|

تحلیل متفاوت احمد زیدآبادی درباره اظهارات اخیر احمد خاتمی

«احمد زیدآبادی» به اظهارات اخیر «احمد خاتمی» امام جمعه موقت تهران واکنش نشان داد.

تحلیل متفاوت احمد زیدآبادی درباره اظهارات اخیر احمد خاتمی

به گزارش گروه رسانه‌ای شرق،

 «احمد زیدآبادی» به اظهارات اخیر «احمد خاتمی» امام جمعه موقت تهران  واکنش نشان داد و گفت:  «عدم توانایی در مفهوم‌سازی و بویژه تفکیک مفاهیم از یکدیگر، به بلایی بزرگ در جامعه ایران تبدیل شده است؛ به طوری که دوغ و دوشاب را به‌هم آمیخته و مایه نزاع‌های پوچ و مضحک و در عین حال داغ و خشن سیاسی در بین بخش‌های مختلف جامعه شده است!»

 «احمد زیدآبادی» فعال سیاسی اصلاح‌طلب در یادداشتی تلگرامی، به اظهارات اخیر «سید احمد خاتمی» امام جمعه موقت تهران واکنش نشان داد.

«احمد زیدآبادی» در واکنش به صحبت‌های اخیر «احمد خاتمی»، با انتشار یادداشتی در کانال تلگرامی خود نوشت:

«سید احمد خاتمی گفته است: «دوقطبی ملت-امت کاملآ نامربوط است.»

 در پاسخ وی می‌توان گفت؛ دو مفهوم ملت و امت لزوماً با هم متضاد نیستد اما دو ساحت کاملاً متفاوتند. اگر تفاوت بنیادی آنها تشخیص داده نشود، تعارضات و تضادهای سیاسی عمیقی بروز می‌کند، همانطور که بروز کرده است!

امت پدیده‌ای اعتقادمحور است و مرز جغرافیایی و سیاسی نمی‌شناسد، حال آنکه ملت بنیادش بر وجود مرزهای جغرافیایی و سیاسی است. از این جهت این دو مفهوم، تفاوت بنیادی دارند.

از طرفی نظام حقوقی برآمده از امت و ملت سنخیت لازم را با هم ندارد. در امت وجه تمایز افراد اعتقاد آنان است و بنابراین تبعیض اعتقادی را موجه می‌شمارد، حال آنکه در ملت، وفاداری اتباع به منافع سرزمین خود ملاک است و فارغ از اعتقادات افراد، برای همهٔ شهروندان حقوق مساوی در نظر دارد.

مهمتر از این دو، امت به لحاظ تاریخی مربوط به دوران پیش از شکل‌گیری دولت‌های مدرن است و به لحاظ سیاسی وجود خارجی و مصداق عینی در عصر کنونی ندارد، حال آن‌که نظام ملت-دولت اساس دنیای امروز است.

متاسفانه عدم توانایی در مفهوم‌سازی و بویژه تفکیک مفاهیم از یکدیگر، به بلایی بزرگ در جامعهٔ ایران تبدیل شده است به طوری که دوغ و دوشاب را به هم آمیخته و مایه نزاع‌های پوچ و مضحک و در عین حال داغ و خشن سیاسی در بین بخش‌های مختلف جامعه شده است!»

منبع: کانال تلگرامی احمد زیدآبادی

آخرین اخبار سیاست را از طریق این لینک پیگیری کنید.