قبل کاهش داشته است.
ضیاییان میگوید: از ابتدای اردیبهشت ماه تاکنون، بارشها در استان تهران، ۲۶/۶ میلیمتر کاهش داشته است؛ از ابتدای فصل هم تاکنون استان تهران ۴۹/۷ میلیمتر با کاهش بارش مواجه بوده است.