|

رصد مراجعه بیماران به مراکز درمانی از افزایش آمار کرونا حکایت دارد

بازگشت مهمان ناخوانده

هفته گذشته مهمانی خانوادگی داشتند و بعد از بازگشت به خانه‌هایشان، هر روز یک نفر خبر داد که بیمار شده است. اول تصورها بر این بود که یک سرماخوردگی ساده است، اما سرفه‌های طولانی و ادامه‌دار و تست ریه یک عضو از خانواده عاملی بود که متوجه شوند، کرونا برگشته است. این‌ها را «غزل» تعریف می‌کند که حالا سه نفر در خانه‌شان کرونا گرفته‌اند: «فکرش را هم نمی‌کردیم بعد از چند سال دوباره اینطور گرفتار کرونا شویم، اما کارش خبررسانی کنید تا مردم مراقبت کنند».

بازگشت مهمان ناخوانده

به گزارش گروه رسانه ای شرق،او با اشاره به علائم بیماری در خانه خودشان گفت: «فردای مهمانی خانوادگی که داشتیم، پسرخاله‌ام خبر داد که پدرش احساس کسالت می‌کند. فکر می‌کردیم یا خسته است یا شرکت خورده. طی دو روز پس از آن چند نفر از اعضای دیگر خانواده هم اعلام بیماری کردند و خواهر خودم هم گفت که حس می‌کند مریض شده است. اما خواهرم در عرض چند ساعت خیلی حالش بد شد و همزمان دایی‌ام هم که بیماری دیابت دارد راهی بیمارستان شد. بعد فهمیدیم که دکتر به او گفته احتمالا کرونا گرفته‌ای و برای همین هم اسکن ریه داد. وقتی وجود کرونا تأیید شد بقیه اعضای خانواده‌ هم نگران شدند و رصد نشانه‌ها و معاینه دکتر نشان داد که همه کرونا گرفته‌اند. همین حالا پدر، مادر و خواهر من کرونا دارند و در قرنطینه هستند و من به همه آنها می‌رسم». 

افزایش نسبت ابتلا به کرونا از دو به چهار درصد؛ موضوعی است که البته به طور رسمی هم از سوی مسئولان حوزه درمان کشور اعلام شد. سرپرست مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با تاکید بر رصد مستمر عفونت‌های تنفسی در کشور، درباره آخرین وضعیت بروز کووید-۱۹ و برخی اخبار در این باره، توضیح داد. قباد مرادی با بیان اینکه ابتلا به کووید-۱۹ افزایش یافته، گفت: «آخرین یافته‌های نظام مراقبت و دیده‌بانی عفونت‌های تنفسی بیانگر این است که نسبت ابتلا به کووید-۱۹ طی چند هفته گذشته افزایش یافته و نسبت ابتلا به این بیماری از دو درصد به چهار درصد رسیده است. افزایش دو درصدی از نظر میزان و سویه نگران‌کننده نیست». او با بیان اینکه هیچ سویه جدید و خطرناکی از کووید-۱۹ در جریان نیست، توضیح داد: «البته سویه جدید و خطرناکی از کووید-۱۹ در کشور و دنیا در گردش نیست. سویه‌های در گردش، سویه‌های معمول هستند. کووید-۱۹ به یک بیماری بومی در سطح جهان تبدیل شده و رصد این بیماری به منظور شناسایی تغییر رفتار از برنامه‌های معمول وزارت بهداشت است. سویه‌های در گردش هم از سویه های معمولی هستند که شرایط اضطرار را ندارند. همچنین نگرانی چندانی در خصوص ایجاد سویه جدید و یا تغییر رفتار ویروس وجود ندارد».

افزایش مراجعه بیماران تنفسی به بیمارستان امام خمینی 

همچنین روز گذشته، عضو کمیته کشوری علمی کرونا درباره آخرین وضعیت این بیماری در کشور توضیحاتی ارائه داد. محمدرضا صالحی درباره نامه وزارت بهداشت به دانشگاه‌های علوم پزشکی مبنی بر لزوم تشدید اقدامات مراقبتی در برابر بیماری‌های حاد تنفسی، به‌ویژه کووید-۱۹ و آنفلوانزا افزود: «نامه وزارت بهداشت به دانشگاه‌های علوم‌پزشکی مبنی بر افزایش کرونا واصل شده است. بررسی‌ها بیانگر این است میزان عفونت‌های تنفسی طی دو هفته گذشته نسبتا افزایش یافته و این موضوع به طور ویژه در هفته پیش بیشتر مشهود است». عضو هیئت‌علمی گروه عفونی مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) گفت: «با بررسی ترند عفونت‌های تنفسی در بیمارستان امام خمینی نیز به این نتیجه می‌رسیم که میزان مراجعه و بستری به دلیل کرونا افزایش یافته است. میزان مراجعه برای بیماری کرونا حدود یک یا دو مورد در هر هفته بود، این درحالیست که میزان مراجعه برای این بیماری به صفر درصد رسیده بود. در حال حاضر، میزان مراجعه افزایش یافته و به نحوی است که میزان روزانه برای بیماری کرونا طی چند روز گذشته به 5 تا 8 نفر رسیده است».

او با بیان اینکه با روند آرام افزایش بیماری مواجه‌ایم، توضیح داد: «اگرچه به نظر می‌رسد با روند افزایش آرام بیماری مواجه هستیم اما اظهار نظر نهایی به پایش بیشتر نیاز دارد. اطلاعاتی که در اختیار دارم بیانگر این است که با سویه جدید مواجه نیستیم اما همکاران ایمونولوژی می‌بایست به بررسی شرایط بپردازند تا بدانیم آیا با سویه جدید مواجه هستیم یا سویه‌های قدیمی طغیان کرده‌اند»؟

صالحی درباره علائم بیماری گفت که سیستم تنفسی فوقانی تحت تأثیر قرار می‌گیرد و علائمی مانند گلودرد، سردرد، آبریزش بینی و عطسه و سرفه خشک دارد. همچنین افراد مسن، بیماران دارای بیماری زمینه‌ای و افرادی که پیوند عضو پیوند نیز دارای درگیری ریوی می‌شوند.

بیماران تنفسی خوزستان ربطی به کرونا ندارند

اما در میان استان‌های کشور نگرانی مازادی نسبت به استان خوزستان وجود داشت. به نظر می‌رسید مراجعه به بیمارستان از سوی مردم این استان با نشانه‌های تنفسی افزایش یافته است که معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز تاکید کرد: «این افزایش بیمار ارتباطی با کرونا ندارد و منبع آن آلودگی هواست». میثم معزی با اشاره به اینکه فعلا افزایش قابل ملاحظه‌ای از موارد ابتلا به کرونا در خوزستان دیده نشده است، بیشترین علت مشکلات تنفسی منطقه را در پی آلودگی هوا برشمرد و گفت: «فعلا افزایش قابل ملاحظه‌ای از موارد ابتلا به کرونا در سطح خوزستان نداشته‌ایم و موارد ابتلا، موردی هستند». او افزود: «در حال حاضر بیشترین مسئله و علت مراجعه به مراکز درمانی خوزستان، مربوط به مشکلات تنفسی ناشی از آلودگی هوا است». معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اشاره به هشدار افزایش موارد ابتلا به کرونا در سطح کشور ادامه داد: «در حال حاضر در خصوص کرونا، دستورالعمل پیشگیرانه از جمله رعایت بهداشت فردی، استفاده از ماسک، خودداری از حضور در محل‌های پرازدحام و بسته به ویژه برای افراد دارای بیماری‌های زمینه‌ای و سالمندان توصیه شده است. با این وجود آمادگی‌های لازم برای مقابله با این بیماری وجود دارد و مشکلی از این نظر در مراکز درمانی خوزستان نداریم». 

پروتکل‌های پیشگیری از ابتلا به کووید به روال سابق است

اما صالحی، عضو کمیته کشوری علمی کرونا درباره ضرورت پروتکل‌های بهداشتی نیز نکاتی را یادآور شد و گفت: «اگرچه کودکان جزو گروه‌های پرخطر به شمار می‌روند، اما داده‌ها از افزایش این بیماری در کودکان حکایت نمی‌کند. افراد دارای بیماری زمینه‌ای جدی مانند نارسایی کلویی و نارسایی قلبی، بزرگسالان بالای 65 سال، بیماران شیمی درمانی، افرادی که از کورتون استفاده می‌کنند و افراد پیوند عضو می‌بایست نسبت به رعایت پروتکل‌ها دقت کنند و از حضور در مکان‌های عمومی مانند مترو، اتوبوس و هرگونه اجتماعی خودداری کنند. این افراد می‌بایست از تماس با افراد مشکوک به بیماری و بیمار اجتناب کنند و تمام این شرایط باید تا زمانی که مشخص شود آیا به طغیان جدیدی روبه‌رو هستیم یا خیر، رعایت شود».