|

سند کاغذی حذف می‌شود

رئیس سازمان ثبت اسنادواملاک کشور اعلام کرد: راه‌حل فنی صدور اسناد الکترونیکی انجام شده و پس از پایان آزمایش‌های لازم، از ابتدای آبان‌ماه تمام اسناد مالکیت مربوط به دستگاه‌های دولتی به‌صورت الکترونیکی صادر خواهد شد.

سند کاغذی حذف می‌شود

به گزارش گروه رسانه‌ای شرق،

رئیس سازمان ثبت اسنادواملاک کشور از آغاز صدور اسناد الکترونیکی دولتی از آبان‌ و اسناد مردم از بهمن ماه خبرداد.

حسن بابایی امروز در جلسه شورای قضایی استان با اشاره به تعیین تکلیف وضعیت ثبتی برخی روستاهای شهرستان آق‌قلا اظهار کرد: در چندین روستای این شهرستان که جمع زیادی از برادران و خواهران اهل‌سنت در آن سکونت دارند، پس از سال‌ها پیگیری، مشکلات ثبتی مردم برطرف و اسناد مالکیت به آنها واگذار شد.

رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور افزود: امروز شاهد اهدای اسناد مالکیت به مردم و دستگاه‌های دولتی بودیم و این اقدام می‌تواند به تثبیت حقوق مالکانه، کاهش اختلافات و تسهیل ارائه خدمات عمومی در این مناطق کمک کند.

وی با اشاره به تعیین تکلیف مالکیت املاک آموزش‌وپرورش در یکی از شهرستان‌های گلستان گفت: در یکی از شهرستان‌های استان، فرآیند تثبیت مالکیت تمام مدارس و ادارات آموزش‌وپرورش به پایان رسیده و برای آنها سند مالکیت صادر شده است.

بابایی با انتقاد از کندی اقدامات آموزش‌وپرورش در برخی مناطق کشور بیان کرد: سازمان ثبت برای تثبیت مالکیت مدارس و املاک آموزش‌وپرورش در سراسر کشور اعلام آمادگی کرده است، اما با وجود وعده‌ها و اعلام آمادگی‌های قبلی، هنوز اقدام جدی و متناسب با ضرورت موضوع از سوی این دستگاه انجام نشده است.

وی ادامه داد: انتظار می‌رود آموزش‌وپرورش با جدیت بیشتری برای تعیین تکلیف املاک خود وارد عمل شود تا اسناد باقی‌مانده نیز هرچه سریع‌تر به سند رسمی تبدیل شوند.

رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور از همکاری بنیاد مسکن در صدور اسناد مالکیت روستایی قدردانی کرد و گفت: بنیاد مسکن در بسیاری از استان‌ها، به‌ویژه در مناطق محروم و روستاهایی که مردم از نظر اقتصادی در شرایط دشوارتری قرار دارند، با جدیت در زمینه تثبیت مالکیت و صدور سند ورود کرده است.

بابایی افزود: در این سفر، روند اجرای طرح‌های بنیاد مسکن، وضعیت ساخت‌وسازها و فرآیند صدور اسناد مالکیت روستایی از نزدیک بررسی خواهد شد و اسناد صادرشده نیز به مردم واگذار می‌شود.

وی با اشاره به برنامه سازمان ثبت برای هوشمندسازی خدمات ثبتی اظهار کرد: الکترونیکی شدن و هوشمندسازی فرآیندهای ثبتی از محورهای مهم سند تحول و تعالی سازمان ثبت و برنامه هفتم پیشرفت است.

رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور ادامه داد: مراحل فنی صدور اسناد الکترونیکی انجام شده و پس از پایان آزمایش‌های لازم، از ابتدای آبان‌ماه تمام اسناد مالکیت مربوط به دستگاه‌های دولتی به‌صورت الکترونیکی صادر خواهد شد.

بابایی تصریح کرد: از این تاریخ، هیچ سند فیزیکی به دستگاه‌های دولتی تحویل داده نمی‌شود و اسناد مالکیت در بستر سامانه‌های الکترونیکی در اختیار متولیان دستگاه‌ها قرار خواهد گرفت.

وی با اشاره به تفاوت اسناد تک‌برگ اشخاص حقیقی و دستگاه‌های دولتی گفت: در حال حاضر اسناد مالکیت دستگاه‌های دولتی به‌صورت تک‌برگ و با رنگ متفاوت صادر می‌شود، اما با اجرای این طرح، صدور سند فیزیکی برای دستگاه‌های دولتی متوقف و سند آنها به‌صورت الکترونیکی ثبت و نگهداری خواهد شد.

بابایی از اجرای مرحله دوم این طرح برای اسناد مالکیت مردم خبر داد و گفت: پس از اجرای موفق مرحله نخست برای دستگاه‌های دولتی، صدور اسناد مالکیت الکترونیکی برای مردم نیز در دستور کار قرار دارد و پیش‌بینی می‌شود از ابتدای بهمن‌ماه اسناد جدید به‌صورت الکترونیکی صادر شوند.

وی افزود: اسناد مالکیت در کشور تاکنون دو مرحله را پشت سر گذاشته‌اند؛ در مرحله نخست، اسناد دفترچه‌ای صادر می‌شد و از سال 1395، اسناد مالکیت تک‌برگ جایگزین آنها شد. اکنون با اجرای طرح جدید، نسل سوم اسناد مالکیت، یعنی اسناد الکترونیکی، وارد چرخه خدمات ثبتی کشور خواهد شد.

رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور درباره مزایای این طرح اظهار کرد: با صدور الکترونیکی اسناد، امکان جعل و استفاده از اسناد جعلی تا حد زیادی از بین می‌رود و هزینه‌های مربوط به چاپ، نگهداری و ارسال پستی اسناد نیز به میزان قابل توجهی کاهش خواهد یافت.

بابایی اضافه کرد: در این فرآیند، سند مالکیت به‌صورت فیزیکی در اختیار افراد قرار نمی‌گیرد، اما اطلاعات سند در سامانه‌های سازمان ثبت ثبت و قابل استناد خواهد بود.

وی گفت: همکاران سازمان ثبت در حوزه فناوری اطلاعات، چند سال است که این پروژه را پیگیری می‌کنند و اجرای آن می‌تواند تحول مهمی در حوزه مالکیت، معاملات ملکی و ارائه خدمات ثبتی ایجاد کند.

بابایی درباره نحوه استفاده مردم از اسناد الکترونیکی بیان کرد: برای استعلام و احراز مالکیت، نیازی به ارائه نسخه فیزیکی سند وجود نخواهد داشت. سازمان ثبت از طریق ارتباطات وب‌سرویسی با 62 دستگاه و سازمان، امکان دسترسی برخط به اطلاعات اسناد را فراهم کرده است.

وی توضیح داد: برای نمونه، اگر فردی برای دریافت تسهیلات بانکی به وثیقه نیاز داشته باشد، می‌تواند با اعلام شماره سند و کد ملی، مالکیت خود را احراز کند و بانک نیز اطلاعات سند را در سامانه مشاهده خواهد کرد.

رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور ادامه داد: در معاملات ملکی نیز فروشنده می‌تواند با ارائه کد ملی و شماره سند، امکان مشاهده اصل اطلاعات مالکیت را برای مشاور املاک فراهم کند و پس از احراز مالکیت، فرآیند تنظیم مبایعه‌نامه یا قرارداد اجاره انجام شود.

وی تأکید کرد: دسترسی به اطلاعات سند برای بانک‌ها، دستگاه‌های اجرایی، دفاتر اسناد رسمی و مشاوران املاک، متناسب با سطح دسترسی قانونی آنها و از طریق ارتباطات وب‌سرویسی و سامانه‌های سازمان ثبت انجام خواهد شد.

بابایی خاطرنشان کرد: با اجرای کامل این طرح، ضمن افزایش امنیت معاملات و کاهش احتمال جعل، هزینه‌های مردم و دستگاه‌ها کاهش می‌یابد و فرآیندهای ثبتی با سرعت و شفافیت بیشتری انجام خواهد شد.

منبع: تسنیم

برای اطلاع از آخرین اخبار و تحلیل‌ها به کانال شرق در «تلگرام» بپیوندید.