|

سویه جدیدی از کرونا شناسایی نشده است

فوق تخصص بیماری‌های عفونی معتقد است: کرونا همچنان در همه جای دنیا وجود دارد هر چند از وضعیت اضطرار خارج شده است. اما در ایران به دلیل عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی هر از گاهی با افزایش ناگهانی مبتلایان مواجه می‌شویم.

سویه جدیدی از کرونا شناسایی نشده است

به گزارش گروه رسانه ای شرق،در روزهای اخیر اخباری مبنی بر افزایش تعداد مبتلایان به کرونا باعث شد تا هم معاون درمان وزارت بهداشت و درمان در خبری نسبت به رعایت پروتکل‌های بهداشتی هشدار دهد و هم سرپرست مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت و درمان از افزایش 2 درصدی بیماران مبتلا به کرونا سخن بگوید.

بر اساس اخبار منتشر شده علیرضا رئیسی معاون بهداشت وزارت بهداشت و درمان در نامه‌ای خطاب به دانشگاه‌های علوم پزشکی، با اشاره به روند صعودی ابتلا به ویروس کرونا و تداوم گردش ویروس‌های تنفسی در کشور، خواستار تشدید اقدامات مراقبتی، استفاده مستمر از ماسک در فضاهای بسته، پایش اماکن تجمعی و آموزش عمومی و تخصصی برای پیشگیری از بیماری‌های حاد تنفسی شد.

در نامه علیرضا رئیسی آمده است: با وجود اعلام پایان وضعیت اضطراری بیماری کرونا از سوی سازمان جهانی بهداشت، رصدهای صورت‌گرفته در سامانه‌های دیده‌وری و مراقبت غیردیده‌وری کشور حاکی از افزایش موارد ابتلاء به ویروس کرونا در هفته‌های اخیر است. همچنین روند گردش ویروس‌های تنفسی در کشور همچنان ادامه دارد.

سویه جدیدی از کرونا شناسایی نشده است / افزایش میزان مبتلایان به عفونت‌های تنفسی در ماه‌های فروردین و اردیبهشت اتفاق می‌افتد

مسعود مردانی، فوق تخصص بیماری های عفونی در این باره به تجارت‌نیوز  می‌گوید: سویه جدیدی از کرونا شناسایی نشده و تمام موارد ابتلای فعلی مربوط به سویه‌های پیشین است. اما افزایش تعداد بیماران می‌تواند زنگ خطری برای حوزه بهداشت و درمان باشد.

او می‌افزاید: عموما افزایش میزان مبتلایان به عفونت‌های تنفسی در ماه‌های فروردین و اردیبهشت اتفاق می‌افتد. اما از آنجایی که ویروس کرونا هنوز هم به طور کامل برای ما شناخته شده نیست باید احتیاط لازم در این زمینه را انجام دهیم.

افراد دارای بیماری زمینه‌ای مراقب کرونا باشند

مردانی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر رعایت پروتکل‌های بهداشتی اظهار می‌دارد: بیش از همه افرادی که دارای بیماری زمینه‌ای هستند باید مراقب باشند چرا که امکان ابتلا این افراد بسیار بیشتر از دیگران است.

او می‌افزاید: هشدارهایی که درباره استفاده از ماسک، عدم حضور در فضاهای بسته، پرجمعیت و… برای بیماران خاص و افراد دارای بیماری زمینه‌ای باید جدی گرفته شود.

مراجعه به دکتر و قرنطینه خانگی را جدی بگیریم

مردانی در ادامه می‌گوید: متاسفانه افرادی که مبتلا می‌شوند مساله را جدی نمی‌گیرند در حالی که هر کدام از آنها می‌توانند به راحتی 10 فرد سالم را درگیر بیماری کنند. مراجعه به دکتر و قرنطینه خانگی تا زمانی که فرد دیگر ناقل نباشد، امری ضروری است.

او می‌افزاید: مسافرت‌هایی که افراد در فروردین‌ماه انجام داده‌اند هم در افزایش تعداد مبتلایان نقش به‌سزایی دارد. متاسفانه از آنجایی که ما عادت به رعایت پروتکل‌های بهداشتی نداریم بعد از هر تعطیلی و سفرهای خارجی و داخلی افراد تبدیل به ناقل می‌شوند و این بیماری را گسترش می‌دهند.

این فوق تخصص بیماری‌های عفونی اظهار می‌دارد: کرونا همچنان در همه جای دنیا وجود دارد هر چند از وضعیت اضطرار خارج شده است. اما در ایران به دلیل عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی هر از گاهی با افزایش ناگهانی مبتلایان مواجه می‌شویم.

انجام آزمایش پی‌سی‌آر برای کرونا را جدی بگیریم

مردانی با اشاره به اینکه عموما افراد سعی دارند بیماری خود را سهل و آسان جلوه بدهند از انجام آزمایش‌هایی که دکتر برای آنها تجویز می‌کند سر باز می‌زنند، می‌گوید: باید انجام آزمایش پی‌سی‌آر (PCR) را جدی بگیریم. با این آزمایش مشخص می‌شود که فرد به کرونا مبتلا است یا خیر. در این صورت قطعا داروها و درمان او با یک فرد مبتلا به آنفلوآنزا یا هر ویروس دیگری متفاوت خواهد بود.

او می‌افزاید: دوره این بیماری بین 5 تا 6 روز است. در این مدت افراد باید از حاضر شدن در محل کار و مکان‌هایی که ازدحام دارد پرهیز کنند. استفاده از ماسک هم بسیار مهم است. حتی برای افراد سالم که در سطح جامعه تردد می‌کنند، استفاده از ماسک ضروری است. اگر می‌خواهیم به روزهای تلخ ورود کرونا به کشور باز نگردیم باید توصیه‌ها و هشدارها را جدی بگیریم.

منبع: تجارت نیوز