|

وزیر ارتباطات در آیین گرامیداشت روز ارتباطات:

سرمایه‌گذاری اپراتورها به کمتر از ۲ میلیارد دلار رسیده است

تار هاشمی تایید کرد که برای تحقق هدف رسیدن سهم ۱۰ درصدی اقتصاد دیجیتال از تولید ناخالص ملی، در این بخش باید بین ۲۵ تا ۳۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری صورت بگیرد.

سرمایه‌گذاری اپراتورها به کمتر از  ۲ میلیارد دلار رسیده است

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، در گرامیداشت روز جهانی ارتباطات اعلام کرد که به دلایل مختلف سرمایه‌گذاری اپراتورها در سال گذشته به کمتر از ۲ میلیارد دلار رسیده است. ستار هاشمی تایید کرد که برای تحقق هدف رسیدن سهم ۱۰ درصدی اقتصاد دیجیتال از تولید ناخالص ملی، در این بخش باید بین ۲۵ تا ۳۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری صورت بگیرد.

به گزارش «فن‌زی»، مراسم گرامیداشت روز ارتباطات و افتتاح پروژه‌های ارتباطی امسال برخلاف سال‌های اخیر بدون حضور رسانه‌های تخصصی و شرکت کمرنگ مدیران فعال در اکوسیستم ارتباطات و فناوری اطلاعات کشور برگزار شد.

ستار هاشمی،  وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در سخنرانی خود با اشاره به شعاری که برای این سال انتخاب کرده‌اند گفت: «شعار محوری وزارت ارتباطات این است که ارتباط باید بازبماند تا انتقال دانش و تعامل هم‌افزا شکل بگیرد و توسعه انسانی اتفاق بیفتد. شعار امسال وزارت ارتباطات «ارتباط پایدار، زندگی هوشمند» است. طبیعتا زندگی هوشمند تمامی شئون زندگی انسان‌ها در بر می‌گیرد.»

او ادامه داد: «محورهایی که در دستور وزارت ارتباطات ودر تعامل با سایر دستگاه‌ها برای امسال در نگظر گرفته شده، توسعه ارتباطات و ارتقای کیفیت اینترنت است. مردم در بحث کیفیت ارتباطات از ما مطالبات جدی دارند. واقعیت این است که در سال‌های گذشته متناسب با نیازهای مردم، سرمایه‌گذاری مناسبی برای توسعه زیر ساخت‌های ارتباطی کشور صورت نگرفته است.»

او با اشاره به وضعیت اقتصاد دیجیتال در کشور اعلام کرد:‌«اگر ما صحبت از دسترسی سهم ۱۰ درصدی اقتصاد دیجیتال از GDP می‌کنیم این موضوع نیازمند سرمایه‌گذاری ۲۵ تا ۳۰ میلیارد دلار در این بخش است و این درحالی است که جمع سرمایه‌گذاری اپراتورهای ما به دلایل مختلف در سال گذشته کمتر از ۲ میلیارد دلار بوده است. درنتیجه در حال طراحی زمینه‌ها و ایجاد مشوق‌های لازم برای بخش خصوصی هستیم که بتوانیم این موضوع را دنبال کنیم.»

اوبا بیان اینکه امسال شاهد اتفاقات خوبی چه در بحث توسعه ماهواره‌ها و چه در بحث راه اندازی و ارتقای پروژه‌ها خواهیم بود، از پروژه‌های پایگاه چابهار، زیرساخت‌های سلماس و چناران به عنوان پروژه‌های بزرگی یاد کرد که امسال به نتیجه می رسد.

هاشمی، حکمرانی بر مبنای داده را اولویت دولت چهاردهم برشمرد و با اشاره به تاکید رئیس جمهوری در این زمینه گفت: «امسال پروژه جی نف را در بحث مدیریت زمینه با جدیت دنبال می کنیم؛ اتفاقات خوبی در این زمینه شکل گرفته است و تعامل مثبت و سازنده ای را با دستگاه‌های دولتی و قوه قضاییه داشته‌ایم.»

پزشکیان: برای مدیریت بهتر به داده نیاز داریم

در مراسم امروز مسعود پزشکیان، رئیس جمهوری نیز با اشاره به تحولاتی که داده در حل مسائل مختلف می‌تواند انجام دهد، اعلام کرد که باید در کشور به جمع‌آوری درست داده و دسترسی استاندارد به آن توجه بیشتری شود.

پزشکیان در این مورد گفت:‌ «اگر بخواهیم کشور را بسازیم و آینده را درست کنیم نیاز به داده درست و کافی داریم. کسی که این داده را ندارد شکست می خورد.»

او ادامه داد: «ما از زمانی که در مجلس و دانشگاه بودیم به دنبال این بودیم که این سیستم را داشته و بر اساس داده‌ها مدیریت کنیم. اکنون رانت و رشوه و زمین خواری و قاچاق  به خاطر این است که داده نداریم. نمی‌توانیم رصد کنیم که چه کسی و کجا چه کار می‌کند؟ چرا انحراف پیدا کرد؟ اگر می خواهیم مشکلات را حل کنیم نیاز به داده داریم.»

او با اشاره به اینکه که داده می‌تواند جلوی بسیاری از خرابی‌ها و کارشکنی‌ها را بگیرد، گفت: «یکباره اعلام می کنند ۱۰ همت پول در یک بانک گم شد. مگر پول گم می شود. اینها به خاطر این است که ما داده درست و به موقع نداریم.کد زمین یا همان کاداستر را ما از سال ۱۳۷۶ دنبال آن هستیم. اگر این کد باشد آیا کسی می تواند زمین خواری و کوه خواری انجام دهد؟ »

او در صحبت‌های خود تاکید کرد که برای به‌روزرسانی و استفاده از ظرفیت‌های هوش مصنوعی باید با کشورهای دیگر ارتباط برقرار کرد.

پزشکیان اعلام کرد: «برادری گفت به چین وابسته نشویم. ارتباطات حکم می کند ارتباط برقرار کنیم. اینکه من یک توانمندی دارم یک بحث است، اما اینکه من بتوانم از توانمندی های دیگران استفاده کنم یک بحث دیگر است. من که عقل خود را رها نمی‌کنم، اما آیا اشکالی دارد از عقل دیگران استفاده کنم؟»