|

هشدار شمس‌الواعظین درباره سیاست‌های صداوسیما: مخاطب‌گریزی و تک‌صدایی، هدیه‌ای به اسرائیل است

روزنامه‌نگار و تحلیلگر سیاسی، با انتقاد از عملکرد و رویکرد انحصاری صداوسیما گفت:صداوسیما در سال‌های اخیر در برابر تحولات کشور ناکام عمل کرده است.

هشدار شمس‌الواعظین درباره سیاست‌های صداوسیما: مخاطب‌گریزی و تک‌صدایی، هدیه‌ای به اسرائیل است

به گزارش گروه رسانه‌ای شرق،

ماشاءالله شمس‌الواعظین، روزنامه‌نگار و تحلیلگر سیاسی، با انتقاد از عملکرد و رویکرد انحصاری صداوسیما گفت:

«صداوسیما در سال‌های اخیر در برابر تحولات کشور ناکام عمل کرده است. ساختار هزینه-کارخانه‌ای آن اجازه هیچ تغییری در درونش نمی‌دهد و همین موضوع باعث شده با خطر بزرگ مخاطب‌گریزی مواجه شود.»

وی تأکید کرد:

«در جریان جنگ اخیر، این مردم بودند که صداوسیما را نجات دادند، نه صداوسیما مردم را. مردم بی‌توجه به فرمان از بالا تا پایین، با دشمنی که روایت‌سازی می‌کرد، روبه‌رو شدند و خودشان متحد شدند. همین اتحاد، رسانه ملی را وادار کرد به صحنه بیاید.»

شمس‌الواعظین با اشاره به حضور برخی چهره‌های اصلاح‌طلب در برنامه‌های تلویزیونی طی روزهای اخیر گفت:

«صداوسیما برای نخستین‌بار مجبور شد به سراغ شخصیت‌های اصلاح‌طلبی برود که می‌توانستند در شرایط بحرانی، در اتحاد با محافظه‌کاران، نقش ایفا کنند. آن‌ها با خوانش جدید و تئوریزه‌کردن پشت‌پرده‌های جنگ ۱۲ روزه، موجب همبستگی جامعه شدند.»

وی افزود:

«به معنای دقیق کلمه، اصلاح‌طلبان صداوسیما را نجات دادند. اما حالا حذف همین چهره‌ها از سوی جریان‌های تندرو دوباره کلید خورده است. این طیف ترجیح می‌دهند صداوسیما همچنان تک‌صدا باقی بماند و از تنوع بترسد.»

این روزنامه‌نگار پیشکسوت با انتقاد از سیاست‌های کلان تبلیغی کشور اظهار داشت:

«ما با نوعی بیماری عمیق در سیاست‌گذاری تبلیغاتی مواجه هستیم. اینکه دو نفر مانند وحید جلیلی و پیمان جبلی بتوانند این حجم از تغییرات استراتژیک را رقم بزنند، نشان‌دهنده بیماری ساختاری در دستگاه تبلیغی نظام است.»

وی گفت:

«من با فرد کاری ندارم، با گفتمان و الگوی حاکم بر رسانه ملی کار دارم. این مدل، رسانه را به انزوا می‌برد. صداوسیما در سال‌های اخیر نه روایت‌ساز اتحاد ملی بود، نه محور آن؛ فقط ناگزیر شد به روایت عمومی مردم بپیوندد.»

شمس‌الواعظین هشدار داد:

«الان وقت آن است که از این دستاورد جنگ ۱۲ روزه – یعنی اتحاد ملی – پاسداری شود. نباید اجازه داد شعارهای انحرافی، این همبستگی را نابود کند. اگر از این سرمایه ملی حفاظت نکنیم، هزینه‌ای سنگین‌تر از جنگ خواهیم پرداخت.»

وی درباره احتمال تغییر مدیران صداوسیما نیز تصریح کرد:

«حتی اگر مدیریت صداوسیما تغییر کند، اما آن الگوی انحصاری و خفه‌کننده عوض نشود، تحولی رخ نخواهد داد. مقامات بالادستی همچنان در جست‌وجوی تک‌صدایی هستند؛ مدلی که جامعه را در جاده‌های تنهایی قرار می‌دهد، همان چیزی که آمریکا و اسرائیل می‌خواهند.»

او در پایان گفت:

«الان در حال حذف دخترانی هستند که در جنبش «زن، زندگی، آزادی» فعال بودند، یا شخصیت‌های ملی داخل و خارج کشور را هدف می‌گیرند. این پروژه‌های حذف، از حذف رسانه‌ای آغاز می‌شود و می‌تواند پیامدهایی سنگین‌تر از جنگ واقعی داشته باشد.

 

منبع: اقتصادنیوز

آخرین اخبار سیاست را از طریق این لینک پیگیری کنید.