معاون اول قوه قضائیه:
هر رفتاری که باعث کاهش مشارکت در انتخابات شود، به مصلحت انقلاب نیست
معاون اول قوه قضائیه گفت: امروز هر رفتاری از ما که باعث شود، مشارکت در انتخابات کاهش یابد، به مصلحت انقلاب نیست و برعکس بنابراین باید سعی کنیم افزایش مشارکت در انتخابات داشته باشیم تا دشمن همچنان مثل ۴۵ سال گذشته مأیوس و ناامید شود.
به گزارش شبکه شرق، حجتالاسلام والمسلمین محمد مصدق شنبه ۱۴ بهمن در آیین تکریم و معارفه رئیس کل دادگستری استان همدان، اظهار کرد: انقلاب اسلامی ایران بزرگترین و مهمترین انقلابی بود در دنیا که در نیمه دوم قرن بیستم، زمانی که در جهان همه مسائل بین دو ابرقدرت غرب و شرق تقسیم شده بود با شعار «نه شرقی، نه غربی» در ۱۹ دیماه ۵۶ آغاز شد و در ۲۲ بهمن ۵۷ به پیروزی رسید.
وی افزود: این انقلاب با هیچ کدام از انقلابهایی که در دنیا اتفاق افتاده است، قابل مقایسه نیست، برخی از سیاستمداران و اندیشمندان سعی میکنند این انقلاب را با انقلاب روسیه و فرانسه مقایسه کنند و برای هر یک مزایا و معایبی میآوردند، برخی دیگر درصدد هستند انقلاب اسلامی را با انقلاب چین و هند مقایسه کنند، اما اگر نیم نگاهی به وصیتنامه الهی سیاسی حضرت امام (ره) که کمتر مورد توجه ماست، داشته باشیم متوجه میشویم که ایشان جملهای دارد که پاسخ همین سوال است، ایشان نوشتهاند «نباید شک کرد که انقلاب اسلامی ایران از همه انقلابها جداست، هم در پیداش، هم در کیفیت مبارزه و هم انگیزه انقلاب و قیام، تردید نیست که این یک تحفه الهی و هدیه غیبی بوده که از جانب خداوند منان بر این ملت مظلوم و غارتزده عنایت شده است».
مصدق ادامه داد: اگر بخواهیم ویژگیهای این انقلاب را برشماریم، حتما در رأس آنها این است که این انقلاب الهی ریشه و ماهیت مذهبی داشته است، رهبری و هدایت این انقلاب توسط روحانیت این مردم صورت گرفته و تمام اقشار جامعه اعم از کشاورزان، صنعتگران، کارگران، کارمندان، ارتشیان، دانشجویان، استاد، دانشآموزان و همه و همه در به ثمر نشستن این انقلاب سهیم بودند و هدایتهای داهیانه امام امت و بعد از ایشان مقام معظم رهبری با روش سادهزیستی نشان داده است که این انقلاب بینظیر است.
وی بیان کرد: همه ما مکلف هستیم این انقلاب اسلامی و نظام را حفظ کنیم و اگر کوتاهی شود به طور قطع در نزد خداوند معاقب هستیم و هیچ وقت در برابر کوتاهیهایی که احیانا هر کسی در هر سمتی که دارد، داشته باشد، معذور نیستیم.
مصدق با بیان اینکه یکی از مهمترین ارکان نظام و حکومیت اسلامی قوه قضاییه است و برکسی پوشیده نیست، تصریح کرد: تردیدی وجود ندارد که رضایت مردم از دستگاه قضا و اقامه عدل و قسط توسط دستگاه قضا یکی از مؤثرترین عوامل استقرار نظم، امنیت و آسایش در جامعه بوده و اساساً دستگاه عدلیه برای این به وجود آمده است.
وی مطرح کرد: در گام دوم انقلاب اسلامی مسئولیت سنگینی بر دوش همه کارگزاران نظام اسلامی از جمله قوه قضائیه گذاشته شده است و تلاش برای اجرای عدالت، حفظ حقوق عمومی و دفاع از حقوق مردم در هم عرصهها وظیفه قوه قضائیه است و حتماً باید اینکار را انجام دهد.
مصدق با تأکید بر اینکه بیانیه گام دوم انقلاب بخشنامه و آییننامه نیست بلکه برنامه زندگی ماست که با نگاهی به گذشته و تجربیات گذشته و برنامههای افق پیشرو و آینده توسط مقام معظم رهبری نوشته شده است، افزود: وقتی بیانیه گام دوم را مطالعه میکنیم میبینیم وضعیت پیش از پیروزی انقلاب را به خوبی تبیین کرده و گفته کجا بودیم و برای چه انقلاب کردهایم؟ ویژگیهای نظام اسلامی و انقلاب را تشریح میکند و اصول اساسی انقلاب اسلامی مانند مقابله با استکبار، ظلمستیزی، استقلالطلبی و عدالتخواهی را توصیح میدهد و به دستاوردهای انقلاب اسلامی اشاره دارد که متأسفانه امروز از آن غافل هستیم. بهانههای مختلفی برای این امر وجود دارد و دشمن از این بهانهها استفاده میکند، ما یادمان رفته که این انقلاب چه دستاوردهایی داشته است.
وی اظهار کرد: انتظارات از آینده و اولویتهای پیشروی کشور در این بیانیه به خوبی توضیح داده شده است، ویژگی مهم این بیانیه در یک نگاه، پرهیز از شعارگرایی و امید کاذب و در عین حال مبارزه با ناامیدی و سیاهنمایی است، این یک الگویی برای ما است که متأسفانه به آن توجه نکردهایم.
معاون اول قوه قضائیه با بیان اینکه دشمن به بهانههای مختلف میخواهد بین مردم و مسئولان نظام شکاف ایجاد کند و امروز تضعیف نیروهای مسلح، سپاه و ارتش خیانت به نظام است، مطرح کرد: با توجه به اینکه انتخابات را در پیش داریم، دشمن از هر سو روی این قضیه کار میکند طوری که مشارکت کمتر باشد، امروز هر رفتاری از ما که باعث شود، مشارکت در انتخابات کاهش یابد، به مصلحت انقلاب نیست و برعکس بنابراین باید سعی کنیم افزایش مشارکت در انتخابات داشته باشیم تا دشمن همچنان مثل ۴۵ سال گذشته مأیوس و ناامید شود.
وی با اشاره به اینکه دادگستری همدان در بعضی از نوآوریها استان نخست در کشور بوده است، تصریح کرد: در موضوع صلح و سازشها و طرحهایی که در قوه قضائیه مطرح است، همدان جزو استانهای برتر است.
مصدق در ادامه با بیان اینکه یکی از برنامهها و سیاستهای قوه قضائیه این است که مدیرانی که بیش از چهار سال سابقه خدمت در یک استان دارند را جابهجا کند، به بازنشستگی محمدرضا عدالتخواه، رئیسکل سابق دادگستری استان اشاره کرد و گفت: موضوع انتخاب رئیسکل در قوه قضائیه نظاممند شده است به طوری که کمیتهای مرکب از پنج نفر از مسئولان عالی دستگاه قضایی تشکیل و در آنجا تصمیمگیری صورت میگیرد و از افرادی که در مظان رئیسکلی هستند مصاحبه شده و در جلسه دعوت میشود تا برنامههایش را ارائه داده و بعد از بررسی رئیسکل انتخاب میشود.
وی اعلام کرد: انتظاری که از رئیس جدید دادگستری استان همدان داریم، ارتباط مستمر با مردم، ترویج روحیه خدمتگزاری و باز بودن درب اتاقش به روی مردم است، نباید خود را تافته جدابافته از مردم حساب کنیم.
معاون اول قوه قضائیه ادام داد: حمایت از واحدهای تولیدی و شرکتهای دانش بنیان، با توجه به شرایط اقتصادی جامعه و جلوگیری از تعطیلی واحدهای تولیدی و کارخانهها مورد انتظار است و باید به جد مورد حمایت قرار گیرند و اگر جایی تخلف صورت گرفته، حتماً رسیدگی میشود، اما نباید این موضوع باعث تعطیلی کارخانه شود.
وی افزود: صیانت از حقوق عامه، قطع دست متجاوزان به بیتالمال و مبارزه جدی با اخلالگران اقتصادی جزو وظیفه ذاتی دستگاه قضایی است و انتظار داریم رییس جدید این برنامه را داشته باشد. برنامههای اصلی دستگاه قضایی مبارزه بیامان با احتکار و گرانفروشی و جلوگیری از بروز مسائلی است که ظلم به مردم است، در ضمن باید استفاده از ظرفیت بزرگان طوایف و معتمدان محلی برای صلح و سازش به ویژه در پروندههای قصاص در دستور کار قرار گیرد.
مصدق تصریح کرد: نکته اساسی است که هر چه گزارش و اعلام شود که چه تعداد پرونده وارد شده و چه تعداد مختومه شده است، برای مردم مفهوم نیست، زمانی مردم میتوانند متوجه شوند که دستگاه قضایی خوب کار میکند که احساس رضایتمندی داشته باشند و یکی از راههای احساس رضایتمندی برخورد خوب با ارباب رجوع است. اگر در جایی هم کاری بالفعل نمیتوانیم انجام دهیم باید با مردم خوب برخورد کنیم.