|

 نگاهی به گیشه سینماها و سینماهایی که بیشترین مخاطب را دارند

استقبال مخاطبان از موج تازه سینمای اجتماعی

نمی‌توان از کنار این موضوع به راحتی گذشت که سینمای ایران مدت‌ها در غیاب فیلم‌های اجتماعی مخاطب‌پسند و سلطه کمدی‌ها، به روالی تکرار و نگران‌کننده دچار شده بود.

استقبال مخاطبان از موج تازه سینمای اجتماعی

به گزارش گروه رسانه‌ای شرق،

نمی‌توان از کنار این موضوع به راحتی گذشت که سینمای ایران مدت‌ها در غیاب فیلم‌های اجتماعی مخاطب‌پسند و سلطه کمدی‌ها، به روالی تکرار و نگران‌کننده دچار شده بود. از آغاز سال جدید و نمایش فیلم‌های اجتماعی که در جشنواره چهل‌و‌سوم فیلم فجر خوش درخشیده بودند، موجی تازه در اکران‌های سینماهای ایران آغاز شد و آمار فروش این فیلم‌ها در گیشه نشان می‌دهد که بی‌تردید فیلم خوب فارغ از ژانر و دسته‌بندی‌ها، مخاطب را به سمت سالن‌های سینما جذب می‌کند. «پیرپسر» این روزها فاتح گیشه‌های سینماهاست. فیلمی با مدت‌زمانی طولانی‌تر از حد استاندارد سینماها، اما همین مدت‌زمان طولانی هم نتوانست مانع فروش خوب فیلم در گیشه شود و با وجود هم‌زمانی اکران فیلم با جنگ 12‌روزه، « پیرپسر» به کارگردانی اکتای براهنی با جذب بیش از ۴۷ درصد از کل مخاطبان در ماه گذشته، ۶۶ میلیارد و ۲۹۷ میلیون و ۴۲۵ هزار و ۹۹۲ تومان فروش داشت و رکورددار گیشه تیرماه شد. ترکیب حامد بهداد، حسن پورشیرازی، لیلا حاتمی و محمد ولی‌زادگان به‌عنوان ترکیب اصلی بازیگران «پیرپسر» و روایت تازه این فیلم سینمایی ازجمله نکاتی است که بسیاری را مشتاق نمایش این فیلم کرده است. فیلمی که علی‌رغم مخالفت‌های بسیار مبنی بر عدم نمایش‌اش همچنان در جذب مخاطب موفق عمل می‌کند.

«زن و بچه» به کارگردانی سعید روستایی نیز به‌تازگی به چرخه اکران اضافه شده است. فیلمی که پیش از اکران رسمی در ایران، در جشنواره فیلم کن نمایش داده شد. سعید روستایی که معمولا با آثار اجتماعی‌اش (ابد و یک روز، متری شیش و نیم و برادران لیلا) توجه جلب کرده، در روزهای ابتدایی اکران مورد توجه مخاطبانش قرار گرفته است. پریناز ایزدیار، پیمان معادی و حسن پورشیرازی از‌جمله بازیگران این اثر سینمایی هستند.

اکران‌ فیلم‌های «ترک عمیق»، «آنجا همان ساعت» و «زعفرانیه ۱۴ تیر» نیز به‌تازگی آغاز شده است. فیلم‌هایی اجتماعی که نمایش هم‌زمانشان رقابت بین فیلم‌های غیرکمدی را بیشتر می‌کند. «ترک عمیق» داستان مردی به نام محمود است که از بیمارستان اعصاب و روان مرخص می‌شود. فخری -‌همسرش- قبل از رسیدن او به در و پنجره قفل می‌زند. با آمدن محمود به خانه، با ورود نفر سوم رازهایی تاریک فاش می‌شود.‌ آرمان زرین‌کوب این فیلم را کارگردانی کرده است و رضا بابک، بابک انصاری، حمید رشید و گلچهره سجادیه مقابل دوربین او ایفای نقش کرده‌اند. این فیلم هم نخستین‌ بار درجشنواره چهل‌و‌سوم فیلم فجر دیده شد و یکی از فیلم‌های مورد توجه منتقدان بود.

درام روان‌شناسانه «ترک عمیق» داستان زندگی یک زوج را تصویر می‌کند. محمود که مدتی برای درمان مشکلات روانی‌اش بستری بوده، ترخیص شده و حال به خانه بازگشته در حالی که فخری از او متنفر است و قصه بین این زوج مخاطب را با خود همراه می‌کند. «آنجا همان ساعت» به کارگردانی سیروس الوند، با نگاهی روان‌شناسانه، به مرور نشان می‌دهد که چگونه یک اتفاق ظاهرا ساده می‌تواند به بحرانی عمیق تبدیل شود. الوند در این فیلم تلاش کرده از دل یک روایت شخصی و ساده، ملودرامی اجتماعی و قابل تأمل بسازد. پرویز پرستویی و ماهور الوند دو بازیگر اصلی این فیلم سینمایی هستند. این فیلم در سال 1397 ساخته شده و پس از هفت سال اکران عمومی شده است.

«زعفرانیه ۱۴ تیر» نیز پس از هفت سال بلاتکلیفی و تأخیر در پخش به اکران عمومی رسید. فیلمی به کارگردانی سیدعلی هاشمی و تهیه‌کنندگی سلیمان علی‌محمد که در آن مهدی هاشمی، نازنین بیاتی، هنگامه قاضیانی، لیندا کیانی، مسعود رایگان و علی قاسمی ایفای نقش می‌کنند.

به گزارش مؤسسه سینما شهر، به نظر می‌رسد شرایط خوبی را در اکران سینماها شاهد هستیم. مجموعه‌ها و پردیس‌های سینمایی سراسر کشور در تیرماه شاهد استقبال یک میلیون و ۶۱۱ هزار و ۹۰۴ مخاطب بودند و فیلم‌های حاضر در سبد اکران در مجموع طی ۵۷,۹۹۵ سانس به نمایش درآمدند و فروشی بالغ‌ بر ۱۲۸ میلیارد و ۲۰۲ میلیون و ۴۳۹ هزار و ۸۰۴ تومان را به ثبت رساندند. همچنین مطابق با آمار احصاشده از سینماهای سراسر کشور، «تهران»، «فارس»، «خراسان رضوی»، «البرز» و «اصفهان» بیشترین میزان مخاطب را در میان استان‌های سراسر کشور به خود اختصاص دادند.

در روز سه‌شنبه ۳۱ تیر به‌عنوان پرمخاطب‌ترین روز ماه، با درنظرگرفتن طرح فروش نیم‌بهای بلیت، بیش از ۲۰۴ هزار نفر راهی سینما شدند. جمعه ۲۷ تیر نیز گیشه سینمای ایران فروشی بالغ‌ بر ۱۱ میلیارد و ۵۸۲ میلیون و ۸۴ هزار و ۳۳۳ تومان را تجربه کرد و این روز به‌عنوان پرفروش‌ترین روز از چهارمین ماه سال معرفی شد.

همچنین مجموعه‌ها و پردیس‌های سینمایی «کوروش»، «ایران‌مال»، «آزادی» و «هدیش» در تهران، «هنر شهر آفتاب» در شیراز، «هویزه» در مشهد، «اکومال» در البرز و «ساحل» در اصفهان نیز در میان استان‌های پرمخاطب کشور دارای بیشترین تعداد تماشاگر معرفی شدند. فیلم‌های «صددام»، «سلام‌علیکم حاج‌آقا»، «خانه ارواح» و انیمیشن «رؤیاشهر» نیز سایر فیلم‌های پرفروش در ماه گذشته بودند. به نظر می‌رسد رقابت بین فیلم‌های کمدی و اجتماعی وارد مرحله‌ای تازه‌تر شده است. تعداد فیلم‌های اجتماعی در صف اکران مانده کم نیست و البته موفقیت فیلم‌های اجتماعی در گیشه، بسیاری از معادلات را در سینمای ایران تغییر می‌دهد. بسیاری که اقبال مخاطبان از این گونه سینمایی را دور از ذهن می‌دانستند، حالا معتقدند با ساخت فیلم‌های اجتماعی خوش‌ساخت و مخاطب‌پسند، می‌توان مخاطب را به سالن‌های سینما آورد و خوش‌بین بود امسال در سینمای ایران، سال درخشش سینمای اجتماعی باشد.

 

آخرین اخبار روزنامه را از طریق این لینک پیگیری کنید.