پیش بینی هوای چهارمحال و بختیاری و شهرکرد امروز سه شنبه 23 اردیبهشت
مدیرکل هواشناسی چهارمحال و بختیاری با تشریح آخرین وضعیت آب و هوایی این استان گفت: شرایط موجود، خشکسالی در استان را تشدید کرده است بهطوریکه زنگ خطری برای منابع آب استان به شمار میرود که بارشها ۲۶۷ میلیمتر معادل ۴۲ درصد کاهش دارد.

به گزارش گروه رسانه ای شرق،معصومه نوروزی روز سهشنبه افزود: میزان بارش برف و باران و همچنین دمای هوا ۲ داده مهمی در علم هواشناسی است که بر اساس آن نه تنها میتوان وضعیت جوی آینده را پیشبینی کرد بلکه بر مبنای آن میتوان وضعیت خشکسالی و شرایط وضع موجود را تحلیل و متناسب با آن تصمیمگیری و سیاستگذاری کرد.
وی با اشاره به وضعیت استان در خصوص ۲ داده مهم هواشناسی تصریح کرد: در چهارمحال و بختیاری با توجه به تغییرات اقلیمی که در سالهای اخیر شکل گرفته است میتوان گفت در وضعیت مناسبی قرار نداریم و چنانچه راهکارهای سازگاری با این شرایط به کار گرفته نشود با مشکلات جدی روبرو خواهیم شد.
مدیرکل هواشناسی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه در شرایط عادی باید از ابتدای سال زراعی جاری تاکنون حدود ۶۰۰ میلیمتر بارش دریافت میکردیم افزود: این در حالی است که این میزان بارش ۲۶۷ میلیمتر معادل ۴۲ درصد کاهش دارد.
نوروزی تصریح کرد: بر این اساس چهارمحال و بختیاری دومین استان خشک و کم بارش در کشور پس از استان کهگیلویه و بویراحمد گزارش شده است و این شرایط نه تنها منابع آب موجود را برای تامین مصارف تحت فشار قرار میدهد بلکه محیطزیست و منابع طبیعی استان نیز به شدت از آن تاثیر میپذیرد.
وی با بیان اینکه ۱۰۰ درصد مساحت چهارمحال و بختیاری درگیر خشکسالی است افزود: در حال حاضر حدود ۲۰ درصد مساحت استان درگیر خشکسالی بسیار شدید، ۳۰ درصد خشکسالی شدید و بیش از ۲۳ درصد درگیر خشکسالی متوسط است.
مدیرکل هواشناسی چهارمحال و بختیاری یادآور شد: وخامت شرایط زمانی بیشتر خود را نشان میدهد که کوهرنگ به عنوان یکی از ایستگاههای شاخص کشور در بارش برف و باران و همچنین به عنوان سرچشمه ۲ رودخانه کارون و زایندهرود در سال زارعی جاری با کاهش شدید بارشها روبرو است.
وی همچنین از پیشتازی استان در افزایش دما طی سال زراعی جاری خبر داد و گفت: این استان با ۱.۷ درجه سانتیگراد رکوردار بیشترین افزایش دمای میانگین در مقایسه با دیگر استان های کشور است.
نوروزی افزود: در حالی که دمای هوا در کشور طی سالجاری به طور میانگین ۱.۲ درجه سانتیگراد گرم شده است این میزان در چهارمحال و بختیاری نیم درجه گرمتر بوده است و این موضوع نیز به شدت برای منابع آب، محیط زیست و منابع طبیعی مخرب است.
مدیرکل هواشناسی چهارمحال و بختیاری یادآور شد: اگرچه افزایش یک درجهای دمای هوا برای عموم مردم محسوس نباشد اما در علم هواشناسی حتی یک دهم درجه افزایش نیز به شدت تنشزاست و بیش از هر بخش دیگری، حوزه کشاورزی را تحت تاثیر خود قرار می دهد.
نوروزی اظهار داشت: انتظار میرود نسبت به مدیریت مصرف آب در بخشهای مختلف اهتمام جدی به کار گرفته شود تا بتوان تابستان را با تنش کمتری پشت سر گذاشت.
چهارمحال و بختیاری سرچشمه رودخانههای زایندهرود، کارون و بخشی از دز است و افزایش یا کاهش بارشها در این استان، فلات مرکزی را نیز تحت تاثیر خود قرار میدهد.
خشکسالیهای اخیر از سال ۱۳۸۶ در چهارمحال و بختیاری آغاز شده و پیامدهای ناگواری بر منابع آب، محیطزیست و فعالیتهای اقتصادی این استان بهویژه در بخش کشاورزی داشته است.