|

نخست وزیر عراق: با تجاوز به همسایگان از خاک کشورمان مخالف هستیم

علی فالح الزیدی نخست وزیر عراق در اظهاراتی تاکید کرد که با استفاده از خاک و حریم هوایی کشورمان برای تجاوز به کشورهای دوست مخالف هستیم.

نخست وزیر عراق: با تجاوز به همسایگان از خاک کشورمان مخالف هستیم

به گزارش گروه رسانه‌ای شرق،

الزیدی گفت: تحقیقات مشترک برای بررسی اسناد و مدارک حمله به عربستان و امارات از خاک عراق ضروری است.

وی اضافه کرد: بار دیگر بر مخالفت و محکومیت اقدامات مجرمانه در حمله به عربستان و امارات تاکید می‌کنیم و دستور بررسی جزئیات این حملات صادر شده است.

سخنگوی رسمی فرمانده کل نیروهای مسلح عراق پیش تر اعلام کرد: دولت چهارشنبه (۳۰ اردیبهشت) استفاده از خاک این کشور یا عبور از حریم هوایی آن برای حمله به کشورهای منطقه‌ را محکوم کرده و متعهد شد که در این زمینه با قاطعیت عمل خواهد کرد.

صباح النعمان سخنگوی رسمی فرمانده کل نیروهای مسلح عراق، در بیانیه‌ای گفت: نخستین جلسه شورای وزارتی امنیت ملی باشرکت علی فالح الزیدی نخست‌وزیر و فرمانده کل نیروهای مسلح برگزار شد.

وی افزود: «در این جلسه تحولات کلی اوضاع کشور بررسی شد و فرماندهی کل بر ادامه ارتقای سطح آمادگی و توانمندی همه دستگاه‌های امنیتی و هماهنگی میان آنها برای حفظ ثبات امنیتی تاکید کرد.»

النعمان ادامه داد: «در این جلسه همچنین تحقیقات مربوط به حملاتی که سعودی و امارات را هدف قرار داده بود، مورد بررسی قرار گرفت؛ در همین راستا کمیته‌ای ویژه برای مکاتبه و ارتباط با مسئولان دو کشور تشکیل شد و فرماندهی کل دستور داد در صورت اثبات استفاده از خاک عراق به‌عنوان نقطه آغاز این حملات، اقدامات لازم علیه افراد دخیل اتخاذ شود و عراق بر همکاری با کشورهای برادر در این موضوع تاکید دارد.»

در این بیانیه تاکید شد: «دولت هیچ‌گونه سهل‌انگاری نسبت به هیچ فرد یا گروهی که امنیت عراق یا امنیت کشورهای برادر و منطقه را تهدید کند نخواهد داشت و به اتخاذ اقدامات لازم برای حفاظت از ثبات کشور و حفظ حاکمیت آن متعهد است.»

در این بیانیه آمده است: «در این نشست همچنین بر تمایل عراق بر برقراری بهترین روابط با کشورهای منطقه و جامعه بین‌المللی و نیز بر اینکه دولت جدید می‌خواهد در ثبات منطقه و گسترش حاکمیت قانون شریک باشد، تاکید کرد.»

عراق در بیانیه خود همچنین اعلام کرد که پایبندی به حفاظت از نمایندگی‌های دیپلماتیک و شرکت‌های خارجی فعال در این کشور از اولویت‌های کاری دولت برای تقویت امنیت و ثبات به شمار می‌رود.

منبع: ایرنا

برای اطلاع از آخرین اخبار و تحلیل‌ها به کانال شرق در «بله» و «روبیکا» بپیوندید.