واکنش دبیرکل خانه پرستار به یک ادعا:
هیچ حمایتی از پرستاران بازداشتی بیمارستان شهید مدنی نشد
«نه رئیس دانشگاه علوم پزشکی البرز و نه مدیر بیمارستان شهید مدنی کرج و حراست این بیمارستان هیچ اقدامی در راستای حمایت از پرستاران بازداشت شده نکردند. همه پیگیریها مربوطه به بعد از اطلاعرسانی درباره ماجرا توسط روزنامه شرق بود». این را محمد شریفیمقدم دبیرکل خانه پرستار میگوید که برای نخستین بار ماجرای فرار یک زندانی از بیمارستان شهید مدنی کرج و بازداشت 4 تن از کادر پرستاری و یک بیمار را به دلیل این موضوع اطلاعرسانی کرد.

به گزارش گروه رسانه ای شرق،ماجرای بازداشت این پرستاران در تاریخ 10 اردیبهشت ماه رخ داد و تا 13 اردیبهشت ماه هم ادامه یافت تا اینکه بالاخره این افراد با تامین وثیقه 300 میلیون تومانی از زندان آزاد شدند. این بازداشت البته با توهین و تحقیر از سوی پرسنل کلانتری نسبت به پرستاران بوده همراه بوده است. مشروح این ماجرا در گزارشی با عنوان«روایت عجیب فرار یک زندانی از بیمارستان » در تاریخ 22 اردیبهشت ماه در روزنامه «شرق» منتشر شد.
حالا بعد از گذشت حدود سه هفته از این اتفاق و 2 روز از انتشار گزارش مربوطه در شرق «عباس عبادی» معاون پرستاری وزارت بهداشت و «احمد نجاتیان» رئیس سازمان نظام پرستاری کشور درگفتگو با «ایلنا» نسبت به ماجرا واکنش نشان داده و از پیگیریهای سازمان متبوع خود در این مدت سخن گفتهاند. حتی معاونت پرستاری وزارت بهداشت تاکید کرده که این افراد با پیگری رئیس دانشگاه علوم پزشکی البرز به قید وثیقه آزاد شدهاند. این درحالیست که بر اساس گفتگویی که یکی از پرستاران بازداشتی با «شرق» انجام داده بود، در آن زمان روزهای سخت هیچیک از مسئولان مربوطه، از معاونت پرستاری گرفته تا سازمان نظام پرستاری و حتی مسئولان بیمارستان شهید مدنی ، از آنها حمایت نکردهاند.
کوتاهی سازمان نظام پرستاری
شریفیمقدم، دبیرکل خانه پرستار اما در گفتگو با «شرق» توضیح میدهد که از زمان وقوع اتفاق تا بعد از انتشار گزارش شرق هیچیک از مسئولان مربوطه از جمله سازمان نظام پرستاری پیگیر ماجرا نبوده و حمایتی از افراد بازداشت شده نکردهاند: «گلایه ما این است که به چه علت نهادهای هویت پرستاری سکوت میکنند. سازمان نظام پرستاری در این مساله کوتاهی کرد. این سازمان موظف بود بعد از این حادثه بیانیه داده و موضوع را رسانهای کند. فلسفه وجودی سازمان نظام پرستاری،دفاع از حقوق پرستاران است.با دفاع از حقوق پرستاران،حقوق بیمار هم تامین میشود. هر فعالیت دیگری از سوی این سازمان در درجه دوم اهمیت قرار دارد».
او ادامه میدهد که این سکوت تنها مرتبط باحادثه کرج نیست:«از یک طرف حقوق مالی پرستاران توسط نظام پرستاری ومعاونت پرستاری وزارت بهداشت پیگیری نمیشود یا ا گر هم پیگیری شده تا کنون نتیجهای به دنبال نداشته است. از طرف دیگر هم در هفته جاری دو حادثه دیگر برای پرستاران رخ داده است؛ در یک مورد پرستار بیمارستان گلستان اهواز توسط همراه بیماری که فوت میشود،مورد ضرب و جرح قرار گرفت و بینیاش شکست، البته ضارب بازداشت شد.در نیشابور هم پرستار توسط همراه مریض کتک خورد. سوال ما این است که به چه علت پرستاری مورد هتک حرمت و ضرب و جرح قرار میگیرد. این مسائل نشان میدهد که پرستاری صاحب ندارد. صاحب پرستاری، رئیس بخش،رئیس بیمارستان، رئیس دانشگاه و از همه این افراد بالاتر وزارت بهداشت است».
دبیرکل خانه پرستار با اشاره به اینکه در جریان همه جزئیات این پرونده و پیگیریهای انجام شده قرار دارد، میگوید: «اینکه نظام پرستاری به ارسال نامه به مراجع ذیربط اکتفا کند که پیگیری نیست. باید این موضوع را رسانهای میکردند. این درحالیست که دقیقا بعد از انتشار گزارش و اطلاعرسانی توسط روزنامه شرق و بعد از بالارفتن فشار افکار عمومی، تازه حراست سازمان نظام پرستاری و حراست وزارت بهداشت اقدام به پیگیری موضوع کرده است. من زمانی در سازمان نظام مسئولیت داشتم، در آن دوره هر وقت که حادثهای مرتبط با پرستاران رخ میداد،سریعا وپیش از پیگیری توسط نظام پرستاری شهرستان مربوطه ما افرادی را برای پیگیری موضوع به محل اعزام میکردیم. ما در نهادهای مرتبط با پرستاران وظیفه نمیتوانیم دست به اقدامات اجرایی بزنیم، این نوع اقدامات وظیفه وزارت بهداشت است بلکه ما موظف هستیم تبلور افکار عمومی جامعه پرستاری باشیم».
رئیس دانشگاه اقدامی نکرد
او با تاکید براینکه سازمان نظام پرستاری در پیگیری پرونده پرستاران بازداشت شده در کرج، کاملا کوتاهی کرده است،اضافه میکند: «هیچ عذری در این زمینه پذیرفته شده نیست. زیرا منابع مالی این سازمان از جمله حقوق و امکانات همین آقایان مسئول سازمان، از طریق حقعضویت پرداخت شده توسط پرستاران تامین میشود.
وظیفه سازمان نظام پرستاری، رسانهای کردن موضوع بود، رئیس دانشگاه علوم پزشکی البرز یا رئیس بیمارستان هم آن بود که نماینده حقوقی خود را برای دفاع از پرستاران بازداشتی و روشن شدن ابعاد ماجرا به دادسرا بفرستند. که هیچیک از این اقدامات انجام نشده است. به بیان دیگر سکوت رسانهای سازمان نظام پرستاری نشاندهنده آن است که این افراد هم ابزاری هستند در دست قدرت. معتقدم که سازمان نظام پرستاری از مسیر خود که پیگیری تحقق مطالبات جامعه پرستاری کشور است،منحرف شده است».
به گفته معاون پرستاری وزارت بهداشت، پرستاران بازداشتشده در حادثه کرج با پیگیری رئیس دانشگاه ،به قید وثیقه آزاد هستند، موضوعی که شریفی مقدم آن را رد میکند: «آزادی این پرستاران به هیچ عنوان به پیگیری رئیس دانشگاه رخ نداده است. از تاریخ 10 اردیبهشت که این افراد در کلانتری بازداشت شدند تا 13 اردیبهشت که این افراد به قید وثیقه آزاد میشوند، رئیس دانشگاه هیچ اقدامی نکرده است حتی مطلع هستم که یکی از مدیران پرستاری دانشگاه با رئیس دانشگاه تماس میگیرد اما رئیس،دستور میدهد که هیچ اقدامی نکنند. حتی تامین وثیقه هم توسط همراهان این افراد انجام شده. در واقع رئیس دانشگاه نه تنها اقدامی نکرده بلکه با نیروی انتظامی همراهی هم کرده است.در حالیکه وظیفه ذاتی بیمارستان و رئیس دانشگاه این است حمایت و ایجاد امنیت از پرستاران است که در خط مقدم مراقبت از بیماران قرار دارد،حمایت کند».