خطر تعرفههای جدید ترامپ:
آمریکاییها احتمالاً بهجای تعویض گوشیهای آیفون باید تعمیرشان کنند
بسیاری از کاربران محصولات اپل، با وجود اینکه دستگاههایشان دچار مشکل شده و یا از رده خارج شده و دیگر تولید و پشتیبانی نمیشوند نیز بهدلیل تعرفههای جدیدی که با روی کار آمدن ترامپ افزایش یافته فعلا برای خریدهای جدید دست نگه داشتهاند.

پس از روی کار آمدن آمدن دونالد ترامپ، تنشهای تجاری ایالات متحده آمریکا با چین به تهدیدی برای افزایش هزینه کالاهای وارداتی تبدیل شده است. برخی از کاربران آمریکایی گوشیهای تلفن همراه هوشمند آیفون فعلاً ترجیح میدهند برای تعویض موبایلهایشان دست نگه داشته و در صورت نیاز، آن ها را تعمیر کنند.
یکی از کاربران این گوشیها در آمریکا اعلام کرده که بهخاطر عدم قطعیت موجود، شرایط اقتصادی پیش آمده و انتخاب شخصی، فعلا ترجیح میدهد با همین گوشی فعلیاش که باتری آن به زیر 80 درصد رسیده کنار بیاید، تا اینکه بخواهد صدها دلار بابت یک مدل جدیدتر هزینه کند.
بسیاری از کاربران محصولات اپل، با وجود اینکه دستگاههایشان دچار مشکل شده و یا از رده خارج شده و دیگر تولید و پشتیبانی نمیشوند نیز بهدلیل تعرفههای جدیدی که با روی کار آمدن ترامپ افزایش یافته فعلا برای خریدهای جدید دست نگه داشتهاند.
شرکت اپل، به شدت به زنجیرههای تأمین بینالمللی متکی است و همین امر باعث میشود تا به محض بروز اختلالات، اختلافات یا نوسانات با چالشهایی عدیده روبهرو شود. مدلهای بهروز تولید شده توسط این شرکت، اگرچه بسیار کارآمد و پرطرفدار هستند، اما میتوانند در برابر شوکهای تأمین بهشدت آسیبپذیر باشند.
کارشناسان بر این عقیدهاند که اگر تعرفهها به همین ترتیب ادامه پیدا کرده یا بدتر، گسترش پیدا کنند، مصرفکنندگان محصولات اپل بهویژه موبایلهای آیفون این شرکت که محبوبتر هستند، ممکن است شاهد قیمتهای بالاتری نیز هم برای دستگاههای جدید و هم برای قطعات جایگزین باشند.
اپل اخیراً و پس از فشار نهادهای نظارتی و جامعه مصرفکنندگان، حمایت خود را از تعمیرات مستقل محصولاتش گسترش داده است. با این حال، منتقدان میگویند که الزامات سختگیرانه جفتسازی قطعات این شرکت از یکسو و دسترسی محدود به قطعات رسمی از سوی دیگر، هنوز موانعی هستند که پیش پای کاربران و مصرف کنندهها قرار دارند و هزینههای کلانی را روی دست آنها میگذارند.
از این رو، پیشبینی میشود که اگر تورم و عدم قطعیت تجاری فعلی، همچنان ادامهدار بوده و عادات هزینهای مصرفکنندگان را تحت تاثیر قرار دهد، به احتمال زیاد تقاضای تعمیر نیز ممکن است افزایش پیدا کند.
بر اساس گزارش منتشر شده توسط وبسایت خبری بلومبرگ، بندر لسآنجلس از کاهش شدید واردات خبر داده است، که میتواند نشانهای مبنی بر شکلگیری محدودیتهای گستردهتر زنجیره تأمین باشد.