فراکسیون تسهیل تجارت و سرمایهگذاری مجلس با افزایش تعرفه اینترنت همراه مخالفت کرد
رضا حاجی پور اعلام کرد: «باید شاهد توسعه متوازن شبکه اینترنت ثابت و عمران در کشور باشیم تا مردم از نظر هزینه و کیفیت، امکان انتخاب داشته باشند.»

رییس فراکسیون تسهیل تجارت و سرمایهگذاری مجلس، از مخالفت این فراکسیون با افزایش تعرفه اینترنت همراه خبر داد.
رضا حاجیپور با تاکید بر اینکه فراکسیون تسهیل تجارت و سرمایهگذاری مجلس با افزایش تعرفه بستههای اینترنت همراه در شرایط فعلی مخالف است، گفت: «متاسفانه برای مردم گزینه دیگری جز شبکه اینترنت همراه ایجاد نکردهایم و آنها چارهای جز خرید بسته های اینترنت ندارند.»
او با تاکید بر اینکه مجلس با افزایش تعرفه اینترنت همراه، مخالف است، اعلام کرد: «باید شاهد توسعه متوازن شبکه اینترنت ثابت و عمران در کشور باشیم تا مردم از نظر هزینه و کیفیت، امکان انتخاب داشته باشند.»
به گفته او تا قبل از توسعه متوازن اینترنت پهنباند ثابت مبتنی بر فیبر نوری و اینترنت همراه، حقوق مصرفکنندگان و مشترکان باید لحاظ شود. دولت مکلف است که هر چه سریعتر تعهدات خود در حوزه شبکه اینترنت ثابت را برای مردم، ایجاد کند.
او با اشاره به اینکه باید میزان دسترسی مردم از سوی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به شبکه ثابت مبتنی بر فیبر نوری اعلام شود، گفت: «در راستای توسعه شبکه دسترسی نهایی اینترنت پهن باند ثابت مبتنی بر فیبر نوری صندوقی تحت عنوان صندوق توسعهی شبکه فیبر نوری تاسیس شد و منابع مالی خوبی معادل ۶ تا ۷ هزار میلیارد تومان در این صندوق در اختیار دولت قرار میگیرد.»
او با درخواست از وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات برای انجام این کار، اعلام کرد: «با توجه مشوقهای مالی خوبی که در اختیار دولت قرار گرفته و همچنین اقدامات قبلی انجام شده در راستای اینترنت پهن باند ثابت مبتنی بر فیبر نوری، وظیفه دولت توسعه فعالیتها در این حوزه و تحقق تعهد ایجاد شده مبتنی بر برنامه هفتم توسعه در راستای اتصال اینترنت پهن باند ثابت است.
به گزارش «فنزی»، مخالفت با افزایش تعرفه اینترنت همراه در حالی اتفاق میافتد که اپراتورهای اصلی این حوزه یعنی همراه اول، ایرانسل و رایتل در سالهای گذشته بارها نسبت به ثابت ماندن تعرفه این بخش با وجود تورم و مشکلات اقتصادی انتقاد کردهاند. براساس ادعای آنها، ثابت ماندن تعرفه در شرایطی رقم میخورد که تعرفه بسیاری از خدمات و محصولات با توجه به تورم چندبرابر شده و از سوی دیگر مشکلات تحریم و نوسانات نرخ ارز باعث شده تا آنها در واردات تجهیزات برای توسعه شبکه و همچنین سرمایهگذاری با مشکل مواجه شوند.
در ادامه بیتوجهی به خواسته اپراتورهای همراه برای افزایش تعرفه اینترنت آنها هفته گذشته به معاون وزیر ارتباطات و رئیس رگولاتوری هم نامه نوشتهاند. مدیران همراهاول، ایرانسل و رایتل خطاب به معاون وزیر و رئیس رگولاتوری گفتهاند که تعرفه بستههای اینترنت را تغییر خواهند داد.
مدیران عامل همراه اول، ایرانسل و رایتل در این نامه به رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی با اشاره به شرایط اقتصادی کسبوکارها، افزایش نرخ دلار و تداوم تورم فرسایشی و تشدید تحریم اعلام کردهاند که نهایت تا هفته آینده بستههای جدید اینترنتی در بازه سقف و کف مصوبات کمیسیون در کانالهای فروش به مشترکان ارائه خواهند داد.
مدیران این سه اپراتور در این نامه خطاب به حمید فتاحی، نسبت به عدم تایید درخواستهایشان برای متناسبسازی تعرفه خدماتشان با جهش نرخ دلار و تورم اعتراض و اعلام کردهاند که با توجه به بیتوجهای چند سال اخیر در این زمینه خودشان تصمیم به تغییر تهرفه براساس مصوبه رگولاتوری گرفتهاند.
طبق اطلاعات درج شده در این نامه موضوع افزایش تعرفهها دی ماه سال گذشته در جلسات کارشناسی متعدد رگولاتوری بررسی شده و در آن جلسه اعلام شده که با توجه به استراتژی بازار باید افزایش حداقل ۷۵ درصد قیمت بستههای دیتا همزمان با حذف بستههای غیر اوج و ارائه بستههای حجیم مورد نیاز کاربران همراه اتفاق بیفتد که تاکنون مورد تایید رگولاتوری قرار نگرفته است.
تاریخ این نامه مربوط به ۱۴ اردیبهشت است و ۹ روز از ارسال این نامه به رگولاتوری میگذرد با این حال تا این لحظه برخلاف ادعای مطرح شده در نامه، تعرفههای خود را تغییر ندادهاند.
آنها در این نامه تاکید کردهاند که افزایش ۳۴ درصدی تعرفه در سال ۱۴۰۲ با توجه به شرایط اقتصادی و تورمی کمکی به افزایش درآمد و سرمایهگذاری جدید آنها در این حوزه نکرده است.