استرداد اراضی میانکاله اعلام شد؛ اما هنوز عملی نشده است
بالاخره پس از کش و قوسهای فراوان مصوبهای که در سال ۹۹ در هیات دولت حسن روحانی تصویب شده بود، در هیات دولت مسعود پزشکیان لغو شد و میانکاله روی کاغذ از شرکت بهرهبردار گرفته شد. حال باید دید پاسکاریهای دولتیها برای بازگرداندن اراضی ملی به نتیجه خواهد رسید.

به گزارش گروه رسانه ای شرق؛ مسئولان سازمان حفاظت محیط زیست بالاخره خبر دادند «اراضی واگذار شده به شرکت صنایع پتروشیمی گهر درود مازندران (پتروشیمی میانکاله) به پیشنهاد سازمان حفاظت محیط زیست و با تصویب هیات وزیران مسترد میشود. بر اساس این مصوبه «مطابق این مصوبه هیات وزیران در روز یکشنبه ۷ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ با استناد به اصل یکصدوسیوهشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران بندهای ۴ و ۵ (الف) مصوبه هیات وزیران در سال ۱۳۹۹ لغو شد. این مصوبه تاکید دارد که وزارت جهاد کشاورزی موظف است نسبت به استرداد قانونی این اراضی اقدامات لازم را انجام دهد.»
پیشتر مسعود پزشکیان در جلسه هفته گذشته هیات دولت در واکنش به گزارش رییس سازمان حفاظت محیط زیست درباره تلاش مجدد برای تأسیس مجتمع پتروشیمی در منطقه میانکاله، بلافاصله در گفتوگوی تلفنی با استاندار مازندران، ضمن دستور توقف هر گونه عملیات در این زمینه، بر ضرورت برخورد و محاکمه با خاطیان تأکید کرده بود. حال باید دید سازمان امور اراضی و وزارت کشاورزی (سازمان منابع طبیعی و ابخیزداری) چطور و چه زمانی این دستور را اجرایی خواهند کرد و اراضی للمرز و حسینآباد را به مرتعداران و اکوسیستم آنجا باز خواهند گرداند و حصارهای آهنی از دور ۹۰ هکتار اراضی ملی برداشته خواهد شد؟
بندهای ۴ و ۵ الف چه بود؟
بر اساس بندهای ۴ و ۵ مصوبه دولت روحانی در سال ۱۳۹۹ قرار بود با هدف ایجاد زیرساختهای لازم برای رفع نیاز صنایع پاییندستی پتروشیمی، ایجاد اشتغال پایدار و با رویکرد آمایش سرزمینی از طریق اجرای طرحهای پیشران صنعت پتروشیمی «پارک اختصاصی تولید پروپیلن از گاز طبیعی» در منطقه امیرآباد به گنجایش سالانه ۴۰۰ هزار تن راه اندازی شود. به این منظور «خطوط انتقال پروپیلن به طول حدود (۲۰۰) کیلومتر از امیرآباد به دامغان به منظور دسترسی به بزرگراه و راهآهن احداث شود.