|

سی‌ان‌ان: ایران سریع‌تر از انتظار آمریکا در حال بازسازی توان نظامی خود است

مهم‌ترین نگرانی مقام‌های آمریکایی این است که ایران تنها چند هفته پس از آغاز آتش‌بس، بخشی از تولید پهپادهای خود را از سر گرفته و ممکن است ظرف چند ماه بخش قابل‌توجهی از توان نظامی آسیب‌دیده خود را احیا کند.

سی‌ان‌ان: ایران سریع‌تر از انتظار آمریکا در حال بازسازی توان نظامی خود است

به گزارش گروه رسانه‌ای شرق،

شبکه سی‌ان‌ان در گزارشی به نقل از ارزیابی‌های جدید اطلاعاتی آمریکا گزارش داد جمهوری اسلامی ایران، پس از حملات آمریکا و اسرائیل، بسیار سریع‌تر از آنچه واشنگتن پیش‌بینی می‌کرد در حال بازسازی توان نظامی و صنعتی خود است.

بر اساس این گزارش، مهم‌ترین نگرانی مقام‌های آمریکایی این است که ایران تنها چند هفته پس از آغاز آتش‌بس، بخشی از تولید پهپادهای خود را از سر گرفته و ممکن است ظرف چند ماه بخش قابل‌توجهی از توان نظامی آسیب‌دیده خود را احیا کند.

سی‌ان‌ان می‌نویسد ایران در جریان آتش‌بس شش‌هفته‌ای که از اوایل آوریل آغاز شد، بخشی از تولید پهپادها را دوباره راه‌اندازی کرده، در حال جایگزینی سایت‌های موشکی و لانچرهای منهدم‌شده است و خطوط تولید برخی سامانه‌های تسلیحاتی را بازسازی می‌کند.

مقام‌های اطلاعاتی آمریکا به این شبکه گفته‌اند ایران «تمام جدول‌های زمانی» پیش‌بینی‌شده برای بازسازی توان نظامی خود را پشت سر گذاشته و سریع‌تر از انتظار عمل کرده است. بر اساس برخی برآوردها، ایران ممکن است ظرف شش ماه بتواند توان حملات پهپادی خود را به‌طور کامل بازسازی کند.

در این گزارش، علت بازسازی سریع توان دفاعی ایران، آسیب کمتر از انتظار حملات آمریکا و اسرائیل، سالم ماندن بخشی از زیرساخت‌های نظامی و همچنین بهره‌مندی تهران از کمک‌های روسیه و چین عنوان شده است.

به گفته منابع اطلاعاتی آمریکا، چین در طول جنگ همچنان قطعاتی در اختیار ایران قرار داده که می‌تواند در ساخت موشک مورد استفاده قرار گیرد؛ هرچند محاصره دریایی آمریکا بخشی از این روند را محدود کرده است. بنیامین نتانیاهو نیز پیش‌تر مدعی شده بود چین قطعات تولید موشک در اختیار ایران می‌گذارد؛ ادعایی که وزارت خارجه چین آن را رد کرده است.

سی‌ان‌ان همچنین تأکید می‌کند برخلاف برخی اظهارات رسمی مقام‌های آمریکایی، توان نظامی ایران به‌طور کامل نابود نشده است. طبق ارزیابی‌های اطلاعاتی، حدود دو سوم لانچرهای موشکی ایران همچنان باقی مانده، حدود نیمی از توان پهپادی ایران فعال است و بخش بزرگی از موشک‌های کروز ساحلی ایران نیز سالم مانده‌اند.

این موشک‌های ساحلی از نگاه آمریکا اهمیت ویژه‌ای دارند، زیرا می‌توانند کشتی‌رانی در تنگه هرمز را تهدید کنند؛ موضوعی که همچنان یکی از نگرانی‌های اصلی واشنگتن و کشورهای حاشیه خلیج فارس محسوب می‌شود.

این گزارش در عین حال به تناقض میان ارزیابی‌های اطلاعاتی و اظهارات رسمی فرماندهان نظامی آمریکا اشاره دارد. برد کوپر، فرمانده سنتکام، پیش‌تر مدعی شده بود عملیات «خشم حماسی» حدود ۹۰ درصد زیرساخت صنعتی دفاعی ایران را نابود کرده و بازسازی آن سال‌ها زمان می‌برد؛ اما منابع اطلاعاتی آمریکا به سی‌ان‌ان گفته‌اند داده‌های واقعی با این ارزیابی همخوانی ندارد و بازسازی توان نظامی ایران ممکن است چند ماه، نه چند سال، زمان ببرد.

جمع‌بندی سی‌ان‌ان این است که جنگ اگرچه آسیب‌هایی جدی به توان نظامی ایران وارد کرده، اما نتوانسته آن را نابود کند. بر اساس این گزارش، ایران همچنان ظرفیت حفظ بخشی از توان دفاعی خود و بازسازی سریع زیرساخت‌های نظامی را دارد؛ موضوعی که در صورت ازسرگیری درگیری‌ها می‌تواند تهدیدی جدی برای آمریکا، اسرائیل و متحدان منطقه‌ای آنها باشد.

منبع: جماران

برای اطلاع از آخرین اخبار و تحلیل‌ها به کانال شرق در «بله» و «روبیکا» بپیوندید.