|

نیاز به ۷۰۰۰ مگاوات انرژی فراتر از ظرفیت تولید موجود؛

پیش‌بینی تأمین برق تهران در تابستان ۱۴۰۴

مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای تهران از نیاز به تأمین ۷۰۰۰ مگاوات فراتر از ظرفیت تولید موجود خبر داد و اجرای گسترده‌ترین پروژه‌های توسعه‌ای کشور در این منطقه را ضروری دانست

پیش‌بینی تأمین برق تهران در تابستان ۱۴۰۴

به گزارش گروه رسانه‌ای شرق،

مهندس فرهاد شبیهی، مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای تهران، با اشاره به پیش‌بینی بار شبکه در تابستان سال جاری گفت: «بر اساس برآوردهای صورت‌گرفته، میزان توان الکتریکی مورد نیاز در زمان اوج بار امسال به حدود ۱۵۳۰۰ مگاوات خواهد رسید. این در حالی است که سال گذشته در زمان اوج مصرف، بار شبکه حدود ۱۴۴۰۰ مگاوات بود.»

به گزارش پایگاه خبری برق منطقه‌ای تهران (تابش)؛  وی تأکید کرد که با ارتقاء شبکه انتقال، احداث پست‌های جدید و ورود تولید پراکنده به مدار، پایداری شبکه پایتخت در دوره اوج مصرف تقویت خواهد شد.

مدیرعامل برق منطقه‌ای تهران با تأکید بر محدودیت ظرفیت تولید در محدوده تهران افزود: «در حال حاضر ظرفیت تولید برق در محدوده شرکت برق منطقه‌ای تهران حدود ۸۲۵۰ مگاوات است و این به آن معناست که برای پاسخ‌گویی به نیاز مصرف در تابستان پیش‌رو، باید حدود ۷۰۰۰ مگاوات دیگر از طریق منابع مختلف تأمین شود.»

شبیهی با اشاره به حجم سنگین پروژه‌های تعریف‌شده در تهران گفت: «حجم پروژه‌های زیرساختی تعریف‌شده توسط این شرکت معادل ۳۰ درصد کل پروژه‌های کشور در بخش انتقال است که برای اجرای این برنامه‌ها نیاز به ۲۵۰۰ همت اعتبار می‌باشد .

به گفته وی« با اجرای پروژه‌های مذکور، ۲۰۰۰ مگاولت آمپر ظرفیت جدید انتقال نیرو در قالب ۷ پست انتقال در سطح برق منطقه‌ای تهران ایجاد خواهد شد که تاثیر مهمی در پایداری و تاب‌آوری شبکه خواهد داشت.

مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای تهران همچنین از توسعه و احداث ۱۵ دستگاه پست فوق‌توزیع خبر داد و گفت: «از این تعداد، ۱۲ دستگاه پست فقط در محدوده شهر تهران ساخته خواهد شد که نقشی کلیدی در تأمین برق مصرف‌کنندگان پایتخت دارد.»

وی با اشاره به برنامه‌های توسعه تولید برق پراکنده بیان کرد: «بر اساس برنامه‌ریزی‌ها، ۶۰۰ مگاوات برق پراکنده در قالب فناوری‌های DG و CHP به شبکه تزریق خواهد شد. از این میزان تاکنون ۳۰۰ مگاوات به بهره‌برداری رسیده است. در همین راستا و با توجه به بهره‌برداری از دیزل‌ژنراتورها، ضروری است شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی نسبت به تأمین سوخت مورد نیاز این واحدها همکاری لازم را به عمل آورد.»

شبیهی همچنین به وضعیت نیروگاه‌های برق‌آبی اشاره کرد و گفت: «در حال حاضر یکی از واحدهای نیروگاه تلمبه‌ ذخیره‌ای سیاه‌بیشه در حال انجام عملیات تعمیرات پیش‌گیرانه است. بر اساس پیش‌بینی‌ها، این واحد تا تابستان امسال آماده بهره‌برداری خواهد بود و از طریق این نیروگاه ۱۰۰۰ مگاوات توان در زمان پیک بار به شبکه تزریق خواهد شد.»

مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای تهران در پایان با تأکید بر اهمیت همراهی مردم، خاطرنشان کرد:«هرچند توسعه زیرساخت‌های انتقال و تولید در اولویت قرار دارد، اما عبور ایمن و مطمئن از تابستان ۱۴۰۴ تنها با مشارکت شهروندان در مصرف بهینه، به‌ویژه در ساعات اوج بار، ممکن خواهد بود. صرفه‌جویی هر مشترک، گامی مؤثر در حفظ پایداری برق پایتخت است.»

آخرین اخبار اقتصادی را از طریق این لینک پیگیری کنید.