|

ادعای جدید درباره زمان فعال‌سازی مکانیسم ماشه علیه ایران

آلمان اعلام با تهدید به فعال‌سازی مکانیسم ماشه علیه ایران، اعلام کرده است که «اگر راه‌حل دیپلماتیک پیدا نشود، گزینه مکانیسم ماشه همچنان مطرح خواهد بود.»

ادعای جدید درباره زمان فعال‌سازی مکانیسم ماشه علیه ایران

به گزارش گروه رسانه‌ای شرق،

آلمان  درباره فعال‌سازی مکانیسم ماشه علیه ایران اظهارات جدیدی مطرح کرده است. تهدید ایران به فعال‌سازی مکانیسم ماشه در حالی است که قرار است ایران و اروپا مذاکراتی را درباره برنامه هسته‌ای تهران در استانبول ترکیه و درسطح معاونان وزیر خارجه برگزار کنند؛ وزارت خارجه آلمان اعلام کرده است که «اگر تا پایان ماه اوت، به راه‌حل دیپلماتیک دست پیدا نشود، گزینه مکانیسم ماشه همچنان مطرح خواهد بود.»

وزارت خارجه آلمان روز دوشنبه «۳۰ تیر ۱۴۰۴»، ضمن تکرار تهدید فعال‌سازی مکانیسم ماشه علیه ایران، بر تلاش این کشور کنار فرانسه و انگلیس برای یافتن راهکار دیپلماتیک درباره برنامه هسته‌ای ایران تأکید کرد.

وزارت خارجه آلمان اعلام کرد: «آلمان، فرانسه و انگلیس به تلاش‌های فشرده برای یافتن راه‌حل دیپلماتیک دائمی برای پرونده هسته‌ای ایران ادامه می‌دهند.»

وزارت خارجه آلمان در عین حال تأکید کرد: «اگر تا پایان ماه اوت، به راه‌حل دیپلماتیک دست پیدا نکنند، گزینه مکانیسم ماشه همچنان مطرح خواهد بود.»

پیش از این، «اسماعیل بقایی» سخنگوی وزارت امور خارجه درباره نقش آلمان در روند مذاکرات گفت: «ما به‌شدت گله‌مند از رویکرد آلمان در یک ماه اخیر هستیم، من کلمه گله‌مند را به‌عنوان سبک‌ترین کلمه استفاده کردم، استفاده از تعابیر نامناسب توسط مقامات آلمان از جمله کار کثیف رژیم برای آنان، مسئولیت بین‌المللی برای آلمان ایجاد کرده است و صراحتاً اقدام تجاوزکارانه را می‌پذیرد.»

سخنگوی وزارت خارجه تاکید کرد: «ما انتظار داریم آلمان موضع خودش را تصحیح کند و اجازه ندهد به‌عنوان نقطه سیاه در تاریخ روابط دو ملت باقی بماند.»

بقایی درباره گمانه‌زنی‌ها برای تمدید ضرب‌الاجل مکانیسم ماشه (اسنپ‌بک) گفت: «آخرین موضع ما ثابت و یکسان است. آقای عراقچی نامه‌ای را خطاب به اعضای برجام ارسال کردند و مواضع حقوقی ما را بیان کردند. امروز توسل به سازوکار ماشه بی‌معنا و غیرقابل توجیه و غیرحقوقی است، زیرا کاهش ایفای تعهدات از سوی ایران با استفاده از بند مصرّح در برجام بود.»

این اظهارات در حالی است که قرار است ایران و اروپا مذاکراتی را درباره برنامه هسته‌ای تهران در استانبول ترکیه و درسطح معاونان وزیر خارجه برگزار کنند.

سخنگوی وزارت امور خارجه ایران دراین‌باره گفت: «موضوع گفتگوها هم روشن است، رفع تحریم‌ها و مباحث مربوط به برنامه هسته‌ای ایران با این تفاوت که ما حتماً مواضع خودمان را به‌صورت روشن بیان خواهیم کرد، خصوصاً درباره تجاوز اخیر. کشورهای اروپایی مسئولیت قانونی و حقوقی داشتند برای محکوم کردن تجاوزات و متأسفانه این اتفاق نیفتاد. این جلسه، جلسه مطالبه‌گرایانه از سوی ایران خواهد بود.»

منبع: تسنیم

آخرین اخبار سیاست را از طریق این لینک پیگیری کنید.