واکنش ها به اکران «پیر پسر» اکتای براهنی ادامه دارد
حسن فتحی نوشت: ساخته آقای اکتای براهنی را هنوز ندیدهام و طبعا در این چند کلمه قصد سخن درباره محتوای این اثر را ندارم. اما در مقام یک فیلمساز که با مشکلات عدیده فیلمسازی در این سالها آشناست، بر خود لازم میدانم که از موجودیت پشت آسیب دیده سینمای دغدغهمند اجتماعی و فیلمسازان فعال در این عرصه دفاع کنم.

به گزارش گروه رسانهای شرق،
فیلم سینمایی «پیر پسر» به کارگردانی اکتای براهنی در هفتههای اخیر با فشارها و محدودیتهای بسیاری روبهرو شده است. سالنهای سینما از استقبال زیاد مخاطبان از این فیلم خبر میدهد و در مقابل عدهای مخالف سرسخت نمایش این فیلم هستند، فیلمی که مدتها در صف گرفتن پروانه نمایش بود و برای نخستین بار در جشنواره چهل و سوم فیلم فجر در نمایش ویژه و فقط برای اهالی رسانه و منتقدان نمایش داده شد.
«پیر پسر» که در جشنواره فیلم فجر با واکنشهای متفاوتی روبهرو شد، به دلیل جسارت و روایتش از همان ابتدا در مرکز توجه قرار گرفت. هرچند فیلم موفق به دریافت مجوز نمایش عمومی شد، اما از همان روزهای ابتدایی اکران، زمزمههایی از فشار برای کاهش سانس، حذف برخی دیالوگها و… روبهرو شد.
«پیر پسر» از نظر بسیاری از منتقدان، یکی از مهمترین و متفاوتترین فیلمهای سالهای اخیر سینمای ایران است؛ اثری که با ترکیبی از بازیهای قدرتمند (به ویژه بازی حسین پورشیرازی و حامد بهداد) روایت چندلایه و مضمون روانکاوانهاش، سعی کرده به زوایای کمتر دیدهشدهای بپردازد.
این روزها جمع وسیعی از اهالی سینما و بسیاری از صنوف سینمایی در حمایت از این فیلم قلم به دست گرفته اند و یا از طریق صفحات مجازی از اهمیت اکران این فیلم مینویسند.
حسن فتحی کارگردان صاحبنام سینما، تلویزیون و نمایش خانگی در صفحه شخصیاش نوشت: «ساخته آقای اکتای براهنی را هنوز ندیدهام و طبعا در این چند کلمه قصد سخن درباره محتوای این اثر را ندارم. اما در مقام یک فیلمساز که با مشکلات عدیده فیلمسازی در این سالها آشناست، بر خود لازم میدانم که از موجودیت پشت آسیب دیده سینمای دغدغهمند اجتماعی و فیلمسازان فعال در این عرصه دفاع کنم. همواره باور داشتهام هر فیلمسازی باید حق ساختن فیلم خود را داشته باشد و هر تماشاگری که بخشی از وقت خود را صرف دیدن یک فیلم میکند حق نقد و اظهار نظر بیواهمه درباره آن فیلم را؛ در عین حال مخالف جدی آنگروه از افراد و افکاری هستم که از موضع قیمسالاری در پی آنند که سینمای اجتماعی را مورد تیغ حملات متعصبانه خود قرار داده و موجبات توقیف آن را فراهم آورند. قدر مسلم هجمهای را که اینروزها متوجه فیلم «پیر پسر» شده، در همین راستا باید ارزیابی کرد. فیلمی که بر اساس شششماره پروانه نمایش و اکران خود را از دستگاه فرهنگی دولت قبلی گرفته و اکنون که در روزگار مدیران فرهنگی جدید امکان اکران یافته و با استقبال خوبی هم روبرو شده است مورد حملات تند و درخواست توقیف از جانب جریاناتی قرار گرفته، که سالهای بسیاریست که با سینمای اندیشمند و معترض اجتماعی مخالفت جدی دارند و جز از فیلمهای کمدی سخیف و سرشار از سبکسری و ابتذال، هیچ ژانر سینمایی دیگری را بر نمیتابند. این گروه غافل از آنند که دیگر دوران قیمسالاری و تعیین تکلیف برای مردم و تحمیل سلیقه به نسل جوان جامعه ایران و در سخن با علاقهمندان به سینما مدتهاست سپری شده است. و مردم خود محقاند به اینکه حسب سلیقه و علاقهشان فیلم و سریالی را که مایل اند تماشا کنند!!!»
آخرین اخبار فرهنگ و هنر را از طریق این لینک پیگیری کنید.