|

مصرف بالای ۸۵ هزارمگاوات برق در تابستان

معاون برق و انرژی وزارت نیرو با بیان اینکه ظرفیت تولید برق نیروگاه های حرارتی کشور نسبت به سال گذشته ۱۰ درصد افزایش یافته است، گفت: تقاضای مصرف برق در سال جاری در اوج بار به بیش از ۸۵ هزار مگاوات خواهد رسید.

مصرف بالای ۸۵ هزارمگاوات برق در تابستان

به گزارش گروه رسانه ای شرق؛ همایون حائری در جلسه مشترک مدیران ارشد وزارتخانه‌های صنعت، معدن و تجارت و نیرو با هدف هم‌اندیشی برای تأمین حداکثری برق صنایع، افزود: مصرف برق کشور در تابستان پیش‌رو افزایش بی‌سابقه خواهد داشت.

وی ادامه داد: گرمای زودرس و شدید هوا که طبق پیش‌بینی‌ها بین سه تا ۶ درجه بالاتر از میانگین بلندمدت خواهد بود، نقش قابل توجهی در افزایش مصرف برق داشته است.

معاون برق و انرژی وزارت نیرو خاطرنشان‌کرد: این در حالی است که نیروگاه‌های برق‌آبی کشور با ظرفیت تولید ۱۲ هزار و ۵۰۰ مگاوات به دلیل کاهش بیش از ۴۰ درصدی ذخایر آب، با محدودیت شدید در تولید انرژی روبه‌رو شده و این ذخایر برای ماه‌های تیر و مرداد که با بیشترین ناترازی در شبکه برق روبه‌رو خواهیم بود، ذخیره شده‌ است.

رشد ۱۰ درصدی ظرفیت نیروگاهی جوابگوی نیاز مصرف نیست

حائری افزود: در این بین اگرچه ظرفیت تولید نیروگاه‌های حرارتی نسبت به سال گذشته ۱۰ درصد افزایش یافته است، اما این افزایش به تنهایی قادر به پاسخ‌گویی به رشد مصرف نبوده است.

وی ادامه داد: بر اساس آمار ارائه‌شده، میانگین نیاز مصرف برق در سال گذشته ۹۳۶ هزار و ۶۲ مگاوات‌ساعت بوده که در سال جاری به یک میلیون و ۲۱ هزار مگاوات‌ساعت رسیده است و بیانگر افزایش ۹ درصدی تقاضای مصرف برق کشور است.

معاون برق و انرژی وزارت نیرو خاطرنشان کرد: پیش‌بینی‌ها حکایت از آن دارد که در اوج مصرف تابستان ۱۴۰۴، تقاضای مصرف برق کشور به بالای ۸۵ هزار مگاوات برسد.

تدوین ۳۶ بسته برای عبور از ناترازی

حائری در باره اقدام های پیشگیرانه وزارت نیرو در این زمینه، گفت: امسال ۳۶ بسته مدیریت و بهینه‌سازی مصرف برق در کشور اجرایی شده است که شامل آموزش و اطلاع‌رسانی، بهینه‌سازی مصرف در بخش‌های مختلف، تولید برق در محل مصرف و پایش و نظارت بر نحوه مصرف برق می‌شود.

نصب ۶ میلیون کنتور هوشمند

وی همچنین از نصب بیش از ۶ میلیون کنتور هوشمند برای مشترکان پرمصرف خبر داد که به منظور کنترل و مدیریت بهتر مصرف این گروه از مشترکان طراحی شده‌اند.

معاون برق و انرژی وزارت نیرو خاطرنشان کرد: راهکار اصلی عبور از تابستان پیش‌رو، صرفه‌جویی و مدیریت دقیق مصرف برق در همه بخش‌هاست. مشارکت همه‌جانبه مردم، صنایع و دستگاه‌های اجرایی برای حفظ پایداری شبکه برق ضروری است.

 

منبع: ایرنا