آخرین وضعیت مصدومان حادثه طبس/ شمار متوفیان به ۵۱ نفر رسید
از مجموع مصدومان این حادثه که برای ادامه درمان به استان یزد منتقل شدند یک نفر دیگر هم مرگ مغزی اعلام شد که با این احتساب شمار جانباختگان به ۵۱ نفر افزایش یافت.
به گزارش شبکه شرق، مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی گفت: با مرگ مغزی یکی دیگر از مصدومان حادثه معدن زغالسنگ معدنجو طبس، شمار متوفیان این حادثه به ۵۱ نفر رسید.
محمدعلی آخوندی افزود: از مجموع مصدومان این حادثه که برای ادامه درمان به استان یزد منتقل شدند یک نفر دیگر هم مرگ مغزی اعلام شد که با این احتساب شمار جانباختگان به ۵۱ نفر افزایش یافت.
وی اظهار کرد: از مجموع ۱۶ مصدوم حادثه معدن طبس ۶ نفر هفته گذشته برای ادامه درمان و رفاه حال خانواده آنان به صورت هوایی به یزد منتقل شدند که یک نفر آنان با مرگ مغزی برای اهدای عضو انتقال یافته بود.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی گفت: شرکت معدنجو به ازای هر فوتی حادثه ۲۰۰ میلیون تومان و برای هر مصدوم ۵۰ میلیون تومان به حساب امانی دادگستری شهرستان طبس واریز کرده که پس از طرح مراحل قانونی تا پایان هفته جاری تعیین تکلیف و به حساب خانوادهها واریز میشود.
وی افزود: اگر خانواده هر یک از مصدومان یا متوفیان حادثه معدن طبس برای بیمارستان، کفن و دفن یا هر اقدام دیگری هزینه کردهاند میتوانند مراتب را با فرمانداری شهرستان طبس در میان بگذارند تا مبلغ هزینه شده عودت داده شود.
آخوندی تصریح کرد: از آنجایی که روند انحصار وراثت برای حادثه دیدگان معدن طبس طول میکشد مقرر شد قبل از شروع فرآیند انحصار وراثت، این مبلغ کمکی به خانوادهها پرداخت شود.
وی گفت: بر اساس هماهنگیهای صورت گرفته بین مدیریت بحران، دادگستری، فرمانداری طبس و شرکت معدنی تمامی هزینههای خانوادههای مصدومان و متوفیان حادثه اعم از اقامت، ایاب و ذهاب، حمل جسد، پزشکی قانونی، تغسیل و دفن رایگان است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی افزود: برخی خانوادهها در مورد هزینه آمبولانس گلایه کرده بودند که مقرر شد فاکتور مربوطه از طریق بیمارستان پیگیری و به فرمانداری ارجاع تا هزینه برگشت داده شود.
وی درباره ادامه فعالیت معدن معدنجو گفت: با توجه به درخواست کارگرانی که به دلیل حادثه بیکار شدهاند و به گفته دست اندرکاران معدن، اکنون بلوک A فعال است و کارگران مشغول فعالیت هستند.
حادثه انفجار معدن زغالسنگ معدنجو طبس حوالی ساعت ۲۱ شنبه ۳۱ شهریور ۱۴۰۳ در پی تصاعد آنی گاز متان روی داد که ۲ بلوک B و C تحت تاثیر قرار گرفتند و براساس آخرین آمار رسمی در آن نوبت کاری ۶۵ نفر از معدنکاران دچار حادثه و محبوس شدند.
بلافاصله بعد از وقوع حادثه عملیات امداد و نجات شروع شد و وزیر کشور، وزیر صنعت، معدن و تجارت، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، نایب رئیس مجلس شورای اسلامی، اعضای کمیسیون صنایع و معادن، رئیس جمعیت هلال احمر و رئیس سازمان مدیریت بحران کشور در منطقه حادثه دیده حضور یافتند.
عملیات امدادی برای خارج کردن معدنکاران گرفتار در معدن تا صبح چهارشنبه چهارم مهر ماه ادامه یافت و در مجموع پیکرهای ۴۹ جانباخته از تونلهای معدن خارج شد همچنین این حادثه ۱۶ مصدوم داشت که یکی از مصدومان پس از مرگ مغزی با رضایت خانواده برای اهدای عضو به یزد منتقل شد و شمار جانباختگان به ۵۰ نفر رسید.
همچنین با مرگ مغزی یکی دیگر از مصدومان اکنون تعداد جانباختگان این حادثه به ۵۱ نفر افزایش یافت.