|

ترور شش خبرنگار در غزه

خاموشی صدای حقیقت

شناخته‌شده‌ترین خبرنگار باریکه غزه شنبه شب در حمله به چادر خبرنگاران در بیمارستان شفا جان باخت. او کمتر از 45 دقیقه قبل از اینکه بمب‌های اسراییلی مستقیما بر چادرشان فرود بیاید، در توییتر خود با انتشار ویدیویی نوشته بود که بمباران امشب اسراییل تمام نشدنی به‌نظر می‌رسد.

خاموشی صدای حقیقت

به گزارش گروه رسانه‌ای شرق،

انس شریف 28 ساله که خبرنگار الجزیره بود به همراه پنج نفر دیگر هدف تروری حساب شده قرار گرفت. پیش ازاین او به دلیل ویدیویی که در آن از گرسنگی و از حال رفتن زنی مسن به دلیل گرسنگی به گریه افتاده بود، مورد تهدید قرار گرفت. رسانه‌های اسراییلی به صورت مداوم انس شریف را به حماس نسبت داده و مدعی می‌شوند که او یک نیروی حماس در پوشش خبرنگار الجزیره بوده است. 

در حمله شنبه شب هفت نفر از جمله أنس الشریف، محمد قریقه خبرنگار الجزیره و فیلم‌برداران ابراهیم زاهر، محمد نوفل و معمن علیوه جان خود را از دست دادند. تصاویر نشان می‌دهد که آنها به شدت پیش از مرگ زخمی شده‌اند.

ارتش اسرائیل مسئولیت حمله را بر عهده گرفت و مدعی شد خبرنگار کشته‌شده رئیس یک سلول تروریستی در سازمان تروریستی حماس بوده و مسئول اجرای حملات موشکی علیه غیرنظامیان اسرائیلی و نیروهای ارتش بوده است. تصاویر منتشرشده از چادر خبرنگاران در خارج از بیمارستان الشفاء محل وقوع حمله، نشان می‌دهد که محل مورد هدف یک اردوگاه خبری بوده است. سازمان ملل متحد نیز ادعای اسرائیل مبنی بر عضویت الشریف در حماس را بی‌اساس توصیف کرده است.

الجزیره در بیانیه‌ای، أنس الشریف را «کی از شجاع‌ترین خبرنگاران غزه نامید و گفت که این حمله تلاشی ناامیدانه برای خاموش کردن صداهای حقیقت‌گو در آستانه اشغال کامل غزه بوده است.

این طور که گاردین نوشته است: ماه گذشته، سخنگوی ارتش اسرائیل، آویخای ادرعی، ویدیویی از أنس الشریف در شبکه ایکس منتشر کرد و او را به عضویت در شاخه نظامی حماس متهم کرد. در آن زمان، ایرنه خان، گزارشگر ویژه سازمان ملل در زمینه آزادی بیان، این ادعا را بی‌اساس و «حمله‌ای آشکار به روزنامه‌نگاران» دانست.

انس شریف یک همسر و دو فرزند کوچک از خود به جا گذاشت. پدر او هم در دسامبر ۲۰۲۳ در حمله هوایی اسرائیل به خانه‌شان در اردوگاه جبالیا کشته شده بود. با این حال، الشریف گفته بود که به گزارش‌گری ادامه می‌دهد و حاضر نیست از شمال غزه خارج شود. اسرائیل که ورود خبرنگاران خارجی به غزه را ممنوع کرده و خبرنگاران محلی را هدف قرار داده است، بنا بر اعلام دفتر رسانه‌ای دولت غزه، از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ تاکنون ۲۳۷ خبرنگار را کشته است.

آخرین اخبار جهان را از طریق این لینک پیگیری کنید.