یک فیلم درباره فلسطین اشک هیات انتخاب ونیز را در آورد
در مقالهای که از سوی روزنامه فیگارو منتشر شده به فیلمی از بخش مسابقه جشنواره ونیز اشاره شده که بسیار پر سر و صدا خواهد شد. اسم فیلم «صدای هیند رجب» ساخته سناریست و کارگردان تونسی کوثر بن هنیه است. در این مقاله آمده که آلبرتو باربرا مدیر جشنواره وقتی این فیلم را معرفی می کرد بی نهایت تحت تاثیر قرار گرفته بود و در موقع تماشای آن با کمیته انتخاب احساسات شدیدی بر او غلبه کرده بود.

به گزارش گروه رسانهای شرق،
در مقالهای که از سوی روزنامه فیگارو منتشر شده به فیلمی از بخش مسابقه جشنواره ونیز اشاره شده که بسیار پر سر و صدا خواهد شد. اسم فیلم «صدای هیند رجب» ساخته سناریست و کارگردان تونسی کوثر بن هنیه است. در این مقاله آمده که آلبرتو باربرا مدیر جشنواره وقتی این فیلم را معرفی می کرد بی نهایت تحت تاثیر قرار گرفته بود و در موقع تماشای آن با کمیته انتخاب احساسات شدیدی بر او غلبه کرده بود. این فیلم درباره مرگ یک دختر بچه فلسطینی شش ساله است که تلاش دارد در وسط بمباران اسراییلی ها با خانواده فرار کند… اما در ماشینی که توسط بمباران مورد حمله قرار گرفته بود گیر کرده است. ماجرای این اثر در ۲۹ ژانویه ۲۰۲۴ می گذرد، که به افراد صلیب سرخ اطلاع فوری داده می شود که دختری ۶ ساله در یک ماشین در غزه که آتش گرفته اسیر شده است. آنها به نجات او بر میآیند.
کارگردان فیلم، هنیه اعلام کرده که بی نهایت برایش مایه افتخار است که فیلمش در بخش مسابقه ونیز پذیرفته شده تا صدای مردم غزه به گوش دیگران برسد. وی ادامه میدهد که وقتی صدای ضبط شده دختر بچه را شنیده که فریاد کمک خواستن داشته، منقلب شده است و از اینکه نتوانسته آن موقع کاری بکند افسردگی گریبان او را گرفته که تا مدت ها وی را رها نکرده… در فیلم از صدای واقعی دختر بچه استفاده شده.
کوثر بن هنیه ۴۷ ساله فیلم های گوناگونی در کارنامه خود دارد که جوایز بین المللی هم بهدست آورده بود، وی تحصیلات سینمایی خود را در تونس بین ۲۰۰۲ تا ۲۰۰۴ انجام داده از فیلم های بلندش «زینب برف دوست ندارد»، «مردی که پوستش را فروخت» و «دختران اولتا» را میتوان نام برد که در جشنواره کن ۲۰۲۳ حضور داشت.
بخش موازی جشنواره ونیز «روزهای مولفین» یا «روزهای ونیز» آثار انتخاب شده خود را اعلام کرد که در آن ۲ فیلم از سه فیلمساز ایرانی پذیرفته شده است. فیلم «گذشته آینده ادامه دارد» ساخته مشترک فیروزه خسروانی و مرتضی مرتضی احمدوند، نخستین حضور بین المللی خود را در این بخش تجربه میکند. این فیلم یک اثر شاعرانه و عمیق است؛ زنی که بعد از انقلاب از ایران گریخته و هرگز به آنجا باز نگشته، تنها مانده و با خانواده اش تنها از طریق دوربین های مدار بسته که در خانه شان در تهران نصب شده در ارتباط است؛ این قلب فیلم را تشکیل می دهد. دومین فیلم ایرانی پذیرفته شده، «در درون امیر» ساخته امیر عزیزی است که داستان عاشقانه در شهر تهران را روایت کرده است و سفری طولانی با دوچرخه را نیز طی می کند که به شکل فلاش بک روایت می شود. این اولین اثر بلند این کارگردان آست. از کارگردانانشناخته شده فیلمی از شارونا بارتاس بنام Laguna نیز در برنامه گنجانده شده است.
در این بخش ده فیلم انتخاب می شود و دارای یک هیئت داوری مستقل است.
آخرین اخبار فرهنگ و هنر را از طریق این لینک پیگیری کنید.