|

اقساط وام جدید مسکن چقدر است؟

بر اساس مصوبه جدید دولت، سقف وام خرید مسکن به ۵۰۰ میلیون تومان برای هر نفر افزایش یافته و مجموع تسهیلات پرداختی برای زوجین به یک میلیارد تومان می‌رسد. علاوه بر این، وام ۲۸۰ میلیون تومانی جعاله نیز به متقاضیان اعطا می‌شود که باید ظرف پنج سال بازپرداخت شود. در مجموع، اقساط این دو فقره وام در پنج سال نخست، حدود ۲۷ میلیون و ۹۵۰ هزار تومان اعلام شده است. این اقساط می‌توانند مانعی جدی بر سر راه متقاضیان مسکن باشند.

اقساط وام جدید مسکن چقدر است؟

به گزارش گروه رسانه ای شرق؛ در حالی‌که بانک مرکزی از افزایش سقف وام خرید مسکن به یک میلیارد تومان خبر داده، بررسی اقساط نشان می‌دهد بازپرداخت ماهانه این تسهیلات در ترکیب با وام جعاله، به حدود ۲۸ میلیون تومان می‌رسد؛ رقمی که می‌تواند مانعی جدی بر سر راه متقاضیان باشد.

بر اساس مصوبه جدید، سقف وام خرید مسکن به ۵۰۰ میلیون تومان برای هر نفر افزایش یافته و مجموع تسهیلات پرداختی برای زوجین به یک میلیارد تومان می‌رسد. علاوه بر این، وام ۲۸۰ میلیون تومانی جعاله نیز به متقاضیان اعطا می‌شود که باید ظرف پنج سال بازپرداخت شود.

مجموع اقساط این دو فقره وام در پنج سال نخست، حدود ۲۷ میلیون و ۹۵۰ هزار تومان اعلام شده است. این رقم در سال‌های بعد و پس از پایان بازپرداخت وام جعاله، به حدود ۲۰ میلیون تومان کاهش خواهد یافت. 

شرط دریافت این تسهیلات، خرید اوراق حق تقدم برای هر ۵۰۰ هزار تومان است که با قیمت فعلی حدود ۱۰۵ هزار تومان برای هر برگ، هزینه‌ای نزدیک به ۲۷۰ میلیون تومان به متقاضی تحمیل می‌کند. 

در مصوبه جدید بانک مرکزی، محدودیت مربوط به سال ساخت واحدهای مسکونی حذف شده است؛ موضوعی که پیش‌تر تنها به ساختمان‌هایی با عمر کمتر از ۳۰ سال اجازه استفاده از این تسهیلات را می‌داد. 

همچنین امکان استفاده از سقف تسهیلات خرید مسکن برای بستگان درجه یک همچون «پدر و فرزند»، «مادر و فرزند»، «خواهر و برادر» و… فراهم شده است؛ امکانی که پیش‌تر صرفاً برای زوجین قابل استفاده بود. 

نگاه فعالان بازار به سیاست جدید تسهیلاتی

داود بیگی‌نژاد، نایب‌رئیس اول اتحادیه مشاوران املاک تهران، با اشاره به این تغییرات، آن‌ها را گامی مثبت در مسیر واقع‌نگری در سیاست‌های بانکی توصیف کرد. او معتقد است حذف شرط سن بنا و افزایش دایره دریافت‌کنندگان وام، به نیازهای متنوع‌تری از جامعه پاسخ می‌دهد. 

با این حال، او با اشاره به سنگینی اقساط و نیاز به خرید اوراق گران‌قیمت، تأکید کرد که این تسهیلات لزوماً به افزایش چشم‌گیر معاملات مسکن منجر نخواهد شد.

به گفته بیگی‌نژاد، این تغییرات در نهایت گامی مثبت تلقی می‌شوند، اما برای تأثیرگذاری واقعی بر بازار مسکن، سیاست‌های کلان‌تری در حوزه ساخت‌وساز و کنترل قیمت‌ها مورد نیاز است. 

ساخت ۲۰۰ هزار مسکن برای فرهنگیان در دستور کار دولت

همچنین در همایش «یک کلاس، یک امید» در منطقه آزاد ماکو، عمر علیپور، نماینده مردم ماکو، شوط، پلدشت و چالداران، از برنامه‌های حمایتی دولت برای فرهنگیان، از جمله ساخت ۲۰۰ هزار واحد مسکونی و به‌کارگیری معلمان پیش‌دبستانی و نهضتی، خبر داد. 

او گفت: در مجلس دوازدهم نزدیک به ۶۰ معلم به عنوان خدمتگزار مردم حضور دارند و در خصوص مسکن فرهنگیان، وزیر محترم آموزش و پرورش قول داده‌اند که با همکاری وزیر راه و شهرسازی، ۲۰۰ هزار واحد مسکونی برای معلمان ساخته شود.

 

منبع: میزان