عطریانفر: تصویب پالرمو ضرورتی در مسیر رفع تحریمها بود / دیدگاه رهبری و نهادهای امنیتی در تصمیم نهایی لحاظ شد
عضو حزب کارگزاران اعلام کرد که این اقدام هرچند با تأخیر بسیار همراه بود، اما در شرایط فعلی بهعنوان یکی از پیشنیازهای مهم برای رفع تحریمها و تسهیل روابط اقتصادی ایران در سطح بینالمللی عمل خواهد کرد.

به گزارش گروه رسانه ای شرق، با گذشت سالها از مسکوت ماندن لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مبارزه با جرائم سازمانیافته فراملی (پالرمو)، سرانجام مجمع تشخیص مصلحت نظام در روز چهارشنبه با تصویب مشروط این لایحه، نقطه پایانی بر یکی از مناقشهبرانگیزترین لوایح سیاست خارجی و اقتصادی کشور گذاشت. محمد عطریانفر، عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی، این تصمیم را «گامی مثبت و ضروری» در راستای پیوند اقتصاد ملی با اقتصاد جهانی توصیف کرده است.
عطریانفر ضمن قدردانی از تصمیم مجمع تشخیص مصلحت نظام، تأکید کرد که این اقدام هرچند با تأخیر بسیار همراه بود، اما در شرایط فعلی بهعنوان یکی از پیشنیازهای مهم برای رفع تحریمها و تسهیل روابط اقتصادی ایران در سطح بینالمللی عمل خواهد کرد.
وی با اشاره به مخالفتهای پیشین با پالرمو و FATF اظهار داشت: «در یک مقطعی، مقاومت سیاسی در روابط بینالملل ما با قدرتهای جهانی شکل گرفت و طبیعتاً تبعات آن، مخالفت با لوایحی چون پالرمو و FATF بود. هرچند من شخصاً با آن نگاه موافق نبودم، اما بازتاب سیاستهای تحریمی موجب شد برخی در کشور این لوایح را به مثابه امتیازدهی یا نرمش در برابر دشمن تلقی کنند.»
عطریانفر تأکید کرد که تصویب پالرمو در نهایت با رعایت دیدگاههای مقام معظم رهبری و همراهی نهادهای امنیتی و اطلاعاتی صورت گرفته و همین نکته نشاندهنده «هماهنگی میان ارکان نظام» در مواجهه با یک مسئله حاکمیتی پیچیده است. به گفته او، این مصوبه دلالت بر آن دارد که مجلس، قوه قضائیه، دستگاههای اطلاعاتی و دولت، همگی در فرآیند رسیدن به تصمیم نهایی نقش داشتهاند.
عضو حزب کارگزاران همچنین با اشاره به تأخیر ۱۵ ساله در پیگیری این لایحه، آن را «زیانبار» توصیف کرد اما افزود:
«تأخیر در تصویب این لایحه آثار و هزینههای خود را برای کشور بهجا گذاشت، اما امروز که چنین تصمیمی اتخاذ شده، باید آن را به فال نیک گرفت. ایران برای آنکه بتواند وارد سازوکارهای مالی و نظارتی بینالمللی شود و از مسیر بنبست اقتصادی خارج شود، نیاز دارد که به قواعد مورد توافق جهانی تمکین کند.»
وی تأکید کرد که تصمیم اخیر مجمع، میتواند آثار مثبتی در روند مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا داشته باشد و نشانهای از آمادگی تهران برای ورود به فاز جدیدی از تعامل با جهان تلقی شود. عطریانفر تصریح کرد:
«تصویب پالرمو را باید بهعنوان یک گام مقدماتی در فرآیند همگرایی با سیاست بینالملل دانست. این گام با مذاکراتی که توسط چهرههایی مانند سیدعباس عراقچی از طرف ایران و مذاکرهکنندگان ثالث از سوی دیگر در جریان است، بیارتباط نیست.»
در پایان، عطریانفر تصویب این لایحه را نه تنها نشانه بلوغ سیاسی حاکمیت، بلکه نتیجه اجماع نهادی در بالاترین سطوح تصمیمگیری کشور دانست و ابراز امیدواری کرد که آثار مثبت این اقدام بهزودی در عرصه اقتصادی و دیپلماسی خارجی کشور نمایان شود