|

جنگنده میگ ۲۹ ایران چه ویژگی‌هایی دارد؟

ایران ۴۳ فروند میگ-۲۹ از مدل B-12 (Fulcrum-A) در اختیار دارد که پس از جنگ ایران و عراق خریداری شدند.

جنگنده میگ ۲۹ ایران چه ویژگی‌هایی دارد؟

به گزارش گروه رسانه‌ای شرق،

جنگنده میگ ۲۹، محصول شرکت میکویان روسیه، در دهه ۱۹۷۰ به‌عنوان پاسخ شوروی به جنگنده‌های آمریکایی F-15 و F-16 طراحی شد. نخستین پرواز آن در سال ۱۹۷۷ انجام گرفت و از ۱۹۸۳ وارد خدمت نظامی شد. این جنگنده با نام ناتو “فالکروم” (Fulcrum) شناخته می‌شود و هدف اصلی آن کسب برتری هوایی در نبردهای نزدیک بود. طراحی آن همزمان با سوخو-۲۷ انجام شد و هر دو برای مقابله با تهدیدات غربی متولد شدند 189.

جنگنده میگ ۲۹ با طول ۱۷.۳۷ متر و بال‌هایی به گستردگی ۱۱.۴ متر، مجهز به دو موتور توربوفن RD-33 است که نیروی رانش ۸۱.۴ کیلونیوتنی با پس‌سوز ایجاد می‌کنند. این پیشرانه قادر است سرعتی معادل ۲.۲۵ ماخ (۲۴۰۰ کیلومتر بر ساعت) در ارتفاعات بالا و ۱۵۰۰ کیلومتر بر ساعت در نزدیکی زمین را محقق کند. سقف پروازی آن به ۱۸,۰۰۰ متر می‌رسد و نرخ اوج‌گیری اولیه‌اش ۳۳۰ متر بر ثانیه است. وزن خالی آن ۱۱ تُن و حداکثر وزن برخاستش ۲۱ تُن است 579.

سلاح‌ها و سیستم‌های رزمی

توپ ۳۰ میلی‌متری GSh-30-1 با ۱۰۰ گلوله. ۶ نقطه تسلیحاتی برای حمل تا ۳٬۵۰۰ کیلوگرم مهمات، شامل موشک‌های هوا-هوای R-73 (برد کوتاه) و R-27 (برد متوسط)، بمب‌های FAB-500 و FAB-1000، و غلاف‌های راکت S-8/S-24.

سیستم هدف‌گیری منحصربه‌فرد HMS: حسگر نصب‌شده بر کلاه خلبان، موشک را به سمت نقطه نگاه خلبان هدایت می‌کند.

رادار N019: توانایی ردیابی همزمان ۱۰ هدف تا فاصله ۱۰۲ کیلومتری 579.

میگ-۲۹ در جنگ‌های متعددی از جمله جنگ ایران و عراق، عملیات طوفان صحرا (۱۹۹۱)، و درگیری‌های یوگسلاوی حضور یافت. اگرچه در نبردهای “ورای دید” (BVR) به دلیل ضعف رادار نسبت به جنگنده‌های غربی آسیب‌پذیر بود، اما در نبردهای نزدیک (داگ فایت) با مانورپذیری خیره‌کننده و موشک‌های R-73 برتری داشت. در جنگ اوکراین نیز برای انهدام پهپادها و شلیک موشک‌های ضد رادار AGM-88 استفاده شده است 1512.

ایران ۴۳ فروند جنگنده میگ ۲۹ از مدل B-12 (Fulcrum-A) در اختیار دارد که پس از جنگ ایران و عراق خریداری شدند. این جنگنده‌ها در پایگاه‌های شیراز و تبریز مستقرند و تحت ارتقاءهای داخلی قرار گرفته‌اند، از جمله:

نصب سیستم سوخت‌گیری هوایی بر نسخه آموزشی (UB) برای اولین بار در جهان. / تجهیز به نمایشگرهای دیجیتال چندمنظوره و سامانه ناوبری پیشرفته. / به‌کارگیری موشک‌های R-73 و R-27.

منبع: تجارت نیوز

آخرین اخبار سیاست را از طریق این لینک پیگیری کنید.