تلاش هوش مصنوعی برای شکار فرازمینیها
پروژه گالیه بهدنبال استفاده از روشهای علمی دقیق در جستوجوها برای اشیای ناشناس پرنده یا همان یوفو (UFO) است.

به گزارش گروه رسانه ای شرق؛ لورا دومینه، یک فیزیکدان که مدرک دکترای خود را در دانشگاه استنفورد آمریکا با مطالعه «نوترینو» - یک ذره بنیادی که از نظر الکتریکی خنثی بوده و به ندرت وارد برهمکنش میشود - به پایان رساند، دانش علمی خود را به سوی آسمانها سرازیر کرده است.
لورا دومینه بهجای آنکه به یک مسیر شغلی معمولی در فیزیک یا فناوری وارد شود، به پروژه گالیله در مرکز اخترفیزیک هاروارد و اسمیتسونیان در کمبریج، ماساچوست پیوسته است. این پروژه بهدنبال استفاده از روشهای علمی دقیق در جستوجوها برای اشیای ناشناس پرنده یا همان یوفو (UFO) است.
این رصدخانه مجموعهای کوچک از حسگرها و دوربینهای پیشرفته است که در خارج از بوستون مستقر شدهاند و بهطور متوالی با کمک هوش مصنوعی آسمان را رصد میکنند تا بهشکل دقیق حجم عظیم دادهها مورد بررسی قرار بگیرد.
پروژه گالیله توسط آوی لوب، اخترفیزیکدان دانشگاه هاروارد، به وجود آمده است؛ فردی که با ادعاهای جنجالی خود شناخته میشود، از جمله پیشنهاد او مبنی بر اینکه اوموآموا - نخستین جرم میانستارهای شناختهشدهای که مسیر حرکت آن از منظومه خورشیدی میگذرد - احتمالا یک سفینه فضایی بوده است.
هدف آوی لوب این است که به تحقیقات مربوط به اشیای ناشناس پرنده اعتبار ببخشد؛ موضوعی که به آن اغلب با تئوریهای توطئه و شبهعلم انگ زده میشود. تلاشهای او بخشی از فعالیتهای فزاینده در میان دانشمندان مورد احترام است که احتمال وجود حیاتی هوشمند فرازمینی در نزدیکی زمین را بررسی میکنند، بهویژه بهدنبال افشاگریهای اخیر دولت آمریکا درباره مواجهه با پدیدهای هوایی غیرقابل توضیح.
دومینه، یک کودک نابغه چندزبانه و زبانآموز پرشور، از سنین پایین مجذوب ایده حیات هوشمند بیگانه شد. با الهام از ژاک والی - ستارهشناس فرانسوی - که به خاطر نقشش برای فناوریهای اینترنت و تحقیقات یوفو شناخته میشود، لورا دومینه فیزیک را راهی برای کشف این رازها تصور کرد.
همچنین با رویکرد دادهمحور پروژه گالیله و چشمانداز آن برای ایجاد رصدخانههای قادر به فراهم کردن شواهد محکم مبنی بر وجود یا عدم وجود اشیای ناشناس پرنده، علاقه او به این موضوع دوچندان شده است.
لورا دومینه بهشکل نزدیک با ریچارد کلوت، یک دانشمند جنجالی دیگر با سابقه فعالیت در علوم کامپیوتر و مهندسی و علاقه طولانی نسبت به حیات فرازمینی، همکاری دارد.
با یکدیگر، آنها سیستمهای هوش مصنوعی را با استفاده از ابزارهای منبع ازاد نظیر Blender آموزش میدهند تا تمام اشیای پرنده شناختهشده مانند هواپیماها، پرندگان و پهپادها شبیهسازی شوند تا این نرمافزار بتواند یاد بگیرد چه پدیدهای معمولی است و کدام بهعنوان یک ناهنجاری شناخته میشود.
نرمافزار شناسایی اشیای آنها موسوم به You Only Look Once (YOLO)، در حال آموزش دیدن است تا بتواند در حسگرهای مختلف فعالیت کند. هدف نهایی این است که یک سیستم کاملا هماهنگ ایجاد شود که فعالیتهای غیرمعمول را شناسایی میکند.
با وجود پیشرفت آهسته و چالشهای فنی، از جمله نتایج مثبت کاذب ناشی از حشرات، پرندگان یا تابش نور خورشید، تلاش آنها بهطور مدام در حال پیشرفت است. این تیم یک مقاله منتشر کرده است که در آن دادههای دوربینهای مادون قرمز مورد بررسی قرار میگیرد؛ مقالهای که به نتایج متوسط اما امیدوارکنندهای دست یافته است. فعالیت آنها با هدف ایجاد یک پایه علمی برای مطالعه اشیای ناشناس پرنده پیش میرود که از مشاهدات روایی فراتر رفته و به سمت دادههای قابل اندازهگیری و بررسی حرکت کرده است.
این پروژه توسط دفتر حل ناهنجاریهای همهجانبه پنتاگون (AARO) که بیش از 1800 گزارش یوفو را بررسی کرده، از نزدیک تحت نظر است. در حالیکه بسیاری از آنها قابل توضیح هستند، صدها مورد همچنان مرموز باقی ماندهاند. با برنامهریزی رصدخانههای بیشتر و بهبود فناوری، دومینه و تیمش امیدوارند که به یکی از قدیمیترین و عمیقترین سوالات بشریت، شفافیت - و شاید هم افشاگری - ارائه دهند: آیا ما در جهان تنها هستیم؟