آخرین جزییات دوساعت بعد از آغاز مذاکرات/ آیا مقامات اسرائیلی در رم حاضر هستند؟
در حاشیه آغاز این مذاکرات، برخی رسانهها به حضور مقامات رژیم صهیونیستی در رم و دیدارهای احتمالی آنان با طرف آمریکایی اشاره کرده بودند.

به گزارش خبرنگار اعزامی صدا وسیما ، مذاکرات غیرمستقیم میان جمهوری اسلامی ایران و ایالات متحده آمریکا از حدود دو ساعت پیش در محل اقامت سفیر عمان در رم آغاز شده است. این گفتگوها با ورود نخست هیأت آمریکایی به محل مذاکرات آغاز شد و پس از آن هیأت ایرانی نیز وارد ساختمان شد تا رایزنیها در فضای غیرمستقیم پیگیری شود.
این خبرنگار همچنین تاکید کرد:«در حاشیه آغاز این مذاکرات، برخی رسانهها به حضور مقامات رژیم صهیونیستی در رم و دیدارهای احتمالی آنان با طرف آمریکایی اشاره کرده بودند. با این حال، شواهد موجود حاکی از آن است که این دیدارها – در صورت وقوع – نهتنها بر روند مذاکرات تأثیر مستقیم نداشتهاند، بلکه به نظر نمیرسد برای هیأت آمریکایی اولویت محسوب شده باشند. این در حالی است که رژیم صهیونیستی همواره تلاش کرده تا با کارشکنی و ایجاد فشار، مسیر دیپلماسی میان تهران و واشنگتن را تحتالشعاع قرار دهد»
این سخنان به خبرهایی که اکسیوس ساعتی قبل منتشر کرده اشاره دارد.
اکسیوس از دیدار ویتکاف و رئیس موساد در رم خبر داده بود .
برخی خبرنگار اعلام کرده بودند «استیو ویتکاف» مذاکره کننده آمریکایی با ایران، پیش از دور پنجم مذاکرات هستهای در رم ایتالیا با «دیوید بارینا» رئیس موساد دیدار و گفتگو کرده است.
رئیس موساد، دیوید بارنیا، و وزیر امور استراتژیک رژیم صهیونیستی، رون درمر، امروز به رم رفتهاند تا در حاشیه دور پنجم مذاکرات هستهای ایران با استیو ویتکاف، نماینده ویژه آمریکا، دیدار کنند.
بر اساس گزارش آکسیوس، بارنیا و درمر قصد دارند با ویتکاف مواضع خود را هماهنگ کنند و بلافاصله پس از پایان مذاکرات، از جزئیات آن مطلع شوند.
در حال حاضر مذاکرات در فضایی بسته در حال برگزاری است و خبرنگاران حاضر در محل، هنوز به اطلاعات دقیقی درباره محتوای گفتگوها دست نیافتهاند.
آنگونه که پیشتر نیز اعلام شده بود، موضوع اصلی این دور از مذاکرات، مسئله غنیسازی اورانیوم است. در حالی که طرف آمریکایی پیشتر خواستار توقف کامل غنیسازی توسط ایران شده بود، جمهوری اسلامی ایران تصریح کرده است که طرح «غنیسازی صفر» برای تهران قابل قبول نیست و شرط تداوم هرگونه توافق، به رسمیت شناختن حق غنیسازی در چارچوب صلحآمیز است.
تحولات این گفتگوها میتواند مسیر آینده تعاملات دیپلماتیک تهران و واشنگتن را تا حد زیادی تعیین کند.