|

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان؛

همدان قطب کشت گیاهان دارویی

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان گفت: کاملترین شناسایی گونه های دارویی از نظر تنوع گیاهان و رویش آنها در چه ارتفاعی از استان، مربوط به همدان است.

همدان قطب کشت گیاهان دارویی

به گزارش شرق، اسفندیار خزائی افزود: مرکز تحقیقات بر اساس آخرین مطالعات حدود یک هزار و ۶۵۸ گونه گیاهی در ۲ ناحیه رویشی حاشیه زاگرس در جنوب استان و ایران تورانی در شمال استان همدان را شناسایی کرده است.

وی افزود: با وجود بارش های پاییزه و زمستانه سال گذشته و اوایل بهار امسال اما گونه های گیاهی موجود در طبیعت استان در حد نرمال و ضعیف تر از سال گذشته است و به زودی به تناسب پوشش گیاهی گزارش وضعیت بحرانی، نیمه بحرانی و سفید استان از نظر آتش سوزی آماده ارائه می شود.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان اظهارکرد: برخی گونه ها نظیر گون پنبه ای یا سفید مختص استان بوده و ۳۰ گونه گون در طبیعت استان می روید که به وفور از آن در طبیعت می توان دید.

خرائی با بیان اینکه رویشگاه این گونه گیاهی وسیع بوده و در خطر انقراض نیست اضافه کرد: گونه «مُفراح» نیز مختص این استان است اما محدوده رویشگاه این گونه گیاهی محدود است.

وی اضافه کرد: گونه مفراح در چمن زارها، مراتع درجه یک و ارتفاعات قرار داد و از آنها با دقت حفاظت شده و اجازه شخم و برداشت داده نمی شود مگر اینکه چرای مفرط دام به این گونه گیاهی آسیب بزند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان با بیان اینکه باید بانک ژن را در طبیعت حفظ کرد اظهار کرد: در این راستا نیازمند حرکت به سمت تجاری سازی گونه های گیاهی هستیم تا بانک ژن در طبیعت باقی بماند.

خزائی ادامه داد: حفظ بانک ژن در طبیعت با تولید و زراعی کردن گونه های گیاهی در بخش کشاورزی شدنی است که برای یک تیره از نعناییان این کار انجام شده است.

وی درباره موسیر نیز گفت: با توجه به نگهداری دشوار سیر، منابع طبیعی استان همدان بر روی تجاری سازی موسیر کار کرد چرا که موسیر طبیعی است اما سیر را به سختی می توان حفظ و نگهداری کرد.