این فیلمهای کن ، اقتباسی است
هفتاد و هشتمین جشنواره فیلم کن، امسال نیز با نمایش چند فیلم اقتباسی در بخشهای متعدد این جشنواره بار دیگر بر پیوند ادبیات و سینما تاکید میکند.

به گزارش گروه رسانه ای شرق، هفتاد و هشتمین جشنواره فیلم کن، امسال نیز با نمایش چند فیلم اقتباسی در بخشهای متعدد این جشنواره بار دیگر بر پیوند ادبیات و سینما تاکید میکند. از رمانهای کلاسیک تا خاطرات مدرن، کن ۲۰۲۵ میزبان داستانهایی است که بر پرده نقرهای به تصویر کشیده میشوند.
این جشنواره از ۱۳ تا ۲۴ مِی در شهر کن فرانسه برگزار میشود و با تمرکز بر سینمای هنری، کشف استعدادهای نو، تنوع ژانری، محل برخورد زیباییشناسی سینمایی، خلاقیت فرمی و دغدغهمندی اجتماعی-فرهنگی است.
در این دوره، بیش از ۱۵۰ فیلم از میان دو هزار ۹۰۹ اثر ارسالی از ۱۵۶ کشور انتخاب شدند. از این تعداد، هزار و ۱۲۷ فیلم اولین ساختههای کارگردانان هستند که نشاندهنده تمرکز جشنواره بر کشف استعدادهای نوظهور است. این جشنواره شامل بخشهای متنوعی از جمله بخش مسابقه اصلی، نگاه نو، خارج از مسابقه، نمایشهای نیمهشب، نمایشهای ویژه، نمایشهای نخست کن، سینهفونداسیون، کلاسیکهای کن و سینمای ساحل است که هر کدام به نمایش نوع خاصی از آثار سینمایی اختصاص دارند.
در این دوره از برگزاری جشنواره فیلم کن نیز همانند سالهای پیشین، فیلمهای اقتباسی متعددی در بخشهای مختلف جشنواره به نمایش درآمدهاند که نشاندهنده تأثیر ماندگار ادبیات بر سینمای معاصر است.
۱. فیلم سینمایی «بمیر، عشق من» (Die, My Love) به کارگردانی لین رمزی که اقتباسی از رمانی به همین نام نوشته آریانا هارویکز است. این فیلم پنجمین اثر لین رمزی است و بازیگران آن جنیفر لارنس و رابرت پتینسون هستند. در خلاصه داستان این فیلم آمده است: «داستان زنی که با افسردگی پس از زایمان دستوپنجه نرم میکند و به تدریج دچار توهمات روانی میشود.» این فیلم در بخش مسابقه اصلی به نمایش درآمده است و تاکنون بازی جنیفر لارنس تحسین منتقدان را برانگیخته و فیلم با استقبال مخاطبان مواجه شده است.»
۲. «پیلین» (Pillion) به کارگردانی هری لایتون، اولین فیلم بلند هری لایتون است که اقتباسی از رمان «Box Hill» اثر آدام مارس است. این فیلم در دهه ۷۰ میلادی اتفاق میافتد. بازیگران این فیلم، هری ملینگ و الکساندر اسکارسگارد هستند. این فیلم درباره روایت زندگی یک افسر ترافیک و یک موتورسوار است. این فیلم در بخش نگاه نو جشنواره امسال فیلم کن به نمایش درمیآید.
۳. فیلم سینمایی «تاریخچه آب» (The Chronology of Water) به کارگردانی کریستن استوارت، اقتباسی است از کتاب خاطراتی به همین نام نوشته لیدیا یوکناویچ است. این کتاب در سال ۲۰۱۱ منتشر شد و بهعنوان یکی از آثار برجسته در حوزه خاطرهنویسی مدرن شناخته میشود. همچنین این فیلم اولین تجربه ساخت فیلم بلند کریستین استوارت به شمار میرود. بازیگران این فیلم ایموژن پوتس، ثورا برچ، کیم گوردون و جیم بلوشی هستند. «تاریخچه آب» داستان زنی است که در محیطی پر از خشونت و اعتیاد بزرگ شده و از طریق شنا و نوشتن به بازسازی هویت خود میپردازد. «تاریخچه آب» در بخش «نگاه نو» جشنواره کن ۲۰۲۵ به نمایش درآمد و به خاطر ساختار غیرخطی و بصری تجربی تحسین شد و تماشارگان شش دقیقه کریستین استوارت را برای این فیلم ایستاده تشویق کردند.
۴. فیلم سینمایی «منظر پریده رنگ تپهها» (A Pale View of Hills) به کارگردانی کی ایشیکاوا سومین اثر این کارگردان ژاپنی است. این فیلم اقتباس از رمانی به همین نام نوشته کازوئو ایشیگورو در سال ۱۹۸۲ است. بازیگران آن سوزو هیروسه، فومی نیکایدو، یو یوشیدا و کامیلا آیکو هستند. فیلم درباره داستان زنی است که پس از بمباران ناکازاکی به انگلستان مهاجرت میکند و با خاطرات گذشتهاش مواجه میشود. این فیلم در بخش: «نگاه نو» جشنواره کن امسال حضور دارد و به خاطر فضای شاعرانه و بازیهای قوی مورد توجه مخاطبان قرار گرفت.
۵. فیلم سینمایی «دالووی» (Dalloway) به کارگردانی یان گوزلان، اقتباسی از رمان «گلهای تاریکی» نوشته تاتیانا دو روسنی است. سسیل دو فرانس، آنا موگالیس، فردریک پیرو، لارس میکلسن و فرایا ماور بازیگران این فیلم هستند. «دالووی» داستانی علمی-تخیلی درباره نویسندهای است که در آیندهای نزدیک با هوش مصنوعی درگیر میشود. این فیلم در بخش «نمایشهای نیمهشب» جشنواره فیلم کن امسال نمایش داده می شود. «نمایشهای نیمهشب» یکی از بخشهای رسمی جشنواره فیلم کن است که به نمایش فیلمهایی اختصاص دارد که معمولاً جسورانه و متفاوت هستند. این فیلم به خاطر فضای دلهرهآور و بازیهای قوی مورد استقبال منتقدان و تماشاگران قرار گرفت.