خاکسپاری و تشییع پیکر «عباس انواری» استاد دانشگاه شریف و چهره برجسته فیزیک ایران
جزئیات مراسم خاکسپاری و تشییعپیکر «عباس انواری» استاد دانشگاه شریف و چهره برجسته فیزیک ایران اعلام شد.

به گزارش گروه رسانهای شرق،
«عباس انواری» استاد پیشکسوت دانشگاه صنعتی شریف و چهره برجسته فیزیک ایران درگذشت؛ دانشگاه صنعتی شریف از درگذشت «عباس انواری» استاد فرهیخته و پیشکسوت دانشکده فیزیک و رئیس اسبق این دانشگاه خبر داد. مراسم تشییعپیکر و خاکسپاری «عباس انواری» استاد پیشکسوت دانشگاه صنعتی شریف و چهره برجسته فیزیک ایران برگزار شد.
دانشگاه صنعتی شریف از درگذشت «عباس انواری» استاد فرهیخته و پیشکسوت دانشکده فیزیک و رئیس اسبق این دانشگاه خبر داد.
سیدعباس موسوی، رئیس دانشگاه صنعتی شریف در پیامی درگذشت «عباس انواری» را تسلیت گفت.
در بخشی از این پیام آمده است:
«درگذشت اندوهبار استاد فرهیخته و پیشکسوت، رئیس اسبق دانشگاه صنعتی شریف، دانشمند فقید؛ دکتر عباس انواری موجب تاثر و تاسف فراوان شد.این عالم فرزانه که از چهرههای پرتلاش متعهد و وارسته دانشکده فیزیک و چهره برجسته فیزیک دانشگاه صنعتی شریف و کشور بود، در طول سالیان خدمت دلسوزانه و تلاشهای علمی همچنین خدمات آموزشی و پژوهشی ماندگار در حوزه فیزیک، بهویژه تربیت نسلهای متعددی از دانشجویان و دانشپژوهان، برگ زرینی در تاریخ علم کشورمان رقم زد.
فقدان این استاد فرزانه، ضایعهای جبرانناپذیر برای دانشگاه و جامعه علمی ایران به شمار میرود. بیشک به برکت تلاشهای بیوقفه این استاد ممتاز علم و اخلاق و آثار ارزشمندی که از خود به یادگار گذاشتند، نام و یادشان برای همیشه در دلهایمان جاودان خواهد ماند.
اینجانب فقدان این شخصیت برجسته علمی و خدوم را به همه سوگواران، خانواده محترم، دانشکده فیزیک دانشگاه، شاگردان ایشان و همکاران گرانقدر همچنین جامعه علمی و دانشگاهی تسلیت عرض کرده و از خداوند متعال برای آن مرحوم غفران الهی و علو درجات و برای بازماندگان صبر جمیل و اجر جزیل آرزومندم.»
همچنین علیاکبر صالحی، رئیس بنیاد ایرانشناسی، در پیامی درگذشت این استاد پیشکسوت دانشکده فیزیک و رئیس اسبق دانشگاه صنعتی شریف را تسلیت گفت.
در بخشی از پیام او آمده است:
«خبر حزنانگیز و غیرمنتظره فقدان نابهنگام دوست و سرور گرانقدرم استاد فرهیخته، انسان مومن، عالم متواضع و خدمتگزار صادق علم و دانش، جناب آقای دکتر انواری، دل ما و همه دوستداران او را به اندوهی سنگین گرفتار ساخت. امروز دل همکاران دانشگاهی، آکنده از اندوهیست که کلام از توصیفش قاصر است.استاد بزرگوار، انسان وارسته، رفیق دیرین و یاور همدل، دکتر انواری عزیزمان، امروز چشم از جهان فروبست و مارا در فراقش ماتم زده کرد.
حضرت علی سلام الله علیه می فرمایند «هر چند مرگ سخت است ولی به خدا سوگند که جدایی از دوستان سختتر است» دکتر انواری نه فقط استاد برجسته فیزیک و مدیری توانمند بود، بلکه پناهی مطمئن و استوار برای دانشگاه صنعتی شریف در روزگاران سخت اوایل انقلاب نیز بود.
در دو دوره حساس ریاست دانشگاه، با درایت و آرامش درونیاش، تکیهگاهی شد برای ثبات و امید، و دانشگاه را از گذرگاههای سخت و پرتنش، به سلامت عبور داد. در یک کلام او دانشگاه را خانه خود میدانست. اما آنچه فراتر از علم و مدیریت، او را از دیگران متمایز میساخت، ایمان عمیق، فروتنی کمنظیر، و عشق خدمت به انسان و انسانیت بود.
در وجود او تلفیقی کمنظیر از عقل و دل، از دانش و اخلاق، از سیاست و صداقت موج میزد. او سراسر شور در عبادت خالق و خدمت به خلق بود. او یک عارف راستین بود. کم پیش میآید که کسی، اینچنین، در مقام باشد و همچنان بیادعا بماند.امروز، با رفتن او، ما نه تنها یکی از بهترین و دلسوزترین و مسؤلیتپذیرترین استادان را از دست دادیم، بلکه با سایهای سرشار از مهر و محبت نیز وداع گفتیم.
درد این فقدان برای این بنده حقیر، بهمثابه از دست دادن عضوی از خانوادهام است؛ همدمی فرزانه، همراهی امین، و دوستی که بودنش دلگرمکننده بود. از خدای بزرگ، آرامش و رضوان ابدی را برای آن عزیز از دسترفته خواهانم و برای دلهای داغدار، صبری از جنس ایمان مسئلت دارم.او رفت، اما یادش و میراث ارزشمندش بر تارک تاریخ دانشگاه جاودان خواهد ماند.»
مراسم تشییع و تدفین پیکر این استاد پیشکسوت، امروز یکشنبه «22 تیر 1404» در بهشت زهرای تهران برگزار شد.
عباس انواری در تاریخ ۱۵ اسفند ۱۳۲۲ در تهران چشم به جهان گشود. او تحصیلات ابتدایی را در دبستان دولتی امیدی و تحصیلات متوسطه را در دبیرستان غیر انتفاعی هدف به پایان برد. در سال ۱۳۴۱ به دانشکده فنی دانشگاه تهران راه یافت و موفق به دریافت مدرک کارشناسی ارشد در رشته مهندسی برق شد.
او چند سال بعد برای تحصیل در مقطع دکتری در رشته فیزیک عازم کشور سوئد شد و ابتدا در دانشگاه اوپسالا تحت نظارت روبرت نیلسون در زمینه فیزیک لیزر و فیزیک پلاسما به کارهای تحقیقاتی و آزمایشگاهی پرداخت که به چاپ چندین مقاله علمی منجر شد. سپس به دانشگاه چالمرز در کشور سوئد منتقل شد و پایاننامه دکتری خود را با عنوان «مطالعه تخلیههای الکتریکی در گازها» تحت نظارت هانس ویلهلمسون تهیه و در سال ۱۹۷۴ میلادی مدرک دکتری خود را از آن دانشگاه دریافت کرد.
«عباس انواری» پس از بازگشت به ایران در دو دوره بین سالهای ۱۳۵۹ تا ۱۳۶۱ و ۱۳۶۴ تا ۱۳۶۸، ریاست دانشگاه صنعتی شریف را بر عهده داشت. او همچنین در دو دوره، عهدهدار ریاست دانشکده فیزیک صنعتی شریف بود. سرپرستی علمی بخش علوم پایه و مهندسی «دانشنامه ایران» و عضویت هیات مدیره و هیات موسس دانشگاه غیردولتی خاتم نیز از دیگر سوابق علمی استاد انواری به شمار میآید.
خاکسپاری و تشییع پیکر «عباس انواری» استاد دانشگاه شریف و چهره برجسته فیزیک ایران
به نقل از دانشگاه صنعتی شریف، مراسم تشییع و خاکسپاری استاد پیشکسوت و چهره برجسته فیزیک کشور، زندهیاد استاد دکتر «عباس انواری»، صبح امروز «شنبه، ۲۲ تیرماه ۱۴۰۴»، با حضور دکتر موسوی رئیس دانشگاه شریف جمعی از مسئولین، استادان، دانشجویان و خانواده معزز آن استاد فقید برگزار شد.
در این مراسم که با حضور جمع کثیری از دوستدارانش در فضایی معنوی و پر از اندوه همراه بود، حاضران با ذکر یاد و خاطره خدمات علمی و اخلاقی آن استاد فقید، با پیکر ایشان وداع کردند.
درگذشت استاد انواری ضایعهای بزرگ برای دانشگاه و کشور است؛ ایشان عمر خود را وقف آموزش، پژوهش و پرورش دانشجویان فراوانی کرد که هریک چراغی از دانش در این سرزمین برافروختند.
آخرین اخبار سیاست داخلی را از طریق این لینک پیگیری کنید.