۴ شبانهروز اکران در سینماها ادامه دارد/ رکوردشکنی فیلمهای پیرپسر و زن و بچه
در سانسهای 12، 1، 2، 3، 6 و 7 بامداد چهارشنبه و پنج شنبه از فیلم «زن و بچه» استقبال شد و سانس های فوق العاده به این فیلم داده شد.

به گزارش گروه رسانهای شرق،
تینا جلالی در روزنامه اعتماد نوشت: بعد از استقبال بینظیر از فیلم «پیر پسر»، حالا افتتاحیه شلوغ و پرسروصدای فیلم «زن و بچه» به کارگردانی سعید روستایی آن هم در نیمههای شب با سانسهای فوقالعاده تا دمادم صبح ما را به یقین رساند که سینمای اجتماعی به حیات خود بازگشته است.
آن سینمای مهجور و متفکری که در یکی، دو سال اخیر زیر تیغ سانسور و ممیزی نفسهایش به شماره افتاده بود و امیدی به زندگانی آن وجود نداشت حالا با بازگشت به اصل و ذات اصلی خود یعنی طرح مضامین انتقادی و روز جامعه دوباره به طراوت و تازگی بازگشته و با استقبال مخاطبان همراه شده است.
اگر تا یکی، دو سال گذشته فیلمهای کمدی مبتذل به زور تبلیغات ماهواره و هزاران سانس، در صدر گیشه قرار میگرفتند، اما امروز ورق برگشته و فیلمهای اجتماعی به لطف دهان به دهان مخاطبان خود را پیدا میکنند و خود مردم هستند که تماشای فیلمها را به هم سفارش میکنند .
سالنهای مملو از جمعیت و سانسهای فوقالعاده و پی در پی اکثر سینماها در چند روز گذشته خود گواهی است بر این مدعا.
اصلا نیازی به شاهد مثال نیست، اگر سری به فضای مجازی بزنید یا به سینمای نزدیک محلتان رجوع کنید قطعا استقبال مخاطبان از فیلمهای غیرکمدی و اجتماعی را درک میکنید، ما ساعت 11 صبح برای تماشای این فیلم به پردیس کوروش مراجعه کردیم، از همان سانسهایی که به دلیل کمبود مخاطب اغلب کنسل میشود، اما این ساعت، سالن سینما کوروش مملو از جمعیت برای تماشای فیلم «زن و بچه» بود، چنین استقبالی آیا جز معنی پویایی دوباره سینمای اجتماعی دارد؟
اما در استقبال مخاطبان از فیلم «زن و بچه» نکتهای که توجهبرانگیز است، سانسهای فوقالعاده این فیلم در پاسی از شب است، «زن و بچه» از روز ابتدای اکران یعنی چهارشنبه اول مرداد از نیمه شب روی پرده سینماها رفت و تا ساعت 7 صبح به پیوست در پردیس هدیش مال روی پرده بود، چنین استقبالی از فیلمی در تاریخ سینمای ایران قابل توجه است.
اکران ۴شبانهروز بدون تعطیلی
ما با فرزین عسگری، مدیر سینما هدیش مال گفتوگویی داشتیم و نظرش را در این مورد جویا شدیم.
فرزین عسگری میگوید: استقبال از سینمای اجتماعی از اکران فیلم «رها» آغاز شد و در ادامه به فیلم «زیبا صدایم کن» و بعد «پیر پسر» و در حال حاضر با فیلم «زن و بچه» ادامه دارد. در واقع تداوم اکران فیلمهای خوب اجتماعی به جذب مخاطب بسیار کمک کرد.
این مدیر سینما میگوید: حالا بعد از شش سال اکران فیلمی از سعید روستایی باعث شد مخاطبان علاقهمند به این کارگردان جوان به سینما بیایند و خوشبختانه سالن را راضی ترک میکنند، اما نکتهای که اهمیت دارد، تداوم اکران فیلمهای خوب اجتماعی است که امیدواریم این روند ادامه پیدا کند و فیلمهایی از این دست همواره در سینمای ایران ساخته و به نمایش دربیاید.
او درباره استقبال مخاطبان از فیلم اجتماعی «زن و بچه» در نیمههای شب میگوید: این خاصیت فیلم خوب است، فیلم خوب مخاطبش را در سینما در هر ساعت شبانهروز پیدا میکند . چه صبح و چه شب مخاطب برای تماشای فیلم خوب به سینماها میآید. فیلم «پیرپسر» رکورد اکران شبانهروزی ۶۸ساعت را در سینمای ایران داشت و حالا رکورد ۱۰۰ ساعت نمایش فیلم برای «زن و بچه» و «پیر پسر» ادامه پیدا کرد .یعنی اکران ۴شبانهروز بدون تعطیلی از چهارشنبه تا شنبه که این خودش یک رکورد به شمار میرود و اتفاق خوبی برای سینمای ایران است.
عسگری با اشاره به اینکه در حال حاضر بار فروش سینما بر عهده فیلمهای اجتماعی است به صحبتهایش ادامه میدهد که اساسا هدیش مال قصد دارد اکران شبانهروزی فیلمها را در سینماها جا بیندازد و جا دارد اینجا از نهادهای ذیربط تشکر داشته باشیم.
تا لحظه نگارش این گزارش ، اکران طولانی ۱۰۰ساعت مداوم برای سینمای اجتماعی ثبت شده بود ولی گویا این اکران طولانی برای سینمای اجتماعی ادامه دارد .
وقتی سینما به رسمیت شناخته شود
با سجاد نوروزی، مدیر سینما آزادی درباره اقبال به سینمای اجتماعی گفتوگو کردیم. او میگوید: وقتی سینما به عنوان سینما به رسمیت شناخته شود و فیلمها فارغ از بیانیهخوانی یا نگاه صرفا تجاری از چارچوب اصولی درامپردازی برخوردار باشند، نتیجهاش میشود استقبال مخاطب .
در حال حاضر که با شما صحبت میکنم (غروب پنجشنبه) سالنهای فیلمهای غیرکمدی مملو از جمعیت است و این اتفاق خجسته و مبارکی است که برای سینمای ایران رقم میخورد.
نوروزی میگوید: بارها و بارها در صحبتهایم افول سینمای کمدی را هشدار داده و گفته بودم که وقتی داستانها به ورطه تکرار میافتند و فیلم از شکلگیری درام قاصر است و نمیتواند موقعیتهای کمیک و شوخی کلامی بر پایه یک درام منسجم بسازد و از پایه جذابیت نداشته باشد، سینمای کمدی سقوط میکند.
نمونه این دست فیلمها در دهه ۸۰ باب شده بود که از آن به عنوان فیلمهای سوپرمارکتی یاد میشد یا فیلمهایی شبه اجتماعی که صرفا با تجسد فاجعه شکل میگرفت …این نمونههایی بود که توهین به مخاطب را شکل داد و خب دیدیم که جواب توهینها را هم از مخاطب گرفت.
نوروزی میگوید: سینما جای فیلمهای بساز و بندازی تجاری و بیانیه خواندن روشنفکری یا شبه ایدئولوژیک نیست. سینما استاندارد محتوایی و فرمی مطلوب میخواهد و فیلم خوب هم هر زمانی مخاطب خود را دارد.
این مدیر سینما در انتهای صحبتش میگوید: سینما به تنوع ژانر نیاز دارد از ترسناک گرفته تا پلیسی عاشقانه و کودک و…اما قصههای خوب باید ساخته شود تا مخاطب را به سالن سینما بکشاند.
فیلمی در دفاع از حقوق زنان
بعد از تماشای فیلم «زن و بچه» بیشتر از هر چیزی به این فکر میکردم که حمایت از سینمای جسور اجتماعی همان وعدهای بود که در ابتدای دولت مسعود پزشکیان داده شده بود و چه خوب که محقق شد، اما پرسش اصلی ام این است که واقعا چرا فضا و فرصت به چنین فیلمهای هشداردهندهای کم داده میشود؟ و چرا اساسا با ساخت فیلمهایی با موضوع آسیبهای اجتماعی گارد وجود دارد؟
با خودم فکر کردم «زن و بچه» یک فیلم هشداردهنده عمیق در دفاع از حقوق زنان است که باید دیده شود.
آخرین اخبار فرهنگ و هنر را از طریق این لینک پیگیری کنید.