وضعیت وخیم منابع آب در مشهد
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب مشهد گفت: میزان بارندگی در اردیبهشت ماه امسال تاکنون فقط ۲.۶ میلیمتر بوده است، در حالیکه این میزان در مدت مشابه پارسال ۴۵ میلیمتر بود.

حسین اسماعیلیان روز سهشنبه افزود: با گذشت هشت ماه از سال آبی جاری، میزان بارندگی فقط ۱۳۷ میلیمتر بوده اما طبق میانگین دراز مدت حجم بارندگی باید ۲۲۰ میلیمتر باشد.
وی اضافه کرد: در چهارمین سال تنش آبی قرار داریم و امسال خشکسالی عمیق تر است و روانابی برای ورود به سدهای تامین کننده آب مشهد نداشتیم.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب مشهد بیان کرد: افزایش دما نیز تاثیر زیادی بر کاهش منابع آبی دارد، میانگین دما نیز از ابتدای سال آبی جاری از مهر ۱۴۰۳ تاکنون ۱۱ و یک دهم درجه سلسیوس بوده که نسبت به دوره بلند مدت یک و یک دهم سلسیوس افزایش یافته است.
وی ادامه داد: اگر بارندگی صورت نگیرد و تولید رواناب نکند، وضعیت وخیم تر می شود و عبور از این شرایط مشارکت ویژه شهروندان را می طلبد.
اسماعیلیان تاکید کرد: هر لیوان صرفه جویی در مصرف آب می توانند در این شرایط کمک کننده باشد.
به گزارش ایرنا، منابع آبی مشهد شامل دریاچههای پشت چهار سد «طرق، اَرداک، دوستی و کاردِه» است که سد دوستی از مهمترین آنها به شمار می روند، همچنین چندین حلقه چاه و ۲ رشته قنات منابع آبی دیگر مشهد را تشکیل می دهند.
هم اکنون از مجموع ۳۷ دشت خراسان رضوی نیمی در شرایط ممنوعه بحرانی قرار دارد که وجود چاههای غیرمجاز و برداشت بیرویه از منابع آبهای زیرزمینی مهمترین علت بحرانی شدن وضعیت دشتهای این استان عنوان شده است.