|

تحلیل از محقق داماد و۱۹ استاد دیگر

۲۰ نفر از دانشمندان ممتاز کشور با حضور مسعود پزشکیان رئیس جمهور اسلامی ایران با دریافت نشان علامه طباطبایی به عنوان یکی از معتبرترین نشان‌های علمی تجلیل شدند.

تحلیل از محقق داماد  و۱۹ استاد دیگر

به گزارش گروه رسانه ای شرق؛ آئین اهدای جایزه و نشان علامه طباطبایی به ۲۰ نفر از دانشمندان برجسته کشور امشب (سه‌شنبه) با حضور پزشکیان رئیس جمهور، فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت، حسین افشین معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور، تنی چند از مسئولان عالیرتبه کشور و جمعی از نخبگان در مرکز همایش‌های صداوسیما برگزار شد.

جایزه «علامه طباطبایی» یکی از بالاترین افتخارات علمی کشور است که توسط بنیاد ملی نخبگان و به پاس خدمات برجسته علمی، پژوهشی و آموزشی به اندیشمندان و اساتید پیشگام اهدا می‌شود.

بنیاد ملی نخبگان در این آئین با تکیه بر ارزیابی‌های تخصصی و دقیق و با همکاری نهادهای علمی کشور، برگزیدگان این دوره را بر اساس شاخص‌های دقیق علمی و پژوهشی انتخاب کرده است.

اسامی دانشمندان ممتاز دریافت کننده نشان علامه طباطبایی

عبدالله سلیمی استاد شیمی تجزیه در دانشگاه کردستان متولد ۱۳۴۶ در بانه است سلیمی که جزء پژوهشگران پراستناد یک درصد برتر دنیا و عضو مدعو فرهنگستان علوم و عضو هیأت تحریریه ۳ مجله معتبر بین المللی است، عناوین متعددی نظیر استاد نمونه کشوری، پژوهشگر برتر کشوری، شیمی دان برتر انجمن شیمی ایران و برگزیده جشنواره بین المللی خوارزمی برگزیده فرهنگستان علوم پزشکی است و چندین بار به عنوان محقق برتر در حوزه نانو فناوری برگزیده شده و به عنوان سرآمد علمی توسط فدراسیون سرآمدان علمی انتخاب و دریافت مدال علمی از یونسکو را در کارنامه خود دارد.

محمد علی صحراییان استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران و متخصص مغز و اعصاب متولد ۱۳۵۰ است. صحراییان که جزو پژوهشگران پراستناد یک درصد برتر دنیا است برگزیده جایزه رازی و عضو وابسته فرهنگستان علوم پزشکی است. صحراییان که نائب رئیس انجمن ام اس ایران، مؤلف صدها مقاله معتبر بین المللی و یکی از دو نویسنده اصلی کتاب اطلس MRI ضایعات MS است که توسط Springer منتشر شده است.

علی رمضانی استاد شیمی آلی در دانشگاه زنجان متولد ۱۳۴۶ در زنجان جزء پژوهشگران پراستناد یک درصد برتر دنیاست و عناوین متعددی نظیر پژوهشگر برگزیده کشوری، استاد نمونه کشوری استاد برجسته شیمی در شاخه آلی، سرآمد علمی برگزیده کشور و برگزیده جشنواره بین المللی خوارزمی را در کارنامه خود دارد. رمضانی که عنوان دار دانشمند بین المللی ۱S۱ است، مؤلف بیش از ۶۰۰ مقاله معتبر بین المللی ۶ عنوان کتاب به زبان فارسی بیش از ۲۰ عنوان فصل کتاب بین المللی بوده است، ۱۵ اختراع را در کارنامه دارد و عضو هیأت تحریریه چند مجله معتبر بین المللی است.

حجت الاسلام و المسلمین سید مصطفی محقق داماد استاد حقوق در دانشگاه شهید بهشتی متولد ۱۳۲۴ در قم است. محقق داماد برگزیده جشنواره بین المللی فارابی و استاد نمونه کشوری، عضو پیوسته و رئیس گروه مطالعات اسلامی فرهنگستان علوم است و مؤلف بالغ بر ۴۰ کتاب و ده‌ها مقاله به زبان‌های انگلیسی، عربی و فارسی در حوزه حقوق فقه و فلسفه است که تألیفات وی تاکنون برگزیده سه کتاب سال و دو کتاب شایسته تقدیر شده است.

ژاله آموزگار استاد بازنشسته فرهنگ و زبان‌های باستانی دانشگاه تهران متولد ۱۳۱۸ است. آموزگار که شخصیت پیشکسوت برگزیده در جشنواره فارابی، عضو پیوسته فرهنگستان زبان و ادب فارسی عضو شورای عالی علمی مرکز دایره المعارف بزرگ اسلامی و عضو هیأت مشورتی انجمن ایران شناسی فرانسه در ایران است بیش از ۱۳ کتاب، ۵۷ مقاله زبان فارسی، هفت مقاله به زبان انگلیسی را در فعالیت‌های پژوهشی خود دارد. آموزگار برگزیده جایزه نشان عالی دولت فرانسه و جایزه سرو ایرانی به پاس یک عمر تلاش علمی و فرهنگی و خدمت به بازشناسی آثار و نوشته‌های بازمانده از ایران کهن است.

محمدعلی موحد چهره ماندگار ادبیات متولد ۱۳۰۲ است. موحد نویسنده آموزگار، ادیب، پژوهشگر حقوق دان و تاریخدان برجسته ایرانی است موحد که جایزه بین المللی فارابی را نیز در کارنامه دارد، عضو پیوسته فرهنگستان زبان و ادب فارسی و عضو شورای عالی علمی مرکز دایره المعارف بزرگ اسلامی است و تألیفات متعدد او در حوزه‌های، ادبیات، تاریخ عرفان و حقوق چندین دوره برگزیده کتاب سال شده است.

رضا شعبانی استاد بازنشسته تاریخ در دانشگاه شهید بهشتی متولد ۱۳۱۷ در صمغ آباد قزوین است. وی چهره ماندگار حوزه تاریخ و برجسته ترین متخصص تاریخ ایران در دوره افشاریه است. شعبانی که سابقه چهار سال تدریس در دانشگاه کمبریج ترجمه و تألیف بالغ بر ۴۳ کتاب و چاپ بیش از ۲۵۰ مقاله به زبانهای، فارسی فرانسه و انگلیسی را در کارنامه دارد پایه گذار رشته‌های تاریخ و باستان شناسی در بسیاری از دانشگاه‌های کشور است.

حسن بیورانی استاد مهندسی برق و مدیر مرکز پژوهشی ریزشبکه و شبکه‌های هوشمند الکتریکی در دانشگاه کردستان متولد ۱۳۴۶ در بانه است. بیورانی که جزء پژوهشگران پراستناد یک درصد دنیا است، از معدود دانشمندان ایرانی است که به عنوان عضو برجسته IEEE Fellow برگزیده شده است. این درجه عالی ترین درجه علمی این مؤسسه است که حاصل دو دهه فعالیت او در زمینه کنترل ریزشبکه‌ها، چاپ صدها مقاله و کتاب معتبر بین المللی است. بیورانی همچنین به عنوان استاد نمونه کشوری استاد برجسته مهندسی برق و استاد پیشکسوت پژوهشی کشور شناخته شده است.

سید محمد علی رضوی استاد علوم و مهندسی صنایع غذایی دانشگاه فردوسی مشهد، متولد ۱۳۴۶ در لشت نشاء گیلان است. رضوی جزء پژوهشگران پراستناد یک درصد برتر دنیا، است که مؤلف صدها مقاله معتبر بین المللی و چندین کتاب از ناشران داخلی و بین المللی معتبر است و عناوینی نظیر استاد نمونه کشوری و پژوهشگر برگزیده کشوری را در کارنامه دارد. رضوی که دارای کرسی پژوهشی از بنیاد علم ایران است عضو هیأت تحریریه چندین مجله معتبر داخلی و بین المللی است.

حمیدرضا ربیعی استاد مهندسی برق در دانشگاه صنعتی شریف متولد ۱۳۴۰ در تهران است. ربیعی که مؤلف صدها مقاله معتبر بین المللی است، کارشناس ارشد شرکت Intel استاد معین برق و کامپیوتر دانشگاه‌های PSU SUOGI در آمریکا و UNB در کانادا و محقق ارشد شرکت A & Bell Labs Lucent آمریکا است. ربیعی که عناوینی نظیر استاد نمونه کشوری و پژوهشگر برگزیده کشوری را در کارنامه دارد عضو وابسته فرهنگستان علوم مؤسس و رئیس مرکز تحقیقاتی فناوری اطلاعات و ارتباطات پیشرفته دانشگاه صنعتی شریف و مؤسس و مدیر آزمایشگاه رسانه‌های دیجیتال دانشگاه صنعتی شریف است.

صدیقه نبیان استاد دامپزشکی دانشگاه تهران متولد ۱۳۳۹ در تهران است. نبیان دبیر یکی از کمیته‌های انجمن علمی انگل شناسی، عضو انجمن علمی زنبور عسل، سردبیر مجله علوم و فنون زنبور عسل، عضو هیأت تحریریه مجله طب دامی ایران و عضو کمیته فنی بهداشت و بیماری‌های زنبور عسل و کرم ابریشم سازمان دامپزشکی است. نبیان پژوهشگر برگزیده کشوری در بخش پژوهشگران ارتباط با صنعت است و مؤلف سه کتاب و بیش از ۸۰ مقاله معتبر بین المللی و داخلی و مترجم ۲ کتاب است.

نضال صراف زادگان استاد ممتاز دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و استاد وابسته دانشگاه British Co lumbia متولد ۱۳۴۰ است. صراف زادگان که جزء پژوهشگران پراستناد یک درصد برتر دنیا است، مؤلف بیش از ۷۵۰ مقاله معتبر بین المللی و ۱۶ کتاب در زمینه پیشگیری، مدیریت و درمان بیماری‌های قلبی و عروقی، ترویج زندگی سالم و بازتوانی بیماران قلبی است و در بیش از ۸۰ گردهمایی بین المللی به عنوان سخنران شرکت داشته است. وی که عناوینی نظیر برنده جایزه بین المللی از سازمان جهانی بهداشت و پژوهشگر برتر کشوری را در کارنامه دارد مؤسس و رئیس پژوهشکده قلب و عروق اصفهان است.

علی منتظری استاد پژوهشکده علوم بهداشتی جهاد دانشگاهی و متخصص اپیدمیولوژی متولد ۱۳۳۷ در قم است. منتظری که جزء پژوهشگران پراستناد یک درصد برتر دنیا و مؤلف صدها مقاله معتبر علمی است از پژوهشگران برجسته و مؤثر ملی و بین المللی در حوزه کیفیت زندگی وابسته به سلامت و روان سنجی ابزارهای سنجش سلامت است و عناوینی نظیر پژوهشگر برگزیده کشوری و دو دوره برگزیده جشنواره رازی را در کارنامه دارد. منتظری مدیر مسئول و سردبیر دو ماهنامه پایش و عضو هیأت تحریریه چندین نشریه علمی - پژوهشی کشور و چند نشریه بین المللی است.

فرشته معتمدی استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و متخصص فیزیولوژی و علوم اعصاب، متولد ۱۳۲۳ در بروجرد است. معتمدی که عضو پیوسته فرهنگستان علوم پزشکی و بنیانگذار رشته فیزیولوژی در کشور و مرکز تحقیقات علوم اعصاب در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی است مؤلف بیش از ۲۰۰ مقاله معتبر بین المللی و داخلی و دارای نشان دولتی پژوهش از ریاست جمهوری و برگزیده چندین جشنواره  پژوهشی است. معتمدی استاد مدعو دانشگاه UCLانگلستان است و ریاست فدراسیون آسیایی و اقیانوسیه ای علوم اعصاب و نائب رئیسی فدراسیون انجمن‌های فیزیولوژی آسیایی و اقیانوسیه‌ای را در کارنامه دارد.

محمدرضا اختصاصی استاد منابع طبیعی دانشگاه یزد متولد ۱۳۳۹ در یزد است. او که از بنیان گذاران انجمن علمی مدیریت و کنترل مناطق بیابانی ایران و مؤسس شرکت دانش بنیان ریزگرد پایش ایساتیس است طراحی و نظارت بر اجرای چندین پروژه بیابان زدایی و آبخیزداری را در مناطق مختلف بر عهده داشته و مؤلف بالغ بر ۶ کتاب و بیش از ۱۰۰ مقاله علمی پژوهشی و بین المللی و عنوان دار استاد نمونه کشوری و پژوهشگر برتر کشوری بوده و همچنین ثبت سه اختراع را در حوزه فرسایش و کنترل ریزگردها در کارنامه دارد.

طاهره کاغذچی استاد مهندسی شیمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر متولد ۱۳۲۵ در تهران است. وی چهره ماندگار حوزه مهندسی شیمی، استاد نمونه کشور عضو پیوسته گروه علوم مهندسی فرهنگستان علوم و جزء بهترین مؤلفان و مترجمان زن در رشته مهندسی کشور است. کاغذچی که راه اندازی گروه صنایع غذایی و اولین دوره دکتری مهندسی شیمی در دانشگاه صنعتی امیرکبیر را در کارنامه دارد، عضو انجمن شیمیدانان آمریکا، عضو انجمن نفت ایران و جزء دانشمندان برتر زن آسیا است که با انتخاب انجمن آکادمی‌های علوم و مجامع علمی آسیا به این عنوان دست یافته است.

پروین پرتوی استاد شهرسازی در دانشگاه هنر ایران متولد ۱۳۳۵ در مهاباد است. پرتوی با تألیف و ترجمه چهار کتاب و بیش از ۷۰ مقاله علمی از پژوهشگران پراستناد علوم انسانی است و کسب مقام معلم نمونه دانشگاه هنر در دو سال متوالی، پژوهشگر برگزیده دانشکده معماری و شهرسازی و برگزیده  عنوان شهرساز پیشکسوت در حوزه دانش نظری در مراسم بزرگداشت روز جهانی شهرساز از افتخارات او است. پرتوی در زمینه برنامه ریزی و توسعه شهری پایدار و شناخت رابطه آن با اکوسیستم و تغییرات اقلیمی شهرسازی حساس به آب و پدیدارشناسی مکان صاحب نظر است.

رضا محمودی استاد مهندسی متالورژی و مواد در دانشگاه تهران و عضو فرهنگستان علوم، متولد ۱۳۳۲ در خمین است. محمودی که پژوهشگر پراستناد یک درصد دنیا است. مؤلف صدها مقاله معتبر علمی و عضو هیأت تحریریه چهار مجله معتبر بین المللی است. محمودی که استاد مدعو دانشگاه British Columbia و Vancouver کانادا است برگزیده عناوینی نظیر پژوهشگر برگزیده کشور، پژوهشگر و مدرس برجسته دانشگاه تهران، استاد و پژوهشگر نمونه دانشگاه تهران و نویسنده بین برجسته دانشگاه تهران است.

مصطفی گودرزی طراح گرافیک، نقاش، مستندساز، نویسنده و استاد هنرهای تجسمی در دانشگاه تهران متولد ۱۳۳۹ در بروجرد است. وی که عضو پیوسته و رئیس گروه هنرهای تجسمی فرهنگستان هنر است در زمینه هنرشناسی تطبیقی و تحلیل و نقد آثار نقاشی صاحب نظر بوده و افتخاراتی همچون دریافت دیپلم افتخار از نمایشگاه بین المللی گرافیک مسکو و دریافت چندین جایزه و لوح یادبود را در کارنامه  خود دارد. گودرزی مؤسس و سردبیر چندین نشریه تخصصی و کتاب پژوهشی بوده و مؤلف تعدادی کتاب و مقاله است.

 
منبع: ایرنا