نحوه سوختگیری با کارت بانکی
نحوه سوختگیری با طرح انتقال سهمیه سوخت به کارتهای بانکی از تیرماه تغییر میکند، اما سخنگوی صنف جایگاهداران تأکید کرده که کارت سوخت همچنان معتبر است و حذف آن قطعی نیست.

به گزارش گروه رسانه ای شرق؛ سخنگوی صنف جایگاهداران، رضا نواز، با اشاره به بند جدید قانون بودجه سال ۱۴۰۴ در مورد انتقال سهمیه سوخت از کارت سوخت به کارت بانکی اظهار داشت که این طرح موضوعی تازه نیست و از حدود دو تا سه سال پیش در حال بررسی است. هدف این طرح، تخصیص عادلانه یارانه سوخت است که در دولتهای سیزدهم و چهاردهم به آن توجه جدی شده است.
مدت زمان اجرای طرح انتقال سهمیه سوخت
رضا نواز اعلام کرد که طبق قانون بودجه، وزارت نفت با همکاری بانک مرکزی موظف شده تا ظرف چهار ماه نخست سال جاری، یعنی تا پایان تیرماه، شرایط انتقال سهمیه سوخت به کارتهای بانکی را آماده کند. همچنین، آییننامه اجرایی این پروژه میبایست تا پایان اردیبهشتماه تصویب شود.
آیا کارت سوخت حذف خواهد شد؟
وی با تأکید بر برداشتهای مختلف از این قانون گفت: براساس این قانون، هنوز تصمیمی قطعی مبنی بر حذف کارت سوخت گرفته نشده است. اجرای این طرح مستلزم آماده شدن زیرساختهای لازم، رفع نگرانیهای امنیتی و آزمایشهای میدانی است. لذا مردم نبایستی کارتهای سوخت خود را کنار بگذارند.
او در ادامه افزود: در ایام سفر، بهخصوص در تعطیلات، قطعاً نیاز به کارت سوخت وجود خواهد داشت و از همین رو، توصیه میکنیم کارتهای سوخت همچنان نگهداری شوند.
وضعیت فعلی اجرای طرح
در مورد مرحله اجرای طرح، رضا نواز توضیح داد که چندین پیشنهاد از سوی وزارت نفت و شرکتهای تابعه ارائه شده است. این پیشنهادات هنوز در مرحله بررسی آزمایشگاهی قرار دارند و به مرحله آزمایشی در سطح ملی وارد نشدهاند.
وی تأکید کرد: روند بررسی این طرح توسط صنف جایگاهداران بهدقت دنبال میشود. در صورتی که طرحی جدی برای اجرا نهایی شود، نظرات فنی و عملیاتی خود را ارائه خواهیم کرد و حتی ممکن است طرح مستقلی برای اجرا به دولت پیشنهاد دهیم. اما فعلاً هیچ طرح قابل اجرایی به مرحله عملیاتی نرسیده است.