درگذشت مسعود جلالیمقدّم و عبّاس انواری
«مسعود جلالیمقدّم» و «عبّاس انواری»، از اعضای مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی، از دنیا رفتند.

به گزارش گروه رسانهای شرق،
«مسعود جلالیمقدّم» و «عبّاس انواری»، از اعضای مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی، از دنیا رفتند.
«مسعود جلالیمقدّم»، مدیر بخش ادیان، اساطیر و عرفان دانشنامۀ ایران و عضو شورای عالی علمی مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی، سهشنبه، هفدهم تیر در هفتادوچهارسالگی و «عبّاس انواری»، مدیر بخش علوم پایه و مهندسی دانشنامۀ ایران و عضو شورای عالی علمی مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی، شنبه، بیستویکم تیر از دنیا رفتند.
رئیس مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی در پیام تسلیت خود برای جلالیمقدّم که در همۀ ۴۰ سال گذشته با این مؤسّسه به همکاری پرداخت و مداخلی چون اَبْتَریّه، ابراهیمیّه، اِباضیّه، اِبْن اَبی الْعَوْجاء، اِبْنِ حِرْزِهِم، اِبْنِ حَوشَب، اِبْنِ کَرّامه، اَبوالْحُسِینِ بَصْری، اَبوزَکَریا وَرْجَلانی، بابا فَرَجِ تَبریزی، اَشْرَفِ جَهانْگیر، اَحْمَدِ بَدَوی، اَبوقُره، اُسیرِیون، آسوریان، و آفتابپرستی را برای دائرةالمعارف بزرگ اسلامی و دانشنامۀ ایران قلمی کرد، چنین نوشته است: «إِنَّا لِلَّٰهِ وَإِنَّا إِلَیْهِ رَاجِعُونَ
فقدان جانگداز استاد دکتر مسعود جلالیمقدّم، دانشمند و پژوهشگر ممتاز و همکار دیرین ما، سخت غمناک و اندوهبار است.
ایشان از برجستهترین استادان و پژوهشگران عرصۀ ادیان و عرفان بود و از نخستین سالهای بنیادگذاری مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی به جمع ما پیوست و از جلد دوم با این مؤسّسۀ دانشنامهنگاری به همکاری پرداخت.
دکتر جلالیمقدّم از سال ١٣٨۶ به عضویت شورای عالی علمی مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی درآمد و همچنین مدیر بخش ادیان، اساطیر و عرفان دانشنامۀ ایران بود و طی این چهار دهه، ٩٠ مقاله به رشتۀ تحریر درآورد و ٣٨٢ مقاله ویرایش کرد.
اینجانب فقدان این شخصیّت علمی را که در اخلاق و رفتار نیز جایگاهی ممتاز داشت، به خانواده، دوستان، شاگردان و جامعۀ دینپژوهی و عرفانشناسی ایران تسلیت میگویم و از درگاه حقّ برای ایشان علوّ درجات و برای بازماندگان صبر جمیل و اجر جزیل مسئلت میکنم.»
کاظم موسوی بجنوردی همچنین در پی درگذشت انواری چنین تحریر کرده است: «إِنَّا لِلَّٰهِ وَإِنَّا إِلَیْهِ رَاجِعُونَ
فقدان استاد دکتر عبّاس انواری دوست دیرین و دانشمند ارجمند، بیش از آنچه به قلم و بیان درآید مایۀ غم و اندوه شد.
ایشان از مبرّزترین فیزیکدانان ایرانی بود و در دو دهۀ نخست پس از انقلاب، در برهههایی و به تفاریق، ریاست دانشکدۀ فیزیک و ریاست کلّ دانشگاه صنعتی شریف را برعهده داشت و خدمات گرانبهای او بر اهل علم پوشیده نیست.
دکتر انواری از سال ١٣٨۴ به عضویت شورای عالی علمی مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی درآمد و همچنین مدیر بخش علوم پایه و مهندسی دانشنامۀ ایران بود.
واپسین دیدار با ایشان در دیماه سال گذشته اتّفاق افتاد که در نشستی با موضوع نقش هوش مصنوعی در عرصۀ دانشنامهنگاری حضور یافت و دیدیم که در هشتادودوسالگی نیز همچنان سرشار از یافتههای علمی نوین بود.
فقدان اندوهبار این شخصیّت علمی برجسته را به خانواده، دوستان، شاگردان و جامعۀ فیزیک ایران تسلیت میگویم و از درگاه باریتعالی برای ایشان علوّ درجات و برای بازماندگان صبر جمیل و اجر جزیل مسئلت میکنم.»
آخرین اخبار فرهنگ و هنر را از طریق این لینک پیگیری کنید.