|

قارچ سمی ۱۹ نفر را مسموم کرد

۱۹ نفر به علت مصرف قارچی سمی در لرستان مسموم شدند

قارچ سمی ۱۹ نفر را مسموم کرد

به گزارش گروه رسانه ای شرق؛ رییس دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون ۱۹ نفر در این استان به علت مصرف قارچ سمی دچار مسمومیت شدند.

دکتر جلال الدین امیری با بیان اینکه امسال میزان مسمومیت با قارچ نسبت مدت مشابه سال گذشته ۵۱ درصد افزایش داشته است، افزود: لرستان پس از استان های کرمانشاه و آذربایجان غربی در رتبه سوم مسمومیت با قارچ قرار دارد.

وی اظهار داشت: امسال ۱۴۳ نفر با علایم مسمومیت به مراکز درمانی و بیمارستان های استان مراجعه کرده اند که از این تعداد پنج نفر بستری و تحت نظر و ۱۳۷ نفر درمان و ترخیص و یک نفر نیز متاسفانه جان باخته است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی لرستان ادامه داد: سال گذشته پنج هزار و ۴۳۲ نفر دچار مسمومیت شدند که از این تعداد سه هزار و ۲۶۱ مورد به بیمارستان ها و مراکز درمانی منتقل شدند و متاسفانه از این تعداد ۲۵ نفر جان باختند.

امیری عنوان کرد: از مجموع مسمومیت های سال گذشته ۶۵۸ مورد مسمومیت غذایی؛ ۴۱۹ مورد مسومیت گاز منوکسید کربن و ۲ هزار و ۸۳۲ مورد نیز مسومیت دارویی ثبت شده است.

وی با اشاره به اینکه قارچ‌های سمی از نظر خصوصیات ظاهری مانند شکل، رنگ، بو، قوام و مزه شباهت بسیاری به قارچ‌های خوراکی داشته و این موضوع بسیار خطرناک است، ادامه داد: تشخیص قارچ سمی توسط متخصصان و کارشناسان مجرب قارچ‌شناسی و گیاه‌شناسی امکان‌پذیر است و بی‌توجهی به این مسئله موجب اتفاقات ناگوار برای خانواده‌ها و ضایعه در جامعه خواهد شد.

وی اضافه کرد: با مصرف قارچ‌های سمی علائم مسمومیت چهار تا پنج ساعت و گاهی تا ۲۴ ساعت به صورت تهوع، استفراغ، اسهال، شکم ‎درد، بی‌حالی، عطش، سرگیجه و همچنین عوارض روحی مانند توهم، خواب آلودگی، تشنج یا بی‌قراری ظاهر می‌شود.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی لرستان افزود: با توجه به موارد فوق توصیه مؤکد به عموم مردم برای حفظ سلامتی و آرامش خود و خانواده خود، عدم استفاده و خودداری جدی از مصرف قارچ‌های خودرو و یکی از نکات مهم در ارتباط با سموم این است که برای اغلب آنها، پادزهر و به نوعی بستگی به میزان مصرف و شدت مسمومیت امکان درمان وجود دارد.

 

کاهش ۱۴ درصدی فوتی ناشی از غرق شدگی در لرستان

امیری اضافه کرد: امسال آمار فوتی های ناشی از غرق شدگی در این استان با تعداد ۱۰۲ نفر نسبت به سال گذشته ۱۴ درصد کاهش داشته و میزان غرق شدگی با تعداد ۱۵۴ نفر ۲۰ درصد کاهش نسبت به مدت مشابه سال گذشته داشته است.

وی اظهار داشت: همچنین آمار مصدومین غرق شدگی در این استان با تعداد ۵۲ نفر کاهش ۲۹ درصدی داشته است.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی لرستان ادامه داد: میانگین سنی غرق شدگان در این استان ۲۵ سال ثبت شده که از این مجموع کمترین سن نوزاد ۶ ماهه و بیشترین سن مرد ۹۱ ساله گزارش شده است.

مراجعه ۶۷۱ مصدوم و بیمار حوادث طبیعی به مراکز درمانی لرستان

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: امسال ۶۷۱ نفر به علت حوادث طبیعی در این استان مصدوم و بیمار شدند که از این تعداد متاسفانه ۱۳ نفر جان باختند.

وی افزود: از مجموع این افراد ۶۵۷ نفر به علت طوفان؛۱۳ نفر به علت رعد و برق و یک نفر به علت ریزش کوه مصدوم شدند.

امیری ادامه داد: همچنین در این مدت چهار نفر به علت طوفان؛ ۲ نفر به علت سیل و هفت نفر به علت آسیب دیدگی ناشی از رعد و برق در این استان جان باختند.