|

۸۵ درصد اراضی غزه خالی از سکنه اند

سخنگوی سازمان ملل با هشدار نسبت به اقدامات نظامی رژیم اسرائیل در سرزمین های اشغالی فلسطین اعلام کرد که ۸۵ درصد از نوار غزه در مناطق نظامی اسرائیل، تحت صدرو فرمان تخلیه یا در مناطقی است که هر دو وضعیت وجود دارد.

۸۵ درصد اراضی غزه خالی از سکنه اند

به گزارش گروه رسانه‌ای شرق،

سخنگوی سازمان ملل با هشدار نسبت به اقدامات نظامی رژیم اسرائیل در سرزمین های اشغالی فلسطین اعلام کرد که ۸۵ درصد از نوار غزه در مناطق نظامی اسرائیل، تحت صدرو فرمان تخلیه یا در مناطقی است که هر دو وضعیت  وجود دارد.

استفان دوجاریک سخنگوی سازمان ملل روز چهارشنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران گفت: فرمان‌های تخلیه اسرائیل به شدت مانع دسترسی مردم به حمایت‌های بشردوستانه ضروری و توانایی امدادگران برای دسترسی به نیازمندان می‌شود.

وی با بیان اینکه آخرین فرمان تخلیه از سوی اسرائیل برای دو محله در خان یونس که میزبان ۸۰ هزار نفر ساکن است، خاطرنشان کرد که شرکای سازمان ملل که در زمینه آب، فاضلاب و بهداشت کار می‌کنند، همچنین اعلام کرده اند که الستار، یک مخزن آب کلیدی، در نتیجه این فرمان غیرقابل دسترس شده است.

الستار مرکز اصلی توزیع آب برای خان یونس و یک نقطه تأمین حیاتی برای آبی است که از طریق خط لوله اسرائیل در این منطقه می‌آید.

سخنگوی سازمان ملل گفت: هرگونه آسیب به مخزن می‌تواند منجر به فروپاشی سیستم توزیع آب شهر شود و عواقب انسانی وخیمی به همراه داشته باشد.

دوجاریک با هشدار نسبت به اینکه دستورهای مربوط به جابجایی همچنین «خدمات حیاتی را تحت فشار قرار داده و مردم را به طور فزاینده‌ای به مناطق کوچک‌تر» در این منطقه محصور سوق می‌دهد، گفت: «از زمان شکست آتش‌بس در ماه مارس و تا دیروز، حدود ۷۱۴ هزار نفر بار دیگر در سراسر غزه به اجبار آواره شده‌اند و نزدیک به ۲۹ هزار نفر تنها در ۲۴ ساعت بین یکشنبه و دوشنبه آواره شده‌اند.»

وی خاطرنشان کرد که «در چهار ماه گذشته هیچ کمکی برای ایجاد سرپناه وارد غزه نشده است و شرکای سازمان ملل در زمینه سرپناه اعلام کرده اند که افراد آواره در ۹۷ درصد از مکان‌های مورد بررسی در فضای باز می‌خوابند.»

 رژیم صهیونیستی در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) جنگ علیه نوار غزه را با دو هدف اصلی از بین بردن جنبش حماس و بازگرداندن اسیران صهیونیست از این منطقه آغاز کرد اما در رسیدن به این اهداف شکست خورد و ناچار شد به توافق با جنبش حماس برای تبادل اسیران، روی آوَرَد.

در تاریخ ۱۹ ژانویه ۲۰۲۵ (۳۰ دی ۱۴۰۳) براساس توافقی میان حماس و رژیم صهیونیستی، در نوار غزه، آتش‌بس برقرار شد و براساس آن، تعدادی از اسیران مبادله شدند اما در ادامه، رژیم صهیونیستی از ورود به مذاکرات مرحله دوم آتش بس، سر باز زد و از بامداد سه‌شنبه ۱۸ مارس ۲۰۲۵ (۲۸ اسفند ۱۴۰۳) با نقض مفاد آتش‌بس، تجاوزهای نظامی خود به نوار غزه را از سر گرفت.

وزارت بهداشت فلسطین اعلام کرده که مجموع شهدای غزه از ابتدای تجاوز رژیم اشغالگر به این نوار غزه به ۵۷ هزار و ۱۲ شهید و شمار زخمی‌ها به ۱۳۴ هزار و ۵۹۲ زخمی افزایش یافته است.

منبع: انتخاب

آخرین اخبار جهان را از طریق این لینک پیگیری کنید.