|

فیلم‌های قاجاری کاخ گلستان دیجیتال می‌شوند

پس از انتشار خبر شناسایی ۳۱ حلقه فیلم از دوره قاجار در کاخ گلستان، حافظت و دیجیتال‌سازی این آثار با حضور مدیران سینما بررسی شد.

فیلم‌های قاجاری کاخ گلستان دیجیتال می‌شوند

به گزارش گروه رسانه‌ای شرق،

هفته گذشته آفرین امامی، مدیر مجموعه میراث جهانی کاخ گلستان اعلام کرد: هنگام اجرای عملیات ساماندهی و حفاظت اشیای آلبوم‌خانه و بررسی جعبه‌های مربوط به حلقه‌های فیلم از مجموعه‌ای تحت عنوان فیلم خام که در گذشته، ثبت و ضبط شده است، ۳۱ حلقه فیلم دارای تصویر از دوره قاجار شناسایی شد. این آثار شامل ۲۸ حلقه فیلم ۳۵ میلی‌متری و ۳ حلقه فیلم ۱۶ میلی‌متری است که از سوی کارشناسان و امین‌اموال آلبوم‌خانه کاخ گلستان شناسایی شده‌اند.

براین اساس، جمعی از مدیران سازمان سینمایی به کاخ گلستان رفتند تا در دیدار با معاون میراث فرهنگی کشور درباره این حلقه فیلم‌ها گفت‌وکو کنند.

طبق گزارش روابط عمومی وزارت میراث فرهنگی در نشست مشترک میان مدیران‌ ارشد وزارت میراث‌فرهنگی و سازمان سینمایی، موضوع بررسی، حفاظت و دیجیتال‌سازی این آثار ارزشمند مورد بحث و تصمیم‌گیری قرار گرفت تا مسیر صیانت از میراث‌تصویری ایران با همکاری دو نهاد تخصصی، علمی و نظام‌مند دنبال شود.

این نشست با حضور علی دارابی، قائم‌مقام وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و معاون میراث‌ فرهنگی، رائد فریدزاده، رئیس سازمان سینمایی، روزبه کردونی، مشاور وزیر و مدیرکل حوزه وزارتی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، و لادن طاهری، مدیر فیلمخانه ملی ایران، در کاخ گلستان برگزار شده و آخرین وضعیت شناسایی و حفاظت از فیلم‌های تاریخی موجود در مخازن کاخ گلستان بررسی و درباره تدوین برنامه زمان‌بندی برای ترمیم و دیجیتال‌سازی این آثار تصمیم‌گیری شد.

علی دارابی، قائم‌مقام وزیر و معاون میراث‌فرهنگی کشور در این نشست با اشاره به اهمیت این گنجینه تصویری گفت: بحث اصلی ما در این بازدید، بررسی مجموعه‌ای از فیلم‌هایی بود که طی سال‌های گذشته ثبت شده بودند. در پی بررسی‌های دقیق‌تر، مشخص شد بخشی از این فیلم‌ها متعلق به عصر ناصری است به همین دلیل با همکاری و دستور دکتر فریدزاده (رئیس سازمان سینمایی)، مرکز فیلمخانه ملی ایران به‌ سرعت وارد عمل شد. امروز نیز برای اطلاع از روند پیشرفت کار و هماهنگی بیشتر در محل حضور یافتیم.

او افزود: ضرورت دارد برای این آثار برنامه زمان‌بندی دقیقی تدوین شود تا فرآیند تهیه شات‌لیست، بازخوانی و در نهایت دیجیتال‌سازی آن‌ها با دقت و رعایت استانداردهای فنی انجام شود. هرچند این روند زمان‌بر است، اما به مردم عزیزمان اطمینان می‌دهم که با تعامل میان وزارت میراث‌ فرهنگی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، این کار با سرعت و دقت پیش خواهد رفت.

در ادامه، فریدزاده با قدردانی از همکاری‌های شکل‌گرفته میان دو نهاد تخصصی گفت: با همکاری صورت‌گرفته میان کاخ گلستان و نهاد تخصصی این حوزه یعنی فیلمخانه ملی ایران، از همان ساعات اولیه بررسی گنجینه‌های یافت‌شده آغاز شد و فرآیند همکاری و تبادل تخصصی در این زمینه در دستور کار قرار گرفت.

او افزود: خوشبختانه کشور ما از نظر فناوری و دانش فنی در حوزه ترمیم و حفاظت فیلم‌های تاریخی در سطح بالایی قرار دارد و فیلمخانه ملی ایران با بهره‌مندی از تجربه‌ای چندین‌ساله، توانایی صیانت از این میراث گران‌سنگ تصویری را داراست. انتظار می‌رود با انجام بررسی‌های دقیق‌تر و هماهنگی‌های لازم با وزارت میراث‌فرهنگی، به‌زودی شاهد اطلاع‌رسانی عمومی و نمایش بخشی از این گنجینه‌های کم‌نظیر برای ملت عزیز ایران باشیم.

لادن طاهری، مدیر فیلمخانه ملی ایران نیز با اشاره به ماهیت فنی و زمان‌بر بودن این فرآیند گفت: شناسایی فیلم‌های جدید در آرشیوها موضوعی طبیعی و مداوم در فرآیندهای آرشیوی است. مرمت و بازسازی فیلم‌های شناسایی‌شده در کاخ گلستان مستلزم صرف زمان، دقت و رعایت استانداردهای ویژه است. بسیاری از این آثار دارای نگاتیو نیتراته هستند که نیازمند مراقبت ویژه و شرایط ایمنی خاص برای نگهداری و مرمت است.

او تاکید کرد: فیلمخانه ملی ایران با بهره‌گیری از تجهیزات و متخصصان حرفه‌ای، تمام ظرفیت خود را برای حفاظت و دیجیتال‌سازی این آثار به‌کار خواهد گرفت تا در آینده نزدیک امکان دسترسی علمی و نمایش عمومی بخشی از این میراث تصویری ارزشمند فراهم شود.

در این نشست همچنین سیدعباس مصطفوی مدیرکل دفتر مرکزی حراست وزارت میراث‌فرهنگی، سعید خال مدیرکل پشتیبانی و رفاه وزارت میراث‌فرهنگی و مهدی شفیعی معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان سینمایی حضور داشتند و در چارچوب یک تعامل راهبردی، راهکارهای مشترک برای حفاظت، مرمت و دیجیتال‌سازی این آثار فاخر تاریخی بررسی شد.

منبع: ايسنا

آخرین اخبار میراث فرهنگی و گردشگری را از طریق این لینک پیگیری کنید.