|

معاون وزیر ارتباطات در واکنش به گزارش انجمن تجارت الکترونیک:

بخش‌های از گزارش «کیفیت اینترنت ایران» خلاف واقع است

رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی به گزارش اخیر درباره رکورد ایران در خاموشی مطلق اینترنت و قطعی سراسری ایران واکنش نشان داد.

بخش‌های از گزارش «کیفیت اینترنت ایران» خلاف واقع است

هفته جاری انجمن تجارت الکترونیک تهران، دومین گزارش خود از وضعیت «کیفیت اینترنت ایران» را منتشر کرد. این گزارش نیز مانند گزارش اول این انجمن نشان می‌دهد که وضعیت اینترنت ایران خطرناک است و ایران کند‌ترین اینترنت دنیا است. همچنین این گزارش تاکید کرده بود با وجود این اینترنت دسترسی به رشد بالای اقتصاد دیجیتال رویایی بیش نیست. هرچند هیچ‌کدام از مدیران وزارت ارتباطات در روز رونمایی از این گزارش در این مراسم حضور نداشتند، حالا چند روز پس از انتشار این گزارش، معاون وزیر ارتباطات و رئیس رگولاتوری همانند سری گذشته اعلام کرده است که داده‌های این گزارش خلاف واقع است.

به گزارش «فن‌زی»  رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در گفت‌وگویی که با خبرگزاری «ایسنا» داشته است با اشاره به اینکه بخشی از گزارش انجمن تجارت الکترونیک و بخش فیلترینگ در خصوص رکورد ایران در خاموشی مطلق اینترنت خلاف واقع است، گفته است که این ادعاها بدون پشتوانه کارشناسی بوده و چنین تیترهایی افکار عمومی را مخدوش و ایجاد ناامیدی می کند.

امیر محمدزاده لاجوردی، رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، در این باره گفت: «با وجود اینکه در متن نکاتی خوبی داشت، اما تیترهای آن غیرکارشناسی، سیاسی و بعضا خالی از حقیقت بود. در سال گذشته میلادی، کشور هیچ قطعی سراسری اینترنت نداشته است  و حتی دولت در برابر تقاضای قطعی اینترنت در زمان کنکور نیز مقاومت کرد و برخلاف سنوات قبل اینترنت به صورت مقطعی نیز قطع نشد.» این اظهارات در حالی است که همزمان با برگزاری کنکور در سال گذشته گزارش کاربران و نهادهای بین‌المللی از جمله نت‌بلاکس اعلام کردند که اینترنت موبایل برای دو روز از ۸ صبح تا ۱۴ بعدظهر به صورت کامل قطع بوده است. همچنین گزارش‌های نهادهایی مانند کلودفلر از ۵ قطعی بزرگ اینترنت در سال ۲۰۲۳ در ایران خبر داده است.

با این حال معاون وزیر ارتباطات باور دارد که این گزارش‌ها حقیقت را نمی‌رسانند و با انتخاب تیتر‌های نادرست نباید مردم را به اشتباه انداخت. او در این زمینه گفت: «این تیتر گزارش که «در خاموشی مطلق اینترنت در دنیا رکورددار هستیم» خلاف واقع و بدون پشتوانه کارشناسی است و چنین تیترهایی افکار عمومی را مخدوش و ایجاد ناامیدی می‌کند. در جایی از این گزارش و بخش فیلترینگ که سهم عمده ای از این گزارش دارد به ۴۸ سایت که به ادعایشان با اختلال روبرو هستند، اشاره شده در حالی که ۱۴ سایت روی آی پی کشور ما مسدود شده و تحریمی است و اختلالی از داخل کشور ندارد، حدود ۳۰ سایت از ۳۵ سایت دیگر نیز در زمان دولت های قبل محدود شده‌اند.»  

لاجوردی تاکید کرد: «وزارت ارتباطات هم همواره اعلام کرده که از بازنگری در سیاست مسدودسازی و سایت‌های محدودشده چه در دولت های قبل و چه برخی از ۴-۵ سایت و پلتفرمی که در جریانات سال گذشته محدود شده حمایت می‌کند و تجدیدنظر در این موارد را بارها در کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه و مرکز ملی فضای مجازی پیگیری کرده و در این باره توضیح داده است.»

رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی با بیان اینکه در متن خود گزارش گفته شده است که شاخص‌های کیفی اینترنت نسبت به ابتدای سال بهبود پیدا کرده است؛ در حالی‌که اغلب تیترهای گزارش و به تبع آن رسانه‌ها، هدفی غیر از کمک به بهبود را متبادر می‌کنند، ادامه داد:  «از هر نقد سازنده‌ای برای بهبود کیفیت شبکه استقبال می‌کنیم. در مورد مشابه همین گزارش، قبلا همکاران بنده مفصل با نویسندگان جلسه گذاشته‌اند و در حضورشان شاخص‌های کیفیت شبکه را تست کرده‌اند. انتظارم از مجموعه های تخصصی برخوردی حرفه‌ای‌تر و منصفانه است.»

منبع: ايسنا
 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها