|

زنگ خطر برای دوج‌کوین

با افت تب میم کوین‌ها، دوج کوین دوباره تا کف هفتگی سقوط کرد.

زنگ خطر برای دوج‌کوین

به گزارش گروه رسانه ای شرق؛ دوج‌کوین پس از سه گام اساسی در روزهای ۱۸ تا ۲۰ اردیبهشت و رشد ۴۵ درصدی، اکنون در نزدیکی کف هفتگی معامله می‌شود.

پس از فروکش تب میم کوین‌ها، دوج‌کوین در مرحله حساسی قرار گرفته؛ به‌طوری که این ارز شاهد آزمایش مجدد حمایت حیاتی خود در ۰٫۲۱ دلار است. سطحی که در صورت شکست آن، احتمال ریزش بیشتر تا محدوده ۰٫۱۹ دلار بالا می‌رود. ساختار تکنیکال، دوج‌کوین را در آستانه سقوط نشان می‌دهد و برخی از معامله‌گران خرد مشغول خروج از بازار به علت وحشت از ریزش هستند. اما از سوی دیگر، داده‌های آنچین از تقاضای پنهان در بازار دوج‌کوین خبر می‌دهند. اکنون معامله‌گران در مرحله تصمیم‌گیری قرار دارند.

تحلیل تکنیکال دوج‌کوین

در تایم‌فریم روزانه دوج‌کوین یک الگوی سر و شانه معکوس شکل گرفته که با شکست قاطع خط گردن در محدود ۰٫۱۹ دلار، همراه با افزایش محسوس حجم معاملات تأیید شد. این شکست صعودی کلاسیک، چشم‌انداز تکنیکالی رشد تا تارگت واقعی الگو تا نزدیکیِ سطح ۰٫۳۰ دلار را فراهم می‌کند.

با این حال، مومنتوم قیمت دوج‌کوین در عبور از مقاومت روانی ۰٫۲۳۰ دلار تضعیف شد و پس از آن یک اصلاح کوتاه‌مدت را شاهد بودیم. هم‌اکنون میانگین‌های متحرک نمایی (EMAها) در ترتیب صعودی ۵۰ روی ۱۰۰ روی ۲۰۰ روزه قرار گرفته‌اند؛ چنین آرایشی معمولاً نشانه‌ی ادامه‌دار بودن روند صعودی است.

اما ضعف خریداران نیز در شاخص مکدی به‌خوبی آشکار است که می‌تواند نشان‌دهنده یک اصلاح کوتاه‌مدت پیش از ادامه حرکت صعودی باشد. این فرض را الگوی مثلث نزولی در تایم‌فریم ۴ ساعته نیز تقویت می‌کند؛ مثلثی که با شکستن ضلع پایینی احتمال افت موقت قیمت تا حوالی ۰٫۱۹ دلار را مطرح می‌کند.

با این حال، حجم معاملات اخیر نسبتاً بالا و سیگنال‌های خرید مجدد در محدوده ۰٫۲۱۵ دلار، نشانه‌ای از تلاش خریداران برای مهار فشار فروش است. همچنین سه دسته از داده‌های آنچین نیز از این سناریو حمایت می‌کنند.

نهنگ‌های دوج‌کوین در حال خرید سنگین

طبق داده‌های آنچین در هفته‌های اخیر، نهنگ‌های دوج‌کوین (آدرس‌های بزرگ مقیاس) بیش از یک میلیارد واحد کوین جدید را در مقاطع قیمتی زیر ۰٫۲۲ دلار انباشت کرده‌اند، به گونه‌ای که کل دارایی‌های در اختیار آن‌ها به حدود ۲۵٫۹۷ میلیارد واحد DOGE رسیده است.

این انباشت گسترده که معمولاً در واکنش به کاهش قیمت‌ها رخ می‌دهد، بیانگر اعتماد مجدد سرمایه‌گذاران عمده به بازگشت قیمت است و می‌تواند به‌عنوان یک لنگر حمایتی قوی عمل کند. در عین حال، افزایش حجم خریدهای سنگین در سطوح ۰٫۲۱۲ تا ۰٫۲۱۵ دلار نیز نشان‌دهنده افزایش تقاضای بلندمدت است.

شاخص URPD و توده‌های قیمتی دوج‌کوین

شاخص توزیع قیمت تحقق‌یافته (URPD) نشان می‌دهد که حدود ۷٫۵ درصد از کل عرضه دوج‌کوین در ناحیه‌ی ۰٫۲۱ دلار خریداری شده است؛ این درصد، یکی از بزرگ‌ترین انباشت‌های سرمایه‌گذاران در این محدوده به شمار می‌رود.

در حقیقت، سطح ۰٫۲۱ دلار نه تنها یک حمایت روانی محسوب می‌شود، بلکه به ‌منزله منطقه‌ای است که گروه بزرگی از دارندگان در آن نقطه روی قیمت تمام‌شده خود ایستاده‌اند و احتمالاً در صورت ریزش بیشتر، برای جلوگیری از زیان، وارد عمل خواهند شد.

جهش آدرس‌های فعال به اوج ۶ ماهه

براساس داده‌های گلسنود، تعداد آدرس‌های فعال روزانه دوج‌کوین از ۶۱,۸۹۲ در روز ۱۷ اردیبهشت به ۶۷۴,۵۲۷ در ۲۴ اردیبهشت رسید که نشان‌دهنده رشدی معادل ۹۹۰ درصد در یک هفته است؛ این بالاترین سطح فعالیت از آبان ۱۴۰۲ (نوامبر ۲۰۲۳) تاکنون محسوب می‌شود.

از سوی دیگر، گزارش پلتفرم ردیابی احساسات بازار سنتیمنت حاکی از آن است که میانگین آدرس‌های فعال روزانه دوج‌کوین در ۱۹ روز گذشته، از حدود ۴۵,۰۰۰ به بیش از ۶۸۰,۰۰۰ افزایش یافته و طی سه روز بیش از ۱۵ برابر شده است که از حد شش ماهه خود فراتر رفته و نشانه‌ای از افزایش بی‌سابقه توجه خرد و نهادی به این شبکه است.

این داده‌های مستقل از منابع مختلف گواه بر آن است که سطح مشارکت کاربران در شبکه دوج‌کوین به بالاترین حد خود در شش ماه گذشته رسیده و با وجود فشار تکنیکال در محدوده ۰٫۲۱۴ دلار، تقاضای پنهان و احتمال مداخله خریداران برای جلوگیری از شکست حمایت کلیدی افزایش یافته است.

نتیجه‌گیری

در این مطلب تحلیلی دریافتیم با وجودی که امکان شکست سطح حمایت حیاتی ۰٫۲۱ دلار می‌تواند منطقه وحشت را برای دوج‌کوین فعال کند، داده‌های آنچین یک تصویر امیدبخش از تقاضای پنهان و حمایت قوی در میان‌مدت ارائه می‌دهند. اگر خریداران بتوانند از فشار فروش بکاهند، احتمال بازگشت قیمت و بار دیگر عبور از مرز ۰٫۲۳ دلار تقویت می‌شود. با این حال، معامله‌گران باید همچنان مراقب شکست قطعی زیر ۰٫۲۱۳۵ دلار باشند تا از ریسک ریزش ناگهانی و تشدید فشار فروش در امان بمانند.

 

 

منبع: فرارو