|

شهرداری تهران: در پارک قیطریه نه درختی قطع شد نه قرار بود قطع شود

سخنگوی شهرداری تهران گفت: در پروژه ساخت مسجد در بوستان قیطریه هیچ درختی قطع نشده و نخواهد شد. یک تحریفی در بخش ساخت مسجد در پارک، صورت گرفت. به‌طوری که باتدبیر شهردار تهران در پارک قیطریه قرار شد که این کار به‌گونه‌ای صورت بگیرد که هیچ درختی در آنجا قطع نشود. تصاویر هوایی از همان نقطه داریم که نشان می‌دهد هیچ تغییری در بحث تعداد درخت در این پارک ایجاد نشده است.

شهرداری تهران: در پارک قیطریه نه درختی قطع شد نه قرار بود قطع شود

به گزارش شبکه شرق، نشست خبری عبدالمطهر محمدخانی سخنگوی شهرداری تهران با اصحاب رسانه امروز (۵ آذر ۱۴۰۳) برگزار شد.

سخنگوی شهرداری تهران با اشاره به مافیای خودرو، گفت: پیمایشی در این زمینه ندیدم و نیازمند کمک دوستان و اصحاب رسانه هستیم. ما به همان میزانی که واردات خودرو داشتیم از تولیدکنندگان خوش‌قول داخلی استفاده کردیم. اگر ۲۵۰۰ اتوبوس برقی از چین خریدیدم، از ظرفیت‌های داخلی هم استفاده کردیم و قرارداد بستیم. تا پایان سال ۶۰۰ اتوبوس داخلی اضافه می‌شود که در نهایت ۱۷۰۰ اتوبوس در تهران اضافه می‌شود. تمامی اتوبوس‌های تولید داخل، برچسب‌هایی خورده که در خصوص عوارضی که گرفته شده و باتوجه‌به آن برای مردم اتوبوس خریداری شده است که به‌مرور کامل می‌شود و مردم می‌توانند اتوبوس‌های جدید را ببینند. بنا بر ضرورت وجود اتوبوس در تهران برای خرید بیشتر به سراغ چین رفتیم.

سخنگوی شهرداری تهران در ادامه با بیان اینکه موضوع دست‌فروشان و خرده‌فروشان کاملاً اختلافی است و موضوع به‌سادگی قابل‌حل نیست، گفت: گروه‌های ذی‌نفع هم پشت پرده این اتفاق هستند و همکاران ما در شهرداری بیشترین آسیب را از دست‌فروشان دیده‌اند. موارد متعددی در این زمینه وجود دارد و تنها راه آن ساماندهی از مسیر یک بستر الکترونیکی است که ماجرا را مدیریت کند.

محمدخانی افزود: در مجموعه شهرداری مراحل آزمایشی این موضوع را انجام داده و در مرحله نهایی قرار دارد. در مواردی نیز موضوع حل شده و در چهارراه ولیعصر، سد معبر سنگینی که به دلیل این مسئله ایجاد شده بود، رفع شد. نمی‌توان تنها از شهرداری انتظار داشت که در نقطه آخر با دست‌فروشی برخورد کند اما بااین‌وجود سعی دارد که در قالب یک نرم‌افزار کاربردی ساماندهی دست‌فروشان را انجام دهد.

وی در ادامه با اشاره به ظرفیت پارکینگ‌ها، افزود: هفته جاری پارکینگ مینابی در محل اتابک در منطقه ۱۵ افتتاح خواهد شد که ظرفیت بزرگی برای شرق تهران است. پارکینگ نیایش نیز در سال آینده به بهره‌برداری خواهد رسید. پیش‌ازاین نیز چند پارکینگ را افتتاح کردیم.

سخنگوی شهرداری تهران ادامه داد: با تغییر نسبی حمل‌ونقل عمومی به شخصی بخشی از مشکل پارکینگ رفع خواهد شد. تا زمانی که تعداد خودروهای شخصی بالاست، باید کل شهر را به پارکینگ تبدیل کنیم. در کنار ساخت پارکینگ‌ها که ضرورت دارد که زیرساخت‌های فناورانه برای مدیریت فضای پارک و مدیریت تردد خودروهای شخصی از جمله روش‌های مدیریت است که باید انجام شود.

محمدخانی درمورد ساخت‌وساز در بوستان‌ها، عنوان کرد: اگر منظور ساخت سازه برای سرانه‌ها و فضاهای عمومی از جمله مسجد و فضاهای بهداشتی است باید بگویم که بخشی از آنها تکلیف شهرداری تهران است؛ ساخت مسجد در تهران قدمت سه دهه‌ای دارد و از ابتدای دهه ۷۰ این کار انجام می‌شد.

در پروژه ساخت مسجد در بوستان قیطریه هیچ درختی قطع نشده و نخواهد شد. یک تحریفی در بخش ساخت مسجد در پارک، صورت گرفت. به‌طوری که باتدبیر شهردار تهران در پارک قیطریه قرار شد که این کار به‌گونه‌ای صورت بگیرد که هیچ درختی در آنجا قطع نشود. تصاویر هوایی از همان نقطه داریم که نشان می‌دهد هیچ تغییری در بحث تعداد درخت در این پارک ایجاد نشده است.

وی با بیان اینکه فضایی که در بحث مسئله قطع درختان ایجاد شد در واقع هیاهو بود، گفت: هیچ اتفاقی به معنای قطع درختان برای ساخت‌وساز در بوستان‌ها نداریم. درباره پارک‌های جنگلی از جمله سرخه‌حصار نیز بحث تنش‌های آبی و افزایش دما و هجوم آفت‌ها بود که بخشی از آنها با درخواست منابع طبیعی برای عدم گسترش آفت‌ها با همکاری منابع طبیعی قطع شدند. در کل نباید این موضوعات‌ با هم خلط شود.

سخنگوی شهرداری تهران گفت: از ابتدا با تأکید شهردار تهران قرار نبود درختی در پارک قیطریه قطع شود و در پیشنهاد اولیه که مورد تأیید قرار نگرفته بود پیشنهاد قطع درخت وجود داشت اما پس از تأکید شهردار تهران نقشه آن تغییر پیدا کرد و هیچ درختی در این پروژه قطع نشده و نخواهد شد.

محمدخانی بیان کرد: حتی در متروی بهار شیراز برای اینکه درخت قطع نشود تغییر در سازه معماری ایستگاه مترو داده شد تا درخت کهن‌سال در این پروژه حفظ شود. اساساً این دوگانه که ساخت مسجد با پیش‌زمینه قطع درخت اتفاق می‌افتد، دوگانه غلط است. در دو سال اخیر در داخل شهر حدود ۳.۵ میلیون درخت کاشتیم. فاز اصلی کمربند سبز شهر تهران هم امسال بعد از سه دهه به پایان می‌رسد اما متأسفانه این فضاسازی رسانه‌ای بر علیه شهرداری ایجاد شد

 

منبع: فارس