|

آخرین اخبار از مذاکرات برای صلح غزه / نتانیاهو مخالف راه‌حل دو کشوری است

«بشاره بحبح» میانجی آمریکایی - فلسطینی در مذاکرات برای توقف جنگ غزه، روز شنبه تاکید کرد که «بنیامین نتانیاهو» خواهان توافق با حماس، راه‌حل دو دولتی نبوده و مقامات اسرائیل خواهان پایان جنگ غزه نیستند.

آخرین اخبار از مذاکرات برای صلح غزه /  نتانیاهو مخالف راه‌حل دو کشوری است

به گزارش گروه رسانه‌ای شرق،

«بشاره بحبح» میانجی آمریکایی - فلسطینی در مذاکرات برای توقف جنگ غزه، روز شنبه تاکید کرد که «بنیامین نتانیاهو» خواهان توافق با حماس، راه‌حل دو دولتی نبوده و مقامات اسرائیل خواهان پایان جنگ غزه نیستند.

وی در یک مصاحبه تلویزیونی گفت که «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا قادر به دادن دستور به نتانیاهو است، همانطور که در جنگ با ایران ثابت شد، اما معیارهای سیاسی وجود دارد که بر تصمیم او تأثیر می‌گذارد.

او توضیح داد که مذاکرات به طور موقت متوقف شده است و ممکن است این هفته از سر گرفته شود.

وی افزود که روند آوارگی روی میز مذاکره نیست و ترامپ متوجه شده است که این امر غیرواقعی است و آوارگی اجباری مردم غزه اتفاق نخواهد افتاد.

بحبح ادامه داد: «هیچ تضمینی وجود ندارد که اگر حماس انعطاف‌پذیری بیشتری ارائه دهد، اسرائیل توافق را بپذیرد، زیرا «بتسلئیل اسموتریچ» و «ایتامار بن گویر» وزیر امنیت داخلی نفوذ قابل توجهی بر نتانیاهو دارند و تصمیمات او را کنترل می‌کنند.

بحبح توضیح داد: اسرائیلی‌ها پاسخی به آخرین پاسخ حماس به میانجی‌ها ارائه ندادند و ما را از هیچ مشکلی مطلع نکردند.

تاجر فلسطینی-آمریکایی و میانجی بین حماس و ایالات متحده در مصاحبه‌ با العربیه از حماس خواست تا انعطاف‌پذیری نشان دهد و پیشنهادی جدید و معقول‌تر ارائه دهد.

وی تاکید کرد که دستیابی به توافق همچنان امکان‌پذیر است، زیرا حماس همچنان برای مذاکره آماده است.

او افزود که اختلافات اصلی اکنون بر سر جزئیات فنی نقشه‌های استقرار اسرائیل در نوار غزه است و این اختلاف‌نظرها از ده‌ها متر تجاوز نمی‌کند و اختلافات ریشه‌ای نیست.

او اشاره کرد که میانجی‌های مصری و قطری به او گفته‌اند که پاسخ حماس مثبت است و می‌توان با آن کنار آمد و برای رسیدن به آتش‌بس از آن استفاده کرد. پاسخ حماس سفت و سخت نبود و آماده بود که در پاسخ، امتیاز بدهد.

بحبح توضیح داد که نتانیاهو و «ران درمر»، فرستاده او، در رسیدن به توافق و معامله تبادل زندانیان، مشکلاتی ایجاد می‌کنند.

او خاطرنشان کرد که حماس چیز زیادی نمی‌خواهد و در مواضع خود انعطاف‌پذیر است. من معتقدم که می‌خواهد به توافقی برسد که جنگ را متوقف کند. رهبری جنبش از بیانیه ویتکاف شگفت‌زده شد اما اطلاع داد که انعطاف‌پذیر هستند.

این تاجر فلسطینی اظهار کرد اظهارات ویتکاف می‌تواند یک مکانیسم فشار بر حماس باشد، اما باعث ایجاد زلزله‌ای در مذاکرات شد، اگرچه وضعیت غزه نمی‌تواند چنین وضعیتی را تحمل کند زیرا مردم از گرسنگی و بمباران می‌میرند.

او تاکید کرد که رویکرد دولت ایالات متحده مانند یک مرد است. آنها تاجر هستند، نه سیاستمدار و با مسائل به عنوان معاملات تجاری، نه سیاسی، برخورد می‌کنند.

این میانجی تصریح کرد که حماس در روز اول آتش‌بس پیشنهاد داد که یک کمیته مستقل نوار غزه را اداره کند.

او توضیح داد که حماس تایید کرده است که مسئله زندانیان مانعی برای توافق نخواهد بود و تمرکز بر مسئله عقب‌نشینی اشغالگران از مناطق مسکونی در نوار غزه است. تفاوت بین نقشه‌های مورد اختلاف تنها چند ده متر بود.

او بار دیگر تاکید کرد که مذاکرات به طور موقت متوقف شده است و مذاکرات می‌تواند هفته آینده از سر گرفته شود. روند آوارگی روی میز مذاکره نیست و ترامپ متقاعد شده است که این موضوع غیرواقعی است و هیچ آوارگی اجباری برای مردم غزه وجود نخواهد داشت. او اظهارات ترامپ را بادبادک‌های آزمایشی دانست و گفت که او می‌خواهد کشورهای عربی را مسؤول بازسازی نوار غزه بداند.

این درحالی است که به گزارش سی‌ان‌ان، یک مقام حماس دو مسئله را که مانع توافق آتش‌بس در نوار غزه می‌شود، فاش کرد.

طبق این گزارش، اولین مورد تبادل زندانیان و دومی جدول زمانی و فرمول خروج ارتش اسرائیل از نوار غزه است.

وی افزود که حماس دو پیشنهاد مفصل در مورد این مسائل به میانجی‌ها ارائه داده است، پیش از آنکه اسرائیل تصمیم بگیرد تیم مذاکره‌کننده‌ای را که در چند هفته گذشته در مذاکرات دوحه شرکت کرده بود، برای مشورت فرابخواند.

اسرائیل و ایالات متحده از واکنش حماس ابراز خشم کرده و آن را به تلاش برای خرابکاری در مذاکرات متهم کردند.

به گفته این مقام ارشد حماس، پیشنهاد اول به توافق تبادل زندانیان می‌پردازد و نرخ تبادل بسیار بالایی را تعیین می‌کند.

در این پیشنهاد تصریح شده است که اسرائیل ۲۲۰۰ اسیر فلسطینی را در ازای ۱۰ زندانی زنده اسرائیلی آزاد کند. این پیشنهاد تصریح می‌کند که از میان زندانیان آزاد شده، ۲۰۰ نفر حبس ابدی و ۲۰۰۰ نفر ساکن نوار غزه خواهند بود و حماس هویت افراد آزاد شده را انتخاب می‌کند.

در مورد اجساد، این پیشنهاد نرخ تبادل متفاوتی را تعیین می‌کند. اسرائیل برای هر جسد زندانی اسرائیلی، ۱۰ جسد فلسطینی را به حماس تحویل می‌دهد و ۵۰ زندانی از غزه را که پس از هفت اکتبر دستگیر شده‌اند، آزاد می‌کند.

اسرائیل همچنین زنان و کودکان فلسطینی زیر ۱۸ سال را آزاد خواهد کرد و حماس هویت آنها را تعیین می‌کند. طبق این گزارش، پیشنهاد دوم حماس بر جزئیات عقب‌نشینی اسرائیل از نوار غزه متمرکز است.

طبق این پیشنهاد، ارتش اسرائیل ۱۰۰۰ متر از مناطق غیرمسکونی شمال شرقی غزه و ۸۰۰ متر از مناطق مسکونی عقب‌نشینی خواهد کرد. در رفح، عقب‌نشینی به صورت مرحله‌ای انجام می‌شود و بسته به موقعیت مکانی در شهر، از ۷۰۰ تا ۱۲۰۰ متر متغیر است. حساس‌ترین موضوع در این پیشنهاد، آینده کریدور فیلادلفیا، نوار تحت کنترل اسرائیل در مرز مصر است. این پیشنهاد، عقب‌نشینی تدریجی ۵۰ متری در هر هفته را پیش‌بینی می‌کند و ارتش اسرائیل تا روز پنجاهم به طور کامل از کل کریدور عقب‌نشینی خواهد کرد.

در بحبوحه تنش‌ها در مذاکرات بین اسرائیل و حماس، مصر و قطر دیروز قصد خود را برای ادامه تلاش برای دستیابی به توافق، با همکاری ایالات متحده، اعلام کردند. با این حال، دونالد ترامپ، رئیس جمهور ایالات متحده، بعداً موضع خود را به روشنی روشن کرد و اعلام کرد که زمان «تمام کردن کار و خلاص شدن از شر حماس» فرا رسیده است، که نشان می‌دهد ایالات متحده از مذاکرات طولانی مدت، صبر خود را از دست داده است.

 

منبع: ایسنا

آخرین اخبار جهان را از طریق این لینک پیگیری کنید.