|

ضربه سنگین دلار به قیمت خودرو؛ بازار خودرو ترمز برید/ جدول

با توجه به افزایش نرخ دلار، قیمت خودرو حدود ۲۵ تا ۳۰ درصد افزایش یافت.

ضربه سنگین دلار به قیمت خودرو؛ بازار خودرو ترمز برید/ جدول

به گزارش شبکه شرق، گزارش‌ها از بازار خودرو، از افزایش دو تا ۲۰ میلیون تومانی قیمت‌ها حکایت دارد.

بررسی روند بازار خودرو، حاکی از آن است که در معاملات ۲۴ ساعت گذشته، «پراید ۱۵۱ SE» مدل ۱۴۰۳، در بازار خودرو، پنج میلیون تومان گران شد و به قیمت ۳۴۵ میلیون تومان رسید. «پراید ۱۵۱ SE» مدل ۱۴۰۲ نیز از پنج میلیون تومان کاهش قیمت داشته و به قیمت ۳۲۵ میلیون تومان رسیده است.

در این میان، «پژو ۲۰۶ تیپ ۳ پانوراما» مدل ۱۴۰۲، طی ۲۴ ساعت گذشته، پنج میلیون تومان گران شده و ۶۷۵ میلیون تومان قیمت خورده است. پژو ۲۰۷ دنده‌ای مدل ۱۴۰۳ هم ۵ میلیون تومان افزایش قیمت داشته و ۸۲۰ میلیون تومان قیمت پیدا کرده است. «پژو ۲۰۷ پانوراما اتوماتیک TU۵P» مدل ۱۴۰۳ هم با افزایش ۱۰ میلیون تومانی، یک میلیارد و ۸۵ میلیون تومان قیمت داشت. اما «پژو ۲۰۷ تیپ ۵» مدل ۱۴۰۲، با افزایش پنج میلیون تومانی، ۶۹۰ میلیون تومان قیمت پیدا کرد. در عین حال، «پژوپارس ELX-TU۵» مدل ۱۴۰۲ طی ۲۴ ساعت گذشته در حدود پنج میلیون تومان افزایش قیمت داشت و ۸۴۵ میلیون تومان شد. «پژوپارس LX» مدل ۱۴۰۲ هم با افزایش پنج میلیون تومانی، ۸۴۰ میلیون تومان قیمت پیدا کرد.

بنا به این گزارش، «تارا اتوماتیک V۲» مدل ۱۴۰۳، در بازار، ۱۰ میلیون تومان گران شد و یک میلیارد و ۴۰ میلیون تومان قیمت پیدا کرد. «تارا دنده‌ای V۱» هم با افزایش پنج میلیون تومانی، ۸۶۵ میلیون تومان قیمت خورده است. همچنین «تیبا صندوق‌دار SX بنزینی» مدل ۱۴۰۱ در بازار ۳۹۷ میلیون تومان به فروش رفت. «تیبا هاچ‌بک EX» مدل ۱۴۰۱ هم در بازار به قیمت ۴۰۲ میلیون تومان رسید.

گزارش‌ها از بازار خودرو نشان می‌دهد دناپلاس اتوماتیک توربو آپشنال مدل ۱۴۰۳ با افزایش ۱۰ میلیون تومانی، یک میلیارد و ۲۶۰ میلیون تومان قیمت خورد. دنا پلاس اتوماتیک توربو آپشنال مدل ۱۴۰۲ هم با افزایش ۲۰ میلیون تومانی، یک میلیارد و ۱۸۰ میلیون تومان قیمت خورده است.

راناپلاس مدل ۱۴۰۳ اما با افزایش پنج میلیون تومانی، ۶۶۰ میلیون تومان به فروش رفت. اما راناپلاس مدل ۱۴۰۲ با افزایش پنج میلیون تومانی، ۶۳۰ میلیون تومان است. همچنین «ساینا S دنده‌ای بنزینی» مدل ۱۴۰۳ در بازار در حدود دو میلیون تومان گران شد و ۴۵۵ میلیون تومان قیمت پیدا کرد. «ساینا S دنده‌ای بنزینی» هم سه میلیون تومان گران شده و ۴۳۵ میلیون تومان قیمت خورده است. اما «سمند سورن پلاس EF۷» دوگانه‌سوز مدل ۱۴۰۳ با افزایش پنج میلیون تومانی، ۸۶۶ میلیون تومان فروخته شد. «شاهین G اتومات CVT» مدل ۱۴۰۳ هم ۱۰ میلیون تومان گران شد و ۹۲۰ میلیون تومان قیمت پیدا کرد.

«شاهین G اتومات CVT» مدل ۱۴۰۲ هم ۱۰ میلیون تومان گران شده و به قیمت ۸۸۰ میلیون تومان رسیده است. همچنین «کوییک GX L دنده‌ای» مدل ۱۴۰۳، با افزایش سه میلیون تومانی، با قیمت ۴۴۵ میلیون تومان به فروش رفت.

«کوییک GX L دنده‌ای» مدل ۱۴۰۲ هم سه میلیون تومان افزایش قیمت داشت و به قیمت ۴۳۰ میلیون تومان رسید.

قیمت خودرو

 افزایش ۲۵ تا ۳۰ درصدی قیمت خودرو

رئیس اتحادیه خودروی تهران گفت: «با ورود به سال جدید قیمت‌ها با توجه به افزایش نرخ دلار، قیمت خودرو حدود ۲۵ تا ۳۰ درصد نسبت به انتهای سال ۱۴۰۲ افزایش یافته است.»

اسد کرمی، رئیس اتحادیه دارندگان نمایشگاه‌ها و فروشندگان خودروی تهران اظهار کرد: «از دو هفته قبل از عید بازار خودرو نسبت به قبل نیز در رکود بیشتری فرو رفت. بعد از عید نیز به دلیل افزایش قیمت مجددی که روی خودروها در بازار آزاد اعمال شد باز هم رکود سنگین‌تر شد به شکلی که می‌توان گفت در حال حاضر خریداری در بازار وجود ندارد و رکود بر بازار حاکم است.»

او افزود: «قبل از عید تورم نسبی داشتیم که موجب شد قیمت انواع خودرو بین ۱۰ تا ۱۵ درصد افزایش یابد؛ در ادامه اما قیمت‌ها دوباره حدود ۱۰ درصد کاهش یافت. با ورود به سال جدید قیمت‌ها با توجه به افزایش نرخ دلار حدود ۲۵ تا ۳۰ درصد نسبت به انتهای سال ۱۴۰۲ افزایش یافته است.»

رئیس اتحادیه دارندگان نمایشگاه‌ها و فروشندگان خودروی تهران اضافه کرد: «نمی‌توان پیش‌بینی کرد که قیمت خودرو به چه سرنوشتی دچار می‌شود زیرا با توجه به نرخ دلار قیمت خودرو نوسانی می‌شود؛ در حال حاضر به دلیل افزایش قیمت دلار، خودروهای داخلی، مونتاژی و حتی وارداتی با گرانی مواجه شده‌اند.»

او در مورد وضعیت عرضه خودرو با بیان اینکه خودروسازان جوابگو نیستند، اظهار کرد: «خودروسازان در تحویل خودرو به متقاضیان تاخیر دارند و در مقاطعی هم شاهد بودیم که برای حفظ آرامش بازار طرح تبدیل را پیش کشیدند؛ در حالی که اغلب متقاضیان پول به اندازه کافی برای پرداخت جهت خرید خودروی ارتقایافته ندارند.»

کرمی با بیان اینکه واردات خودرو به اندازه کافی عملیاتی نشد، گفت: «در حال حاضر، کنترلی روی کیفیت خودروهای داخلی نیست و کشته شدن ۸۰۰ نفر در جاده‌ها در سفرهای نوروزی، بیانگر همین پایین بودن کیفیت خودرو است. در حالی که اگر رقابت باشد، واردات انجام شود و کیفیت خودروها کنترل شود این حجم از خسارت روی دست کشور نمی‌ماند. با واردات خودرو و افزایش نظارت بر خودروسازان می‌توان از این خسارات جلوگیری کرد.»

این فعال صنفی در مورد وضعیت نمایشگاه‌داران تصریح کرد: «پارسال ۸۰ نمایشگاه‌دار پروانه‌دار به دلیل فشار بازار و مالیات، تغییر شغل دادند. این نمایشگاه‌داران متخلف نبودند بلکه تغییر شغل دادند و به همین ترتیب هم با ابطال پروانه مواجه شدند.»

منبع: خبر آنلاین
 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها